Ахам.. а тоа дете кај сака, кажа ли @Kalimero123 ? Те молам почитувај го тоа дете и ако сака да оди кај мајката да го пуштиш. Немој да тераш сопствен инает. Проблемите со таа жена настрана решавај ги ,не преку детето.
Епа и јас тоа пишав на почетокот дека над 7 или 10 год. Во цср ги прашуваат децата каде сакаат па ако вистина има услови ќе го доделат на тој родител, ама не кажа за најмалото каде сака само за големите.
И двајцата водат битки преку детето. А очигледно битно им е само на хартија кој ќе добие и кој на кого треба да плаќа...затоа пишав сироти деца.
Не верувам дека мало дете ќе сака да се одвои од мајката па каква и да била. Јас од мое лично искуство ќе кажам. Мајка ми беше изневерувана ,трпеше психичко насилство и на крај и физичко. Таа беше со минимална плата и без личен имот наспроти татко ми со пари и имот. Ние припаднавме кај него. Неможам да опишам како ми беше мене одвоена од мајка а да не зборувам за неа. Ова ми е тешка тема. Ама сметам и дека мајка ми да била причина за развод немаше ни да знам што е тоа,пак ќе сакав кај неа. Затоа го молам на овој член да го почитува зборот од детето. Да надополнам : може да се договорите да не плаќаш алиментација да не бара таа ,ако толку се грижи за детето. Нашата мајка не плаќаше ништо. Незнам како одат точно тие работи сигурно некој стручно знае.
Што ти прави повредено его и кај маж и кај жена. Може детето кај него ќе сака, ама да се остави тоа да си кажи, пак има доволна возраст за да одбере.
јас влегов во форумот поради неколку прашанја 1 јас нема веке што да барам на суд ,пресуден сум по баранје на цср по закон на семејство оној родител кој ги напушта децата малолетни губи старателство,значи тој одговор го добив,другите две ми се полнолетни си казаа е останува уште да викнам т.в доколку цср не му одреди колку месецно да прака храна бидејки го негира усмената спогодба а цср ги негира своите обврски и не и соопсхти и даде ресхение кој е старател на малата и зошто ,за раљзвод фиктивно престанува за една година ,нека тера со лјубојникот а ако падне теслата и на нероден петко капа му кроиме нетреба ни низ улица да се двизиме мозе некој да не згази или ако заврне град и ледена топка те цукне по око незнам кој треба тогаш да одговара ??? метеролоската станица??? што не го разбила градот што прашав добив одговор а вие цувте што се има и колку работи ЦСР поздрав
сите лицат ко јајце на јајце и емотивно се врзани премногу мегу себе знаци кај едниот таму сите и знаат да ценат кој згресил
Господине се е тоа во ред. Ама 11 годишно дете колку и да ти се чини пораснато ќе ти кажам дека е малечко. И ми треба љубов. Почитувај и немој да влијае твоето однесување врз изборот на тоа дете. Ако сака кај мајката пушти ја нека оди. Сепак вие сте родител и ќе одлучите какп понатаму. Јас ви кажувам како дете на разведени родители како е правилно да постапите за психата на тоа дете. Поздрав
значи реков полнолетни сами мозат и под кирија да заминат и во странство мозат да одат кај мајка им да ја видат тоа се полнолетни ама неодат епа ти што толку ме негираш кази зошто не одат??што мислиш
Моментално децата на старосватовите се 1 недела кај мајката 1 кај таткото. Нез дали тоа спаѓа во заедничко старателство. Да му беа децата на Калимеро помали, ќе помислев дека е старосватот - исти муабети и брзоплето ломотење. Јас се обидов да го посветувам да биде посмирен и внимателен, колку ме разбра разбра... Не е мој проблем на крајот од денот.
Мислам дека најоптимално би било некоја таква шема. Дури е ептен мало, родителите ќе се договараат на колку време да е кај едниот, колку кај другиот. Кога ќе порасне и само може да одлучува каде-колку време ќе мине.
тебе и на санева ви се заблагодарувам и на кукла ми ги дадовте одговорите имам уште едно прашанје и тоа би било се дали мозе???
Тоа е убаво ако детето е поврзано со двата родители и има заеднички теми интереси и слично. Јас мислам дека најубаво е детето да си одбере кај кој сака (ако е доволно големо за да може да избере) па со другиот родител да се гледа за викенди или нека биде и секој ден по сат два. А за помали дечиња како бебиња или тодлери сметам дека требат да се со мајката доколку таа е психички стабилна
Мали се на старосватовите децата. 3 се исто, абе како и да вртиш децата ќе патат, посебно во вакви случаи каде има омраза голема меѓу родителите.
Абе можи и од бебе. Не мора една недела ваму, една недела таму... може на пример, неколку пати во неделата, таткото да го чува по неколку часа... За да одржат комуникација, да не го заборави. На таа возраст немаме способност за форимирање мемории. ... мислам дека беше до 3 години.. така нешто
така требит дур се мали ама незнам дали го изгласаа законот а гледаш калимеро има биг боѕ ,полнолетни и зена која ја фатиле бумбарите после 23г заедно па сега кој и е крив ИЗБРАЛА ПОМЕГУ ДЕЦАТА И ЛЈУБОВНИКОТ ЛЈУБОВНИКОТ