Премногу го напаѓате човеков.Без разлика дали има криза на средни години ,човек е од крв и месо,склон на грешки. Се чувствувам како во манастир да сум кога сум на форумов.Не поради атмосферата туку поради опкружувањето.Сите безгрешни и со совршени бракови. Јас би му кажала да се освести,да престане да ги лаже двете жени,да се разведе и да најде трета. Толку.
Абе мaж кoлку петелoт нaш! Немoј дa бидеш пaтетичен и дa се oпрaвдувaш, a oсoбенo немoј дa се вaдиш нa емoции кoн ќеркa ти, oти и тие штo си ги имaл сегa нa "другa ќеркa" и глумиш тaткo и спoнзoр (кaрикирaм и претпoстaвувaм). Тaa млaдaтa ти симнaлa пет шест ѕвезди, ти гo прaзни џепчетo, a ти пa сo цел пaмет oчекувaш декa женaти требa дa ти биде дoмaќинкa?! Мoре требa в oчи дa не те oпули, ни женa ти, ни ќеркa ти. И слoбoднo нaдевaј се нa млaдaтa девoјкa, кoјa верувaј пaрaлелнo јa кеширaш, a тaa oд другa стрaнa си симнувa ѕвезди сo некoј млaд, згoден 20 гoдишен дечкo. Рaзведи се сaмo зa дa им гo oлесниш живoтoт и секoјдневиетo oд пекoл нa женa ти и ќеркa ти!
Offf dali ima kraj od vakvi mazi.... Najmnogu ke strada deteto jas samo sto citam mi e zal toj beri gajle za svalerkata so mu go zavrtila umot... napomos da im e na drugite okolu tebe.
Здраво дами, благодарам што сте одвоиле време за читање. Како што и претпоставував во што се впуштам кога ќе раскажам ваква ситуација на женски форум одма ќе се фатите за швалерката. Прво не е 20 годишна туку 27 догишна, реков дека е помлада од мене скоро 20 години, јас имам 45. Значи возразна особа е, си работи сама си заработува од мене денар не земала, таа нема поим јас како стојам финансиски, а одлично заработувам но од што водам скромен живот неможе да се утврди. Значи не станува збор за спонзоруша, а не е ни средновечна криза, јас сум заљубен до уши, во жена ми никогаш не сум бил вака заљубен. Не е заради младоста или убавото тело, и жена ми е згодна и средена секогаш, деловна жена е, заработува повеќе од мене, и двајцата бркавме кариери додека бевме млади, а сега уживаме во нив. Кажав дека работите во нашиот брак не штимаа долго време, не штимаа и кога немаше никоја друга во мојот живот. Реков дека не сум маж кој се очекува од жената да пере, пегла, готви... Имаме жена за чистење еднаш во неделата, но мојата жена стана незаинтересирана за домот уште пред неколку години. И зошто никој не го спомена нејзиното заминување од дома? Или најбитно е секогаш да застанете на вашата женска страна? Никој трет не е виновен за распадот на нашиот брак (барем немало трет од моја страна), исчезна љубовта, а и почитот одкога таа си замина и потоа се врати како ништо да не било, како да треба да ја пречекам со раширени раце. Јас ќе се разведам, вака или онака. Посреќен во животот не сум бил, а имам и среќа што најдов толку прекрасна личност која е спремна да го прифати моето дете како свое. За старателство нема да се борам иако ќе умирам, нема да се борам се додека жена ми е коректна со мене и со детето и не му ја труе душата со омраза спрема мене. Уште една битна инфомрација да ви кажам, сам си ги пеглам алиштата со години, па бидете малку објективни, не секогаш да си го браните вашиот пол. Благодарам уште еднаш за одвоеното време и коментари. Се читаме во наредна прилика, можеби ќе продолжам да пишувам на форумов. Се најдобро.
Си замислувам колку драматично, а очигледно трауматично и непреболно, било нејзиното заминување од еден час за тебе. Пакувала нејзини ствари, на детето ствари...демонстративно напуштање на домот, за по само саат ќутенката да се врати. Добра одлука си донел. А и она штом е згодна, успешна, делосно реализирана(со исклучок на готвалово) сигурно ќе си најде покасно среќата како тебе.
Не треба брак да се задржи по секоја цена па ни поради децата. Секој својот пат ке си го најде. Разводот е тежок и секогаш до крај на живот боли длабоко, но што е-тука е, мора да се продолжи. Ке си ја најде среќата и таа, само што мора да признаеме дека статусот-ОСТАВЕНА ЖЕНА е болна точка на секоја сопруга и тоа боли далеку повеќе од се друго. Се додека не дојдеш во ситуација како горе опишаните, неможеш и немаш право да коментираш. Не рекле џабе - сто стапа на туѓ грб не болат.
Разводот е тежок но не би се сложила дека ќе боли до крајот на животот. Посебно доколку двете инволвирани странки како две зрели личности навремено расчистат и со себе и со партнерот па после си бараат чајрето. Но она што стварно би болело до крајот на животот се лагите, измамите, помислата дека си делел кревет со човек кој физички и емоционално припаѓал на накој друг. Но нели со ова живеат и многумина кои се одлучиле да тераат фарса од брак, а не па многумина кои се развеле. Кој кого оставил не е ни малку важно според мене. Доколку поради вистински причини се стапило во тој брак и истиот тивко згаснувал, ги боли и двајцата. Не е ни срамота ни гревота да се разведе човек. Секој заслужува да живее во врска/брак кој го исполнуваа,т и емоционално и физички и се чуствува среќен во истите. Другите работи не чинат.
Доколку нешто не иде, не иде, па и со глава ѕид да туркаш не иде...Јас мислам дека секое дете ќе биде посреќно со двајца среќно разведени родители, а не секој ден со тортури, кавги и расправии а детето се да гледа, а во овој случај кај @Macko46 сигурно детето ги осеќа сите тие несогласувања па дури и да се без кавги секојдневни....Кога некој не се сака и не се почитува па и не треба да живее заедно. Сите му се нафрливме на човекот, тој така решил да живее и тоа е тоа, дали згрешил или не ќе сфати за едно 10 години кога може и него ќе го остават. Ама и жена му негова не ми изгледа некое цвеќе за мирисање, како со сила убавина да сака да направи, а и самата таа не го сака а по приказната па не гледам дека нешто искрено се бори за домот да си го зачува, сигурно и таа си има некој настрана, ама ај да не грешам душа на празно, на нив не им иде од старт, барем по неговата приказна...Со среќно и на тебе и жена ти, се надевам само дека детенцето ќе помине најбезбедно и нема д апретрпи големи трауми
Nemoj molimte da ne mu solis pamet na ziv svedok na dete koe ne dobiva nikakvo vinmanie od tatkoto...poleka zalosno, ne letaj ne e taka seedno sekakvi luge ima
@Macko46 си го пишал ова: Јас ќе се разведам, вака или онака. Посреќен во животот не сум бил, а имам и среќа што најдов толку прекрасна личност која е спремна да го прифати моето дете како свое. Јас да те прашам нешто. Дали ти планираш да имаш дете со твојата љубов? Дали ти навистина мислиш дека таа ќе го прифати твоето дете како сопствено? Јас знам дека не. Дали ти мислиш дека твоето дете ќе ја прифати неа и дека нема да имаш од него емоционални уцени? Пошто ти кажуваш дека твојава жена е во состојба се да направи само да не се разведе, епа очекувај и да го користи вашето дете, само за ти да немаш мир. Тоа ќе се случува се до оној ден, кога на твојата девојка ќе и прекипе и ќе те шутне. Не си млад па да стануваш татко на овие години. Ок и да станеш дај Боже пак татко, но знај дека твоето дете и вашето дете нема да бидат исто за твојата девојка. Никогаш. Е сега ти кажи ни до каде си спремен да одиш за вашата среќа? Кои ти се границите за нив? Сигурно не очекуваш твојата девојка да биде мајка на твоето дете кога ќе го земаш на викенди и по одмори. Дали сметаш дека твоето дете треба да биде вклучено во секој аспект од вашиот живот ( мислам на твојот и на девојката). Или сметаш дека не треба да имате дете и дека на девојата твоја доволен си и само ти во животот и дека и така е исполнета? Одговори ги овие работи, зошто се најбитни. Сопругата нема да ја коментирам, пошто знам какви жени олоши и вампирки има, тоа и сам си го знаеш, но ова погоре е многу многу битно. Битно ни е и на нас жените да прочитаме едно вакво машко размислување. Пиши ни кога ќе имаш време. Поздрав и ти посакувам се најдобро во животот.
@okcenzi sakam nesto da te prasam Dali si sigurna za ova sto go napisa deka edna zena nikogas nemozi da prifati tujgo dete ili da recam od svojot (sakan) a i obratno??
Јас не реков дека не може да го прифати, туку не може да го сака како свое дете, може да го сака како на пр внук, ама како свое можеш да си го сакаш само своето. Ниту тоа дете не може неа да ја сака како што ја сака својата мајка. Едно е почит и прафаќање, а сосем друго е таа љубов мајка-дете.
Tatko si e tatko majka si e majka Ama nekoj deca mnogu podobro zivejat so drugijot patner od majka ta-tatko to negoli so dvajcata pravi roditeli.. Mislam deka me razbiras Vaka samo ce si ja macat dusata i toj i zena mu a bogami i detence to A i uste ednas ce kaza nese site majki isti
Одлично те разбрав мила, за тоа и ги поставив тие прашања горе. А што ако неговото дете ептен се приврзе со неговата девојка, а таа да не го сака него понатака? Што ако тоа дете никогаш не ја прифати неа? Што ако тоа дете утре ден не го прифаќа другото дете? Што ако девојкава ептен го засака ова дете, а неговата мајка го користи против неа ? За тоа нашиов пријател треба да размисли и види и да одговори. Можеби девојката негова сега така рекла дека ке го сака како свое, но таа нема свое за да знае каква е таа љубов, па поради тоа нејзино залетување и ветување ( затоа што е заљубена), нашиов пријател утре ке и ја извади душата нејзе за тоа дете. Утре ке започне кавга од типот “ ти не ми го сакаш детето, штом не сакаш со нас да дојде на одмор“ ( ова само примери давам), а дали овој истиов ке се запраша колкава е нејзината љубов спрема него? Дека ако го сака него најмногу на свет, не мора да го сака исто толку и неговото дете, туку само да го прифати и почитува. Секакви не има. Човечка психа. И дали овој наш пријател нема секогаш на прво место да го става предходното семејство? Сега вика дека ке го остави детето на мајката, но кога таа утре ке си најде партнер, тој ке се тепа да го земе детето и тогаш што да прави неговата девојка? Таа не е подговтена да му биде мајка. Да не зборувам и за тоа како цел живот ке треба се да дели со тоа дете. Колку е спремен нашиов пријател да го жртвува детето за девојката и да ја жртвува девојката задетето. Тешки и комплицирани се овие работи. Јас сваќам и љубов и се, ама некогаш љубовта не е доволна. Големи се овие жртви што ке ги прави една толку млада девојка. Таа има 27, а нашиов пријател 45. Многу голема разлика,многу голем товар носи тој со него. Таа на периоди ќе биде де девојка, де сопруга, де мајка, де жртва итн.. а на крај може и ништо од тоа и да осане сама и разочарана. Сепак таа си знае. Пак ке кажам, сум за да се бориш за љубовта, ама не по секоја цена и не по цена на борба со дете.
A little to late for that don't u think? Не бе немате муда, џабе ги носите доле кога за џабе ви служат. 15 години и не си имал храброст да пресечеш кога требало. Плус тоа што не ти пере пегла готви, не заслуживаш ич да ти кажам ама ај. Може и она не била задоволна од тебе у кревет па ја нема на форуми да се жали како мажот и не е добар у кревет. Симни се од облаците во кои си кренат. Слугинка ти треба тебе не жена и љубовница тука ај. Разведи се, не ја мачи греота жената. Каква и да е која и да е не заслужува маж ко тебе. А таа другата дали ќе те шутне не знам, ама не брини ќе најдеш нова многу брзо. Зашто после ќе ти здосади од барање на вистинската па пак ќе се задоволиш со Кети пери-чисти-готви. Груби сме, ама не заслужуваш фини коментари, не после тоа што од две жени правиш будали.
Зашто глуми светец, и тоа најмногу ме нервира. И он ко оној фамфаџ се направи ко да е нај татко, маж, ебач, работник, домаќин. Прво не е маж. Маж прав нема да земе било која само зашто е трудна. Сам збори немало љубов, ама онака ладно и дрско го кажува. Непочитување скроз. Абе куче ќе имаш неколку години и ќе се приврзеш за него не па човек. Не може швалерката што ја знаеш 3 месеци да ја сакаш и да знаеш дека она е жената на твојот живот, НЕ МОЖЕ. Не е тоа љубов, не љубов на зрел човек, 47 години има не 15. Убаво ти кажаа мидлајф крајсис. Ама ти си таков од 20 по се изгледа. До тебе е брат ни до години ни до ништо, ти на млади години не се знаел што сакаш тек па сега.