Зависи за каде,најчесто пресудата за развод е доволна и твоја л.к. ,зошто претпоставувам ,малолетно е,ако е за пасош и потврда од Центар за социјална работа .
Ne za pasos,na primer pisma za nego da stigat na moja adresa,za moja promena na adresa bevme na notar za dali majkamo mi dozvoluva da zivean na nejzina adresa,a za sin mi isto li ke treba na notar ili dovolno sto jas si ja promeniv adresata?
Полнолетен е?Ако да ,тогаш во МВР заедно со твоја и негова лична карта и изјава дека стамбено ќе го обезбедуваш(нема потреба од нотар барем кај нас).За писма обично кај даваш адреса таму стигнуваат,еве мене ми доаѓаат нарачки на работа а не живеам на таа адреса .
Како иде постапка за развпд. Од каде се почнува, како иде процесот? Во бракот нема заеднички имот стекнато, а има малолетни деца.
Ќе ве викнат во ЦСР за помирување. Ако и давјцата се за развод, ќе потпишете документи и изјави за децата. После оди ричиште. Ако е договорен развод ќе заврши за едно рочиште т.е. 3 месеци. Втор спор е поделба на имот...ако го има заеднички
А ако не можат да се договорат? Во ситуацијава мажот особено тера инает преку децата, сака да и ги одземе, жената да нема право над нив. И двајцата се вработени, децата се многу мали за сами да одлучат.
Ако жената не е наркоманка, психички проблеми итн се доделуваат на нејзе. Дури и ако има докази она дека е физички, психички малтретирана од страна на него и негова фамилија или ако тој користел терапија за смирување, криминално досие итн 500% и припаѓаат на нејзе.
Ако има повеќе деца можеби судот ќе ги додели спрема полот, ама ако тој има сопствен стан или куќа, а жената нема, може сите деца него да му ги доделат. И ако има надеж за бракот, нека се обидат пак, оти можи да ги изгуби децата. Судот гледа само финансиски и станбено кој е појак.
Za da gi odzeme decata od majkata treba da ja proglasi psihijatriski nestabilna, da e negrizliba majka I da gi zanemaruva.Toa e so dokazi, milicii I Dr.Voglavno Ako decata se pod 7 god I majkata saka da se grizi za niv ne moze da I gi zeme. Majkata da ne se plasi I da ne nasednuva na negovi probokacii. Ako ima nov partner da bide vnimatelna, zasto moze da ja prati I da sobira dokazi protiv nea za na rochiste. Vo periodot na razvodot da bide diskretna, da smeni broj na mob I Ako moze da obezbedi sigurno zivealiste. Vnimatelna I so decata zasto Ako malku razbiraat moze da bidat izmanipulirani od tatkoto. Mnogu Mali deca bi trebalo da pripadnat na majkata I izricito da bara da ne se delat.
Има некои тепачки од пред 11-12 години, не знам како ќе рачунаат. Нема пријавувања ниту докази за насилство, но е премногу посветена на децата, додека он е балканска бараба. Ради ова е заглавена во брак. Но тоа не е живот, тоа е затвор.
Ako ima roditeli da mozat da I podarat zivealiste za da ne moze da ja manipulira . Ako ja maltretira treba da ima dokaz za toa, prijava vo milicija I zapisnik. Kolku se pomali decata e podobro da se razvede zasto se nesvesno za toa sto se sluchuva I pobrzo se naviknuvaat vo movata situacija.
Леле не ја плашете жената од кај ова.И да е под кирија ќе и ги доделат децата особено ако се мали.Какви се тие делби по пол?
Многу серии гледаш. @Emotional123 до 7 години секако одат кај мајката, дури и да не е вработена и да нема живеалиште на нејзино име, секогаш има предност.
Децата ќе и се доделат на мајката освен ако нема некоја јака причина ко насилство од нејзина страна, злоупотреба на супстанции и слично. Жена и да се разведе без деца, а да не е вработена може да бара издршка од мажот, а не пак со деца. А да не правиме муабет што си е вработена и таа. А такви балкански бараби стално истиот муабет го прават, ќе ти ги земам децата. Клошар.
Кога го прашаа бившиот маж мој на рочиште дали дозволува син ми кај мене да биди - иако не го ни познава син ми, долго време бевме разделени без контакт - нозете ми се пресекоа. Кога и во таков случај го прашуваат што остана за некој кој сака да ги земи.