Значи како и да е пак мора да постои покана Штом адвокатот што му е пријател му сликал некаков си образец за поднесување на тужба, само и јас и реков на членката убаво да ја види сликата дали има печат и архивски број од Судот дека е примена тужбата, па така може да му ја слика адвокатот и поканата ако е хартиена или скриншот од мејл да му прати каде што јасно ќе се гледа сè од кого е мејлот и кога е добиен, што пишува... Ама вака како што се однесува тој ми е многу сумљив. @Rubi99
Dali pri razvod koga se raboti za psihicko nasilstvo bebe pomalo od godina moze da bide odzemeno od majkata, poradi dobri finansii za potkup na advokat od strana na tatkoto?? Inaku mazot ne dava razvod, pri razgovor, se zakanuva deka ke go odzeme deteto, i ke ja ubie majkata.... Sto moze da se prevzeme? Inaku mazot svesno pravi kavgi, ispadi, obvinuvannja lazni kon zenata non stop 4 godini nanazad... Se mu smeta. Se on odlucuva. Nareduva. Nema sloboda, samo naredbi... Na momenti gubi samokontola i od nisto pravi problemi i se dere urla, obvinuva... Namerno ja obvunuva i pravu tenzii da alusat komsiite deka bila neplodna i demek majka i sw mesa a e e taka..... Detetoe dobieno po pat na ivf cel proces od terapija i ponatamu vo bremenost e pokrieno so finansii na zwnata bidejki neli on bil ploden problemot s vo nea... No nema fiskalni kako dokaz na sud osven od kartickata izbestaj kupuvanne po apteki... Zgora na sw ucenuva i so toa za da dojdat nejzinite roditeli da go vidat vnuceto moralo parri da donesat a zuveat so min penzij krediti i nemaat
Снимај заканите и директ во полиција па постапка за развод. Нема шанси да ти го земе секако, заканите му се јаки толку колку што ќе потклекнувате на нив
Најдобро е да си ангажира нејзин адвокат и да ја поведе постапката за развод со тужба не со спогодбен предлог, да не прејудицирам, бебето ќе биде доверено на мајката, другите закани ќе треба да се пријават во полициска станица, и да се извести Центарот за социјална работа.
Da, veli ke snimqm i ke prijavam, toa e vo red. Kako ke go napustam domot, sose detw? Mora da prijavam,da. Ke otidam sama i da dojdam so policija do doma po dete?? i on kako sto nema kontrola pred niv ke napravi skandal jas ziva nema da izlezam
Пред полиција ќе биде мирен како пиле, верувај, затоа и ти велам да си имате снимки за доказ за понатаму, во спротивно ќе биде неговиот збор против нејзиниот/вашиот. Без дете никако да го напушти домот. Нека не се одделува од него, освен ако има шанса и можности да го остави кај нејзините или други блиски. Може директно во полиција сосе бебе, нема никој да ја врати, што побргу тоа подобро за сите.
Без дете никаде. НИ КА ДЕ!!!! Сосе дете во продавница, во полиција во аптека, буквално секаде сосе детето. Нема да смее да ја допре во станица нека не се плаши жената. Господе какви "мажи" ја газат земјата страшно
Zdravo. Ve molam za sovet vo koj slucaj moze da mi go odzemi deteto znam deka nemozi ama da prasm, osven ako potkupuva. Bebeto e malo 3 meseci, toj kockar zaglaven do gusa vo krediti brzi i od banka, milioniti pati rascistuvan i pak od novo si pocnuva. Kako posle razvod ke go gleda deteto bidejki sme od razlicni gradovi. Do sega trpev radi deteto da ne mi se vlecka po patista da ja zema nema da izdrzam toa, ama veke ne se trpi. Ve molam iskustvo nekoj
Ако е 3 месеци детето не верувам оти ќе ти го земе воопшто мало е многу а за гледањето имав колешка чиј син беше разведен со жена од друг град и на две недели одеше секоја втора недела да го зема за викенд кај него
Добро вечер, да си ја отворам и јас малку душичката и се надевам ќе слушнам и некое искуство или совет од вас. Со месеци легнувам и станувам со помислата за развод. Едноставно немаме разбирање. Ме ограничува во кариерата со тешки сили се трудам да си продолжам да работам. Насилство не постои ама се чуствувам загушено како мојот живот да исчезна и сега да сум некоја нова личност затворена дома која мора да биде фина и мила за да бидат свекорот и свекрвата задоволни. Се што правам правам со резерва. Пазам кога одам кај мајка ми, пазам кога одам на кафе со другарките, се ми е унапред испланирано за да нема караници и веќе не можам да живеам под овие услови. Релтивно сум млада но се плашам што ако се разведам и не успеам едно детенц во животов да си добијам? Е тоа би ме убило и таа мисла моментално ме убива.
Прво ако си млада, треба да излагаш и да се дружиш доколку би добила дете верувај дека ќе немаш време да се замараш за ништо околу тебе. Првично гледајте опција за да живеете одделно доколку ти ствара фрустрација, разговарај со сопругот за тоа сте во брак да решавате заеднички проблеми, доколку не можете данајдете двајцата решение значи тогаш ќе се размислува поинаку. И за детенце спомна некогаш и 20 години да си во врска на крај може да запознаеш друг и за 3 месеци да живеете заедно и најубав брак да имате.
Јас сакам дете за мене. Тоа ме плаши дека после развод ќе останам сама Јас излегувам често ама се ми е тоа однапред испланирано да не се лути, да нема караници и тоа ме фрустрира. Го сакам ама би се развела одма бидејќи не сакам да живеам потиштен живот. Само ме плаши моментот што после развод Напротив, ова го прави откако сме во брак а во врска беше идеален
Чувај си го здравјето. Како што и кажав седни разговарај со него доколку не разговараш нема да знаеш на што си. Али да раѓаш дете под вакви услови утре неема да можеш да го прошеташ без привезок свекрва
После развод ќе си имаш повеќе време за себе не за свекор, свекрва и токсичен маж, ќе имаш неограничена слобода и нема да имаш страв дали некој нешто ќе ти каже и да се оптеретуваш психички однапред да ги смислуваш работите и да се тормозиш себе.После ќе бидеш помудра и многу попаметно ќе си избереш партнер, некој што ќе те сака, почитува, што ќе имаш слобода за се а не како во кафез.И не треба да имаш страв дека ќе останеш сама, со развод не преќинува животот.Пред да се одлучиш за развод најдобро е да разговараш со него кажи што ти смета и дека не се чувствуваш добро, дека ако продолжи така нема да се гледаш себе во тој брак.
Како мислиш нема да имаш дете? Демек ако немаш со него нема да имаш ич? Или не планираш више никогаш дечко да фатиш? Луѓе со деца се разведуваат и наоѓаат дечко/маж/животен сопатник не па ти права, здрава, убава, паметна, слободна. Како со овие размислувања?
Дете не се раѓа за да не бидеш сама. Мислам, можеби се раѓа, ама погрешен мотив е. Ти го разбирам стравот од самотија, ама мораш да работиш на тоа да го надминеш. Да имам дете од брак кој од прв ден не функционира според очекувањара мене ми е неодговорно, и кон себе и кон тоа дете.Тоа прво да е јасно, се друго е второстепено.