Што се случува ако едниот родител не одговара на покана од ЦСР? Имал ли некој искуство? Не крева на телефон и одбива контакт.Во случај тоа е мајката кај која е детето и се крие.
Zdravo vaka malku podetalno kje napisam no stvarno sum vo situacija od koja sto ne gledam nikakov izlez. Vo brak sum sakam razvod imam 2 god detence .. tatkoto na deteto ne saka da se razvede a ako vekje se razvedeme saka da mi go zeme taka i me ucenuva. Imeno alkoholicar no ne sekoj den koga kje se opie prave strasni sceni duri i pred deteto onaka e drug covek koga nema alkohol. No vekje ne se trpi zapadnav psihicki . Toj ima kukja na ime na tatko my no sekako neli negova e .. uslovi za deteto ima no e ne prijaven na rabota no sepak ima dobra plata. Jas rabotam za minimalec obicen rabotnik moite ziveaat vo stan od 2 sobi majka tatko sestra i baba znaci haos neviden tamu deteto nema nikakvi uslovi . Zatoa i razmisluvam za kirija kje soberam zabi kje plakjam . No ete i toj a i moite me ubeduvaat deka kje mi go zeme na sud ni ovde nitu pod kirija nemalo da mi go dadat ne se plasam da pocnam bez nivna podrska voopsto no se plasam deka kje mi go zeme. Imeno imam i kredit ama spremna sum i da ne go plakjam samo da mi ostanat pari za kirja ve molam ve molam od iskustvo vase ili blusku mozno li e da mi go zeme vo toj stan od 2 sobi ili ako otidam pod kirija so dobri uslovi samo posho sum pod kirija ve molam neznam dali da podnesam dokumenti ne sakam da ziveeam bez sin mi fala odnapred
Живо ме интересира како си спремна да не плаќаш кредит? Кај има таква опција кажи да земам и јас да не плаќам. Ако не платиш сега, ќе платиш за 6м си камати и давачки судски. Јас би ти рекла да се осигураш финансиски, да подсобереш некој денар, да се снајдеш за живеење оти не е решение да не плаќаш па после да имаш давачки уште поголеми. И да си најдеш подобро платена работа. Не е лесно, сум живеела со алкохоличар и знам како ти е, ама дека со минималец и кредит ќе излезеш на крај, тешко. И не, нема да ти го земе детето, не се сеќирај, до 3г дете не даваат на татко освен ако ти не си исто алкохоличар, наркоман, психички нестабилна личност...
Нека не ти паѓа на памет да не плаќаш кредит. После ќе те изгори извршител, долгот тродупло ќе ти се фати да го вратиш. А ќе мораш, зашто прво ќе ти ја блокира трансакциската сметка, а потоа од плата секој месец ќе мора фирмата да ти крати по 1/3, па со 2/3 од платата што ќе ти остануваат нема да излезеш на крај. А долгот ќе мораш да го вратиш. Не можеш да избегаш од долгот. Туку само ќе си направиш полошо тродупло да ти порасне и долго, долго да го отплатуваш. Да се дополнам, контактирај ја адвокаткава Катерина Котеска или ако познаваш друг добар адвокат и не се плаши https://www.facebook.com/katerina.koteskakalajdzievski?mibextid=ZbWKwL
Неможеш да не плаќаш кредит зашо на крај кај извршител ке завршиш и ке платиш х16 , детето нема да ти го земе по никоја цена.. Јас те подржувам да се разведеш у секој случај само нз како ке излезеш на крај со трошоците.. Ке ти плаќа алиментација тоа му е должност. Не се разбирам баш како оди тоа околу разведување, али немој да се плашиш детето неможе да ти го земе без разлика на твоите примања. Било каков некој друг совет ако ти треба пишувај слободно ..
Здраво. Може ли некој стручен или адвокат доколку има да ми пише во порака за совет и консулатција во врска брако разводна постапка. Благодарам.
Zdravo Posle 4 godini brak 2 godisno dete brako ni zavrsuva Zalno Ili ne Neznam veke …. Od Edna strana zal za godinite zal za ljubovta i zal za deteto a od drugs strana vikam barem nema da imam pritisok Imeno Nie ziveeme vo stranstvo tuka se zapoznavme Pred nekoj mesec pocina svekor mi i maz mi se smeni kompletno znam deka sakase da se vrati nazad sega mi kazuva deka za 1 nedela si odi ako si odam arno ako ne to e to
Kako za 1 nedela si odi na celo? Stan otkaza bes sa znaes? Ti na sto pamet si? Sakas da si odis so nego? Vredi da se boris za da vi se spasi brakot?
Stan nema otkazano Taka toj si odi Jas kako sakam ako sakam da ostanam Jas i toj treba da se razvedime Kakov zivot be imam nazad makedonija stvarno Neznam Sekoj bega toj se vraka Najmnogu zal za deteto nisto drugo A Jas Dali sakam da zavrsi hmmm i da i ne da oti mnoguuuuu e smenet ne mozam da go prepoznaam a ne oti go sakam I mi e tesko
Нема да си задоволна ако се вратиш, зашто со сила си се вратила… Треба тој да одлучи дали му е битно да се врати или да го сочувате бракот..
Значи заедничко решение нема. Ви се делат патиштата и тоа е тоа. Он од тебе веројатно очекува да се спакуваш и да се вратиш со него, ти у Мк не се гледаш,така да дигни глава и направи како тебе ке ти е најдобро.
Оф боже Дали се смени после смртта на родителот или од претходно? Претходно во ред ви беше бракот или со проблеми? Велиш сте се запознале во странство. Имаш ти работа и услови да останеш и да се издржуваш таму како самохрана мајка?