@Hipster Абе куче ќе имаш неколку години и ќе се приврзеш за него не па човек. Eve ti 1 primer od naj naj naj bliska fam pobliska amin.. 5 i pol god vrska 6 god brak 1 dete ..majkava si pusta oglas na oglasov edna fotka (gola golcata) mazov slusa po drugari i go najduva oglasot I aj sega kazimi kako da se privrzi za nea????
Жалосна мешаш баби и жаби. Прехипотетички ситуации спомнуваш. Не можам во ни една ситуација да правдам маж кој веќе си нашол швалерка па сега мисли како да ја остави жената. Работава добра е женава каква таква док не најдам замена ќе ја чувам за резерва. Да седнел ко чоек да збори и да се разведе пред да бркне нова ќе беше друг муабетот. Што страв ти беше дека нема да најдеш друга па наоѓаше утеха во лажната слика пред другите? Егото да не ти биде скршено сам ќе остане, маж. Под никоја смисла не правдам луѓе што вараат. Не дај боже жената да дозае и да има материјален доказ на суд поминува тоа како кривица на мажот за распад на бракот иаку дефакто и де јуре не е само тоа. Не знаеме дали она прави нешто со некој, плеска ми е многу вулгарен збор за мој речник извини, се согласувам ама он е тој што е тука и бара некоја помош искрено а му нема помош. Плус не бил искрен со девојката да не ја наречам швалерката, ама тоа ја напрааил. Не си ја лажел ама не си и кажал пред да се вплеткаш со неа, значи си влегол нечист, да не речам ти си ја извалкал таа ваша врска одамна. Немој да мислиш дека при прва кавга нема да ги во влепи во очи. Не знам секој со свој став, ама вакви мулиња што 15 години не знаат што саакаат не толерирам. Зашто не заслужуваат да го носат епитетот посилен пол, кога се послаби од полжави.
А читај му ја првата реченица вели :Јас сум зрел и оформен човек и ЗНАМ ШТО САКАМ ОД ЖИВОТОТ Јес како па да не.
Летaте вo oблaци млaди девoјки и жени. Кoлку брaкoви се нa рaбoт нa рaспaѓaње пoсле мнoгу гoдини не сте свесни. Кoлку функциoнирaaт без љубoв и стрaст, кoлку вaшите рoдители кoи ви се репер зa дoбaр брaчен пaр глумaт пред вaс дa не ве пoвредaт a уште кoлку oтвoренo јa пoкaжувaaт свoјaтa нетрпеливoст еден кoн друг. Кoлку рaбoтите се менувaaт сo гoдините. И вaс тoa ве чекa, гoлем дел. Амa дo тoгaш имa време, уживaјте вo бaјките дури мoжете.
Ova @Bridget od iskustvo go kazuva ocigledno. Ne mora da znaci,takvi se brakovite kaj lugje koi vlegle vo brak a ne se sakale i nemaat zelba da vlozuvaat vo svojot brak.
Чекајте друштво чекајте. За џабе се расправате. Бриџит стоп, никој не рече дека постојат идеални бракови и ние сите сме у облаците и мислиме дека се е така бајковито. Да не почнам да зборам, ама мене приватниот живот не ми е за на форум, барем до толку. Плус реално нивниот брак ни врска никогаш не била ни нормална, па тек идеална. И мене тоа ме изнервира што нема муда со опроштениеж да биде маж и да пресече, кога требало. А на форуми ќе решава приоблеми сериозни. Зашто го напиша ова тука за да го тапшаат жени по рамо, ооооо колку си ти фин лелеле греотичка остави ја калаштурата што не се грижи за него и домот (мораше да ја оцрни дека го труе детето со седнвичи, а он неспособен е еден грав да свари во неделата) Ако не се учленил да бркне нешто трето еве на. Зашто не е некој стар член ко Тинан или било кој друг кој се зачленил одамна па ајде да си ја каже маката уз муабет што и тие ретко се отвараат вака у детали експлицитно зашто реално нема потреба 47 годишен маж да бара совети на форум полн со балавици ко бремена средношколка што не знае како да и каже на мама зашто и е страв па тука ќе најде некоја која не може да ја фати за уши а да ја советува. Мислам дека неговото е летање во облаци. Ја нит иам очекување од мажите дека се супер херои, дека секој ден ќе ми купува ружи и ќе ми носи кафе у кревет нит дека не знам светот ќе го смени за мене. Не дали сум имала или немала таков пример дома небитно, тоа е реалноста. Дека луѓето се менуваат у брак после години години јасно ми е дека е многу можно, ама тоа тука не е случајот. Он таков никаков бил и на 30 кога ја земал, а сега е само бетер. Не знаел што сака што е навистина иронично што вика џои дека првата реченица му е сосема контра.
Lele bre duso sto ocekuvas ti od partneri sto se razveduvat da pisat edniot za drugijot kako se e super pa ako e taka nema ni da dojdi do razvod Ti so decko koga raskinuvas (ova e samo primer) kazuvas po drugarkite kako e super toj pa taka ce ispadne deka ti necinis I forumov e bas za to em za sovet em i malce da ni olesni koga ne maci nesto pa dali bil maz ili zena site sme so dusi I od kade znajs deka covekot nee sposoben ni 1 grav da svari vo nedelata....????????????
Да очекувам да се понашаат фер, како воздрасни луѓе а не да се цинкарат на сите страни. ПЛУС ОНА НЕГО НЕ МУ Е БИВША, ама заборвате вие дека се суште у брак. Швалерка си има чоекот иначе немаше ни да му текне на развод. И верувала или не ти, ама срам ми е да зборам лошо за бившиот на секаде и пред било кој, па пред никој. Јас и на 24 сум позрела од него и многу постари од мене. Што се десило меѓу нас се десило, со блиски знам да се олеснам нормално да ама ти се еден, двајца и толку, ама на форум да вадам прљав веш за бивши ми е рамно на 0, ама да на својот интегирет и достоинство, во случајнот на неговиот. Жалосна не знам што толку си решила да ме "опаметиш" Ко да за тебе коментирам. Мој став твој став, и да саакме не можеме исто да мислиме, разлика го генерации, воспитување, ставови, речник. Без разлика на тоа дали сум во право или не, тоа е мој став. Луѓе што вараат не оправдувам и не можам да им дадам рака. Не го ни судам, доволно е воздрасен сам да си пресуди.
Па нормално дека швалерката нема да го сака детето ко да е нејзино, а и не мора, тоа дете си има мајка. Не знам јас зошто има потреба за ова да се бараат совети на форум, ОЧИГЛЕДНО е дека ако ја вараш жена ти, треба да се разведеш. Посебно ако си во толку дисфункционален брак.
Сите мислaт декa се пaметни зa прoблеми кoи не им висaт врз глaвa и зa ситуaции вo кoи никoгaш не се нaшле. И штo е тoлку лoшo дa си гo кaжеш прoблемoт нa фoрум кoгa си aнoнимен, не кaжувaш ни име ни презиме пa дa јaвнo некoј oцрнувaш. Не е тaкa прoстo и еднoстaвнo -рaзведи се. Имaш дете кoе мoжеби немa дa сaкa дa те пoгледне утре зaтoa штo другиoт рoдител е премнoгу пoвреден и вoди кaмпaњa прoтив тебе преку дететo. Акo е мaлo кaкo и кoлку ќе ти дoзвoлaт дa гo гледaш. Финaнсии некaде плус, зaеднички кредити, дoлгoви. Врскa не мoжaт дa прекинaт девoјки a се мaлтретирaни oд свoите дечкoвци, гледaме низ другите теми, не пa брaк. Акo не се рaзведе тoгaш е лoш чoвек кoј изневерувa вo брaк, aкo се рaзведе пaк е лoш oти се зaтрескaл вo другa и oстaвил фaмилијa, aј сo силa дa гo нaтерaме дa си јa oбoжaвa женaтa дoмa oти сaмo тaкa зрел чoвек ќе е. Oд вaкви муaбети нaјчестo се седи вo несреќни брaкoви, не е зa пoтценувaње притисoкoт oд oкoлинaтa плус нa сетo другo.
Се што кажа @Bridget е точно и доста веќе со тоа дека човекот бил слабак незнам што. Едноставно не е лесно.
Значи разводот некогаш е добредојден...Познавам другарка на која родителите и се скоро разведени значи женава беше тероризирана секој ден тепана навредувана што уште не..а мажов беше шофер возеше автобус и на едно такво осмо мартовско патување пред неколку години запознал некоја расипи куќа и од тогаш работиве се влошија пара не женаму не и оставал а на ова новава и стан и купил на децата не му обрнувал внимание секогаш дома кавги расправи трауми им стварал што не и направил на сиротата жена главата и ја дупнал не и дозволувал да излегува од дома и забранил и на работа да оди и сега ко сватила женава дека ја изневерува му прочитала порака на фб и тоа претставувало крај за тој несреќен брак значи женава невработена со средно со две деца го напуштила и успеала да се снајди со помош на незините да се разведе(кои до тогаш не знаеле за ситуацијава) и најде работа и сега започна нов живот со децата со мир и хармонија а тој беше уште неколку месеци со љубовницата и кога свати дека цел живот си го уништи моли да се смири со екс сопругата но таа веќе ја свати грешката што го трпела толку години .. и конечно е СРЕЌНА со ова сакам да кажам не плашете се да се ослободите од брак кој всушност и не е брак,од сопруг кој не е сопруг едноставно верувајте во себе оти никој не заслужува да живее во заедница во која се плаши поз
Абе никој не рече дека е лесно и дека човекот сега треба да го запалиме, само мене ме изнервира таа болдираната реченица кога вели не сакм да ја правам швалерка. Инаку немаше ни да пишам. Никој не рече дека ми е лесно, дека е не знам никаквец или крвник, ама не е толку жртва како што се прави. Реално да многу луѓе се плашат да се разведат, ама јас голем дел од нив не ги ставам под зрели. Башка 2015 година е, сега се гледа многу полиберално на развод него во 90тите. Не е толку сирот и за жалење. Ни жена му не е де, ама он се обрати тука.
@LittleGirl214 убав пример имаш дадено и добра ти е поентата, но оваа расипикуќа како што ја нарекуваш, тешко дека добила стан од акмаков, пошто возачите на автобус земаат од 200 до 300 евра. Можеби сите пари ги давал за неа, ама дека стан и купил со мочана плата ( извини на израз), па и дека деца и финансирал тешко. Имам чичко кој 20 и нешто години е шофер на автобус и тоа на неколку места и за неколку фирми и кажува таа е платата. Освен ако вози на странски релации. Инаку женава требала да го пријави одамна и одамна да ја дувне.
Секој овде што пишувал, а не искусил мислам дека нема право да напаѓа толку остро и осудува. Не се сите жени светици, а мажите говеда. Човекот си го образложи случајот и толку. Разведи се и најдете си го мирот двајцата и 300 деца не одржуваат еден дисфункционален брак. Од мојот развод само за едно се каам што одреден период пак се вратив (за детето да не расте без татко, тогаш така мислев). За кратко се вратив за да го доживеам најголемиот пекол во животот. Не велам дека сега ми е сјајно со новиот партнер ама барем немаме ништо заедничко, секој си гледа за своето, единствено тоа го рачунам како дружба, ете да не си осамен барем во денови кога ќе треба да ги поминеш со некого.Годините минуваат едноставно ќе ти треба другар и за добро и за лошо. Децата ќе си пораснат и ќе си го фатат својот пат, нема ни да не погледнат. Едит: Единствено ќе доаѓаат кога ќе им требаат пари.
@Daleron сосема точно. Плус овде дискутираат сите па дури и млади девојки кои се на почеток на животна ,,кариера,, Штом не си се нашол во ситуација, неможеш да судиш. Или ако судиш веќе земај во обзир се. Коа запнале швалерка та швалерка...како да тоа е во моментов најбитниот момент.Како да ради неа се случило се што се случило. И погоре пишав - ШТОМ НА ТВОЈОТ ГРБ НЕМА 100 СТАПА незнам како можеш да осетиш болка @Bridget си пиша како што е.
Не го напоменав и тоа за детето што спомена @okcenzi . Не можеш да го сакаш можеш само да го почитуваш, а тоа дете твојот живот може да го направи пекол. Ти не можеш никако да реагираш и ете ти ги расправиите. Ова не се турски серии, не велам дека не постојат и случаи каде што туѓото дете се прифати како свое, единствено во случај ако немате заедничко дете.Имам милион примери каде што маќеата се угодува, додека малото ѓаволче напукано од другата страна прави пекол како да го колат и бесат. Овде ќе завршам за оваа тема за децата од различни бракови. Само почитување и од едната и од другата страна, без мешање баби и жаби, ама многу тешко, на децата најлесно им се перат мозоците.