Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Ako misles deka so toa sto ve napustila nema da go dobie staratelstvoto vrz najmalata kerka se lazes i vo komsiite imame vakov slucaj majkata gi napusti i deteto I mazot I i 8 meseci ne se javi da prasa kako e deteto i posle otide od skoloto si go zema i go dobi staratelstvoto toa sto ona ve napustila toa sudot ne go gleda a devojceto otkako ke Napolne 12 god ke moze da bira so kogo ke Saka da ostane

2. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    moze ama imalo neshto drugo spored zakon e ova i drugi zakoni koi go osuduvaat i gonat roditelot koj napushta semejstvo i deca CSR IMA ZAKON ZA SEMEJSTVO A MVR KRIVICEN ZAKON A SUDOT SUDI SPORED SITE ZAKONI I PREDLOGOT NE GO DAVA ADVOKAT TUKU CSR DO SUDOT Член 90 На родителот кој го злоупотребува вршењето на родителското право или грубо го занемарува вршењето на родителските должности по прибавено мислење од центарот за социјална работа, му се одзема вршењето на родителското право со решение на судот, во вонпроцесна постапка. Како злоупотреба или грубо занемарување на родителските должности во смисла на ставот 1 од овој член, ќе се смета ако родителот : - спроведува физичко или емоционално насилство над детето; - полово го искористува детето; - го присилува детето на работа која не одговара на неговата возраст; - му дозволува употреба на алкохол, дрога или други психотропни супстанци;- го наведува детето на општествено неприфатливи поведенија; - го напушти детето и подолго од три месеца не се грижи за детето, и -ако на кој било друг начин грубо ги крши правата на детето. На родителот може да му биде одземено вршењето на родителското право во поглед на сите деца или во поглед на некое од нив.

3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Nez jas znam samo oti na sosedot deteto sudot pak go dodeli na majkata iako ne bese go videla niti prasala za nego osum meseci zatoa ti vikam ne se baziraj na toa deka nemoze da ti go odzeme deteto moze i toa Kako moze samo zatoa sto go napustila I imaj vo previd oti sudot ke go zeme vo predvid I medicinskiot document za navodnoto maltretiranje od tvoja strana

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Судот кога ќе види дека ти сам себе се браниш без адвокат,ќе побара детален извештај од твојата плата оти ако немаш за адвокат немаш ни за дете. Тука исто така спаѓа и тврдоглавоста и инаетењето дека “се можам јас сам” исто и горделивоста. Сѐ зема се во обзир да знаеш.

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    kogo sum maltretiral ??? a dada maltretiran-sum,i decata napushteni
    se e bribaveno i strucen tim na csr me dade na sud i moja plata i nejzina i kup bilding ama nema tvrdoglavos ZOSHTO STE FEMINISTKI??? NAMESTO REALISTKI ima zakon procedura se sluci toa shto se sluci me nabeduva za kontuzija vo policija ide zapisnik samo ne ja slikaa ,csr izleguva na teren dva pati izlegov na sudenje i shto e sega pominaa meseci eve i godina SAKATE REVIZIJA PA DA ZAGLAVI U ZATVOR za lazna kleveta ,za potkup na institucii shto barala si nashla jas sam ziveam ovde se decata golemi mozat ama ne sakaat ,najmalata kaj doda i bate i taa i aj neka go ljubi ljubojniko inace krckam krompir mandza sega ja staviv se vrakam od rabota tush i mandza ,sega malku kicma i mozok da relaksiram poshto jas vagam so spot pari i toa so litrazi spot a rabotam vo administracija

6. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    1.119
    Сите закони ни ги исцитира јас уште не разбрав што совет ти е потребен ?

На Luminary, TheDreamGirl, black-angel и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Nego mu treba nekoj da go opravda negovoto mavanje so flasa sprema zena mu a da ja ispovregja nea, sovet ne mu treba

На TheDreamGirl, Meckicja и Mikha4 им се допаѓа ова.
  8. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    jas sovet dobiv blagodaran na sanjeva,waiildmk i kukla i ostanatite ostanatoto e plukanje i prepukuvanje ne e vaka taka e i diskusija
    od plastika stana flasha sleden sto kamen,zelezo??? vregan ili izvregala csr nema vrska od sluzba ,sleden da mu repliciram kako bilo po negovo ,ako e zena i e kitka,zumbul,roza,afion ax bre gledajte si vasheto ako kazete realno realno zakonot e toj i za crni,beli,zolti znaci zenite ne predizvikuvaat i vrshat nasilstvo i nasilstvo e bez kontakt,kontuzija pri krajno izrevoltiranos ,emocionalno i psihicko maltretiranje ??? bravo

9. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    Телесна повреда Член 130 (1) Тој што друг телесно ќе го повреди или ќе му го наруши здравјето, ќе се казни со парична казна или со затвор до три години. (2) Тој што ќе го стори делото од став 1 при вршење семејно насилство, ќе се казни со затвор од шест месеци до три години (3) Судот може на сторителот на делото од став 1 да му изрече судска опомена ако бил предизвикан со особено навредливо или грубо однесување на оштетениот. (4) Гонењето за делото од став 1 се презема по приватна тужба, а за ставот 2 по предлог.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Gospodinenikoj ne opravuda ovde niti psihicko niti fixicko nasilstvo, mislam deka dovolno broj na soveti vi bea dodeleni i pokraj toa, vie ste toj sto 4-5 dena se rasfrlate tuka so zakoni i poluzakoni od koj sto ne znam sto ocekuvate da slusnete sto ne ste go cule do sega, vratete nekoja strana ponapred ili bese vo drugata tema kade dobivte najdoboronameren sovet i od mene odnosno da se pozamarate okolu vasete pshicko zdravje a nea da ja batalite so sto bi prodolzile i vie so vasiot zivot koj vi e isto taka eden, megjutoa vie profolzuvate i ponata da plukate po crs i da citirate zakoni. Veruvajtw deka mi e zal za se sto ste pretrpele i sto vi se slucile nekoj raboti sto ne se ni malku naivni, megjutoa pod pogresno drvo laete ovde. Dokolku zakonski ne mozete da postignete nesto ne znam sto ocekuvate da postignete na forum.

На NewMama, Mikha4 и Dentina им се допаѓа ова.
  11. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    od sabota nema ni 5 ni 6 dena edvaj 4 drugo prashav dobiv odgovor a nekoj me klasificira ,etiketira a zakonot e toj ne se dobiva razvod samo so tuzba na sud ,aCSR e za plukanje pa cela drzava gi pluka poradi ova ili ona ,opravduvanje koj bara da opravdate ??? jas sum protiv semejno nasilstvo,preljuba,cedomolstvo razvod,a vie kakvi dami vo forumot sme malcinstvo mazi ,namesto gostoprimstvo,da go narecam me napadnavte POLEKA sakav da cujam mislenje od poveke gradovi od ponezen pol rekov razresheno za mene i vo mojot slucaj scr ne si ja vrshel rabotata i ushte ne ja vrshi a da se postigne neshto zakonski vo ovoj slucaj csr i treba da sproveduva zakon jas veke dva dena velam blagodaram gi dobiv odgovorite vie i ponatamu me lincuvate poedinci zavrshena rabota izgubila staratelstvo fiktivno zakonot prestanuva po edna godina i kraj csr neka tera veke docni za sproveduvanje zalam i jas ,taa go odbrala toj pat razvod i toa na naj svirep nacin ETE ke te prasam batali mestenkata so draskanica - kontuzija kolku vreme ke traela preljubata ??? pa cel pat go minirala da izleze so cis obraz i pricina za razvod ama ne stavila vo smetka deka sin i e polnoleten i kerkata pozzzzz

12. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.750
    Допаѓања:
    3.596
    Ако си незадоволен од некоја судска одлука, постојат институции и органи кои доколку постои основ може од ново да покренат судски процес или измена на одлуката. Постојат и тужби, жалби, молби итн итн. Затоа, доколку мислиш дека си оштетен на било каков начин треба да се обратиш кај стручни лица кои ќе ти помогнат во судската постапка. Правна помош на секој кој се соочува со правен проблем му е и тоа како потребна (инаку ќе заглавиш во системот) особено ти е потребна тебе зошто се соочуваш и со старателство, семејно насилство (колку и да викаш дека не е насилство доколку има документ со кој се докажува тоа, се ти паѓа во вода). Верувам дека постојат и адвокати кои имаат обзир не само за твојата него и за други слични ситуации па доколку има потреба од финансиски аспект, ги олеснуваат работите.

За остатокот не сакам да коментирам (коментирав неколку пати ама гледам повторно бараш разговор). Доби мал милион совети и се согласувам со сите. Треба да продолжиш понатаму со животот и да побараш психолошка помош.

На TheDreamGirl и Meckicja им се допаѓа ова.
  13. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    оштетен не оштетен добив одговори сега си цекам на цср времето истеце не сум ни прв ни последен што на правда е обвинет ете се помина сега цср нека си тера да го даде тоа што законски следи,наместо друзба малку скренуванје от тие мисли наидувам на напаганје ,психијатар каков психијатар специјална единица со висок iq психијатар па имам колеги ако нешто не сум стабилен први ке осетат трцај на работа тешко физицка,готви,спремај и цовек да немозе да се исказе не падна ништо во вода карантин 21 ден,прелјуба пола година без зена се издрзав дајте ве молам таа по автоматизам има развод и губенје старателство по закон за семејство кој го предлага на судот ЦСР сто јас капнат од работа ке трцам и ке копам и доказувам дека сум невин ја расказав сторијата на соодветна тема поука за други цленови нека е и сега тоа е мозе да споделам искуство кај си санјева,кукла и ваилд мк да им објаснисх и доказеш дека има временски лимит според закон за семејство и се е во рацете на цср кој треба да предлози до судот ако не запази негледам вина во никој освен во нив и тузба кон нив

14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Ako ona ima dokaz medicinski dokaz oti e maltretirana od tebe tesko oti ke ti go dodelat deteto na tebe na nasilnik nema sud sto dava dete zasto vo ocite na vrabotenite na sudot ti si nasilnik a da dokazes oti ne e taka tesko mnogu tesko tuka Ona dobiva vo makedonija retko nekoj od mazite da dobijat staratelstvo vrz decata od srce ti posakuvam ako ne si nasilnik da se dokaze toa na sudot i da si ja dobies kerkata ti ama tesko mnogu tesko ke e toa

На Kalimero123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    ама тоа е решено на суд ,кога размизлив после вашите совети и одговори зошто ревизија на целиот слуцај да ја глобам,се изглоба таа сама и се кае а старателство немозе да добие инстантно и е одземено и развод после една година ПРИЦИНА ПОРАДИ НАПУСТАНЈЕ НА ДОМОТ И МАЛОЛЕТНИ ДЕЦА сега се е по предлог на ЦСР до судот за судско решение и поништуванје на бракот,одземанје на родителско право ,НАД МАЛАТА ДВЕТЕ СЕ ПОЛНОЛЕТНИ И ТИЕ бараат старателство да сестра им не се одели од нив и пак сум цовек ке се спогодам за нацинот на издрзавка да ме памти по добро небарам алиментација зошто усмениот договор пу пу невази не го испоцитува тоа е работа на ЦСР истекло законски времето

16. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    а медицинска документација со дијагноза Ф41,2 И ОБИД ЗА САМОУБИСТВО А МОЗЕШЕ ДА Е ФАТАЛНО СО ОПРОШТАЛНО ПИСМО,КУП СЛИКИ И ВИДЕА ЈАВНИ СО ЛЈУБОЈНИКО,5 ПРИЈАВИ ВО ПОЛИЦИЈА ЗА ВРЕГАНЈЕ ПО МЕСИНГЕР СО СКРИНОВИ ДА НЕ ВЛЕЦЕМЕ ЛОКУМИ БИЛО ШТО БИЛО ЦСР Е НА ПОТЕГ истеце лимитот развод

17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    Леле човек, јас сум родена и растена во странство без ден училиште на македонски јазик и можам слободно да напишам дека сум доктор по науки за тебе за македонскиот јазик, ниту е разбирливо тоа што го пишуваш, ниту е читко, точка, запирка, почетна буква, нешто?

Без обзир што и половина и повеќе не е разбирливо, што всушност бараш? Малолетното дете е со тебе, бившата што и да прави не треба да те интересира туку треба да си водиш сметка за децата, со самото тоа што го напуштила домот а со тоа и децата нема суд што ќе и го додели детето а на суд ако е вработена ќе и одредат колку ќе плаќа алиментација а ако чекаш 50/50 да го храните детето треба и на двајцата да ви го одземат детето.

За чистење, готвење имаш две раце, не е научна фантастика, како самохран родител треба да научиш да си водиш сметка за домот, немој да бидеш балканец па таа обврска да ја префрлиш на ќерките.

А зошто кога мажот изневерува не и пишувате на изневерената дека е таа виновна за тоа што е изневерена?

На kukla21, sikica7, DoubleK и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    jas se izviniv i zamoliv za razbiranje na moeto pishuvanje ,ako se ima respek sprema godinite ,i tastaturata mi nema kirilicno pismo ,kakvo na kerkite pa jas sum ucen da prezivuvam ne da spremam ili zacistam ,plus denes e moderno ima peralna,sushara,plin,na plin pobrgu se sprema epa vidi pa jas ne makedonski i srpskohrvatski ucev toa e sepak i ti imash edna pechatna greshka zar ke gledame pod lupa pozzzz i se najubavo

Последна измена: 21 септември 2021
  19. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    @Kalimero123 дали со старателството на најмалата керка планираш да ја казниш сопругата што те изневерила и напуштила или стварно се сметаш за добар татко и можеш се да постигнеш во домот и одгледдување на девојчето?

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    Ако сум бил лош татко јас ке изневерев,немаше да дадам шанса за повраток,немаше да се грижам и кога по 15 сата беше отсутна од дома,за неверството покасно дознавме ,немаше да го кријам економското неверство,и да некој во последно време нон стоп емоционално ме повредуваше да ескалира состојбата.Имено јас од секогаш сум бил повеке посветен кон децата ,немаше да ме револтираат сликите и видеата тоа е заради што некој те гази ко пикавец (отпушок) а ти знаеш дека тоа остава траума врз децата и од 21 г до 11 ке имало жалби и од другите од синот ,керката и за крај кога сум можел 6 од настанот и уназад да трчам на сто места зошто сумња дека неможам сега ?