Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Да, колективен одмор.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.476
    Допаѓања:
    96.929
    Убаво што си се спасила, никој не заслужува да трпи нечии тортури и токсични однесувања.
    Ама некако и многу брзо си си нашла дечко?
    Неодамна пишуваше знам, уште бевте со бившиот, така да...
    Или си го бараше додека размислуваше да го напуштиш овој?
    Како и да е, среќно.

На elimkd, Abel, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.047
    Допаѓања:
    10.662
    Или за некој одамна кажува. :?: Некако многу набрзина се одвиваа работите.

На Meckicja и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.476
    Допаѓања:
    96.929
    Па пишуваше како во моментот да се заедно кога зборуваше за него. Кога му ѕвонела колешката, користеше сегашност.

Ај да не бистриме како стринки:D, битно е љубоФ да има:wasntme:

На Meckicja, cresa-jagoda, Осе и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Hecate

Hecate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2022
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    947
    Па искрено неколку месеци пред да се разведме јас почнав да зборувам до него , но ништо не направив да не се разбереме погрешно само си зборувавме и он ми беше голема поддршка во целата таа ситуација. Тие работи што ги имам пишувано во што би му кажале не се за бившиот маж туку за сегашниот дечко. Мислам дека да ја немав поддршкаатс од сегашниот дечко ќе ми требаше уште многу време да сфатам некои работи.

На Meckicja и nevermet18 им се допаѓа ова.
  6. daci95m

daci95m Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    12
    Здраво има ли тука од форумов некоја адвокатка ми треба совет. Имам 27 години 5 години сум мажена имаме 2 деца живеам на село каде што свекор ми и свекрва ми чуваат овци. На некој начин не ми даваат да идам на работа имам несогласувања со сопругот скоро една година за секоја ситница ми вика се му смета од мене. Сакам да се тргнам од оваа средина но и децата да си ги земам со мене цело време кога ќе спомнам за тоа ме уценуваат ми викаат ти можеш да си одиш кај сакаш но децата тука ќе седат не ти ги даваме. Големата има 5 години помалата 2 години.а по цел ден јас ги чувам.за подршка имам од татко ми но немам од мајка ми она ми вика да си трпам се што ми прават да не сум доаѓала да живеам кај нив ако сум доаѓала на кафе да сум и доаѓала

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.511
    Допаѓања:
    5.572
    @Forca

На Forca му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    @Hecate
    Не знам колку години имаш, но би било паметно и здраво за тебе малце да олабавиш со дечковците и некое време да поминеш сама, нема ништо страшно во тоа и мислам ќе ти годи. Си се развела, си нашла работа, фокусирај се малку на себе, учи јазик и кулирај, дружи се со луѓе. Малку осамостали се во емотивна смисла.

На Emy867, IRBBB и Meckicja им се допаѓа ова.
  9. Dayandnight

Dayandnight Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.473
    Probaj razgovaraj so soprugot,najdete zaednicki jazik,ne odma razvod,moras zaradi decata da se potrudis,a ako veke ne biva togas razvod,nemoj da zivees nesrekna,eden e zivotot,a toa za decata ima sud nikoj nemoze da ti zabrani,a majkati kazi i neka se postavi na tvoe mesto ,se bi napravila za decata samo da se srekni,sekogas podrska ke imaat od mene,so srejka i zapamti,zivotot e eden nema repriza,poz

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.258
    Обрати се во социјални служби.

11. Ich liebe

Ich liebe Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    305
    Eve jas sum vo situacija pred razvod i pravev muabet so advokat.Zakonski decata pripagaat kaj majkata do 9godisna vozrast,postari deca od 9god se iznesuvaat na sud so socijalen sluzbenik deteto da dade izjava kaj koj roditel saka da bide....
    Vo slucajot deka ne si vrabotena a ako soprugot tvoj e vraboten ,najveratno decata bi ostanale kaj nego ,bidejjki ti ne si vo sostojba da gi izdrzuvas...samo poradi taa pricina.Edinstveeno da ste soglasni na razvod i dvajcata pa taka...E sega za podrskava od doma ti e najbitna ,ako tie garantiraat deka ke ve izdrzuvat zavisno od primanja moze i ke bide nesto...razgovaraj i so roditelite ,ne e rabotata od eden ogin vo drug da vlezis.. I razgovaraj so soprugot da bide razvodot miren i soglasen....taka najubavo ke se dogovorite....

На marlonbrando69, daci95m, Forca и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Mama993

Mama993 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2019
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    558
    Има ли некој што работи во центар за социјални работи или познавате некого од таму? Бркам врски да не викнат што е можно побргу,да добиеме термин за прво рочиште што поскоро да се разведеме..

На Серотин му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.333
    Допаѓања:
    171.111
    Кој будала адвокат ти го кажа ова
    Ако си невработена мајка ке ги доделат децата кај таткото?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Ама не е се црно бело, само кај мајката да се доделува.
    Има и други моменти, одат социјални служби и во училиштата, разговараат со наставници.
    Моментално имам близок случај, 3 деца големи се шансите да и ги одземат на мајката, вработена, но со кредити и со послаби услови зошто кредитите се за куќата на мажот ама на никого не му е гајле.

15. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392
    Мнолгу адвокати ми кажале дека ако мајката нема имот и финансии можеби ќе го доделат на таткото. Познавам мајка на која и го земаа детето поради тоа што нема финансии, а таткото богат.Едно е на лист хартија друго е во реалноста.

На Nikolina35, nevermet18 и Осе им се допаѓа ова.
  16. Ich liebe

Ich liebe Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    305
    Advokat ete mi kaza ,finansiite igraat golema uloga vo razvod pod tuzba....

На Серотин му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Ako majkata e nevrabotena i nema uslov da gi chuva decata, normalno ke gi dodelat kaj tatkoto ako on e vraboten i ima uslovi za da gi chuva.

На Oneo, СуперДевојка, elimkd и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Duxovit

Duxovit Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2021
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    119
    Noranora
    Vo pravo si podobro
    Aj jas kako masko ako moze da odgovoram iskreno na vasite prasanja pa ete mozete da me kritikuvate
    Jas sum razdelen skoro godina ipol so soprugata,mozam da kazam deka dodeka bevme zaedno brakot bese haos a najgolemi posledici i traumi trpea decata,seto toa go gledav postojano i toa mi bese najbolna tocka.Taka da dojde denot koga se resiv da stavam kraj na seto toa i ernostavno jas si zaminav od kukata koja jas ja kupiv sam ali toa ne mie nikakov problem bidejki vo taa kuka gi ostaviv i moite deca,znaci iako zaminav i den deneska gi plakam site smetki im davam se sto im treba od finansiska pomos do vnimanie,i mozam da vi kazam deka decata sega se posrekni na nekoj nacin ne gi dozivuvaat tie stresovi,duri kerkami vo nrkolku navrati mi ima kazano deka ne me osuduva voopsto sto sum zaminat od doma deka gledala kakov zivot sme imale so majka i,tolku razlicni karakteri da nikogas n mozevme da se slozime,nemalo neverstvo no nemase ni nisto ubavo.Podobro sami ke funkcionirame i taka e,decata si doadjaat postojano kaj mene i sro da im treba sum dostapen 24 casa,i sto da im treba vednas im go ovozmozam,na bivsata i kazav i da si anjde nekoj ne se lutam sekogas ke imaat podrska ama nie ne mozeme nikogas da bideme zaedno,i iskre o sega kako da mi e strav da se vpustam vo bilo sto kako da izgubiv verba vo mnogu nesta.Funkcioniram i sam perfektno nee problem da gi obavam i maskite i zenskite obvrski se mie rutina,iako i sitr okolu mene mi vrlat deka nee vo red da sum sam ali nema brzanje za nisto,taka da sram mie sto sum i masko sto citam kakvi se nasilnici ima i sto se pravat kakvi torturi im pravat na zenite sto nee voopsto vo red i toa nikogas nema da se promeni takov nie mentalitetot,zalosno ali vistinito,koga toj sto tie vo kuka ne ti misli loso sto da se ocekuva za okolinata site samo zlo ti mislat.Na mnogu ne im e jasno kako jas sum mozel da ostavam se sto sum zarabotil i kuka i uste mnogu raboti i da si izlezam od doma,jas odgovor im davam srekata nee vo materijalnite raboti mene toa ne me pravi sreken,kupiv i druga kuka kaj ziveam ama pak ja ima taa praznina vo sebe sto se veli zivoten soptnik so kogo mozes da bides sreken i za zivees eden ubav i normalen zivot.Taka da decki podobro e sreken razvod otkolku los brak koj kako si gi postavi rabotite i kako gleda na niv ,qko ne ste srekni badijala vie se ako ziveete zivot na sila ispolnet so stresovi i nervozi,eden e zivotot zapametete...pozz

На sj *O*, Корнелија, Ivanaaa_K и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Jas ke kazam mnogu ubav post se e toa mnogu ubavo kazano

На cresa-jagoda, anggell, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.258
    Многу искрен пост...

Само да го поделеше со нови редови.
    Ем латиница, ем во блок... очи ископав 8-|