Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. merlin.stoun

merlin.stoun Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    8
    Не знам погубена сум скроз.. Да беше друга девојка во прашање ќе речев go girl ама кога се работи за мене многу се плашам во ова наше општество како ќе функционирам понатаму.. Зошто имам еден куп разведени пријатели, роднини и кон жената секогаш покажувале со прст како на ОНАА РАЗВЕДЕНАТА, што е многу жално

На Ceci16 и Meckicja им се допаѓа ова.
  2. merlin.stoun

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    8
    Во право си апсолутно.. се надевав дека нешто ќе се смени ама стана само уште полошо, само стравот во мене беснее со прашањето што после разводот

Одбива разговор, треска врата и излегува од дома на секој мој обид.. можеби затоа и полудувам веќе

Не знам зошто ама се плашам од помислата дека животот застанува после развод и дека нема да можам да функционирам, дека сите ќе ме осудуваат и гледаат со други очи. Дека нема да успеам да најдам некогаш нова љубов па така и да основам ново семејство ќе ми биде ускратено..Конечно излегоа овие зборови од мене долго чувани, поточно мојот страв

Последна измена од модератор: 3 март 2023
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.257
    Допаѓања:
    112.386
    @merlin.stoun како може да бидеш некаде со некого ако лично ТЕБЕ не ти е убаво таму? Не си слободна се гушиш... Не знам :|

На Oneo, riba79, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.960
    Допаѓања:
    179.640
    А да пробаш друга плоча да пуштиш да ти врти во главата? На пример дека кога ќе затвориш една врата, нова се отвора? Имаш ли среќа овде и сега? Ами што ако среќата те чека негде другаде?

На Milobebence, mal.ecka, tagataa912 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Nana1156

Nana1156 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    212
    Девојко во брак кој не функционира без дете не треба ни да помислуваш на дете. Ти не си задоволна од твојот живот, не си задоволна од него, од вашата заедница , од самата себе покрај него .. а размислуваш што да правиш?! Живееме во 21 век а ти се плашиш да не бидеш покажувана со прст и етикетирана како РАЗВЕДЕНА , баш ми е жал што има вакви размислувања уште од времето на баба ми … Живееме во 2023 год а уште е срамно некоја жена да е разведена. Бракот не треба да е затвор и се да правиш со резерва , треба да си слободна да правиш она шо те прави среќна. Излези од кафезот среќата те чека кај корнерот само храбро.

На Zajko kukurajko, mKdevojce, Ceci16 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Ne e tocno mojata majka se e razvedela so prviot i maz i mojot tatko isto so prvata zena uste pred da se zapoznaat oni dvajcata pa nikoj ne im e vperil takov prst a i da e taka nikoj ne dolzen da go trpi soprugot ili soprugata samo oti nekoj posle ke vperuva prst vo nego

7. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Не никако немој тој страв таков да си го правиш на себе да си ја замараш психата со тоа.Жени со деца после токсичен брак и развод како да се преродиле и продолжуваат понатака и си наоѓаат и партнер.Се е тоа природно и нормално.Не можеш нешто што не иде ти само да трпиш да живееш во страв да немаш свое "Јас".Колку има што познавам и имам и во фамилија првиот брак лош катастрофа ќе се разведат, после кога ќе имаат друг маж жената сосема друга личност е има воља за живот,позитивна,љубов,почит од мажот уживаат.Ич да не те допираат тебе муабети кој што ќе рече, ти себе си се знаеш каква си и низ што си поминала тоа е доволно.Гледај тебе да ти биде убаво живеј за себе.И семејство ќе си основаш и се ќе стигнеш.Тргни го стравот имај во себе самодоверба животот е пред тебе ќе дојдат нови познанства, пријателства.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Ондак си се опкруѓжила со многу погрешни луѓе.
    Јас познавам х личности што се разведени па никој не ги покажува со прст туку сите им се восхитуваат.
    Ти за другите мислења живееш?

На Meckicja, Adidas888, ZAHRA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.417
    Допаѓања:
    22.417
    Се согласувам. Во лош круг е. Во мојот круг скоро сите сме разведени и никој не кажал на друг дека еве ја разведенава туку браво се спаси од клошар.

На Meckicja, ZAHRA и Noranora им се допаѓа ова.
  10. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    2.397

После разводот ќе си се посветиш на себе. Немаш никаква пречка да размислуваш “што по разводот?”
    Најдобро нешто е што со тој немаш дете. Кога би имала дете, во ред е да си го поставуваш тоа прашање…до негде….иако и во тој случај,нема никаква потреба од такви прашања.
    Ќе си заминеш за секогаш од него и нема никогаш да имаш причина да го видиш

11. merlin.stoun

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    8
    Ви ги прочитав на сите советите... ви благодарам бескрајно.. Си реков ајде да преспијам ден-два па да одлучам накаде во овој живот да тргнам. Но станува само полошо.. Ме убива психички ме полудува незнам што сака од мене повеќе.. Сега најново и брат ми почна да му смета и таму кога одам зошто одам

Се плашам да продолжам сама.. ете само тоа можам како одговор да го дадам

Последна измена од модератор: 3 март 2023
  12. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.520
    Nema zosto da se plasis da prodolzis sama...naprotiv treba da si srekjna sto ke prodolzis sama,silna,slobodna i spremna za se....
    Procitav deka na brat ti mu preci sto ides? Zosto? Razgovaraj za situacijata,objasni mu se...kazi mu deka ti treba negovata podrska deka toj ti e najblizok,naj silna podrska....glava gore devojko ne sme se rodile za drugi da ne unistat :muscle:

На evangelina.ina и riba79 им се допаѓа ова.
  13. merlin.stoun

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    8
    Лошо се изразив, брат ми ме подржува ама на маж ми му пречи што одам кај брат ми на гости...

14. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Бегај од него срцка, спасувај се.Да си имала дете ќе те зароби овој, нема да смееш нигде да мрднеш.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.520
    Pa stom i brat ti mu smeta ovoj e tezok psihopat...zamisli drugarki,rodnini,semejstvo se mu smeta...ostanuvas samo so nego i ke te drzi ko zarobena vo toj svet

На cresa-jagoda и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  16. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    Баш затоа му смета зашто знае дека имаш поддршка од него и го смета за непријател. Осеќа маж ти каде оди целата работа, сега сака да останеш сама и да немаш избор. Баш тоа од кое ти се плашиш. Да не ти е набиен тој страв од него за да не го оставиш?

17. ♡ Cinderella ♡

♡ Cinderella ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2023
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    2.946
    Мажот ти не е при здрав разум,како така да му пречи што одиш кај брат ти?Не одиш кај туѓинец или некој сосем десетти,кај родениот брат одиш.Да не треба дома да му седиш 24/7 како во 10 век.Разведи се да си живееш убав живот без овој идиот.Нема од што да се плашиш,вака си го уништуваш животот за човек кој не вреди.

На cresa-jagoda и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.285
    Допаѓања:
    113.771
    А да видеше дека сме 2023 година, дека луѓе пол менуваат, што не прават ти за развод се плашиш? Аман бе жено. Кој ти кажал после развод завршува живот?

На hermosa и Meckicja им се допаѓа ова.
  19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Пре ќе бидам разведената одколку глупата што останала со ајван.
    Остај ти околина, не го живеат они твојот живот.
    Прави онака како што мислиш, животот е прекраток да го живееш за туѓи мераци

На hermosa, cresa-jagoda, Meckicja и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.688
    Допаѓања:
    19.088
    Ако друг ти прај на куро распоред шо би рекол јас, не стигнуваш далеку, оти секој знај за секого да кажи, а најмалку за себе. :)

Гледај си како мислиш дека е добро така постапи, а во мои очи човеков како што го опиша и за нерационална работа лутење што одиш кај брат ти, ми е скроз глупо... па што останува за друго нешто.

На nevermet18, cresa-jagoda и Meckicja им се допаѓа ова.