Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    14.432
    Дали има на форумов адвокат што би можела да го прашам за една информација?

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    @Forca @Luciferka

На marchi-cool, Luciferka и Forca им се допаѓа ова.
  3. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    2.039
    Може пишете ми тука, или ако е нешто подетално или некои лични работи може да ми пишете во порака.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nena09

Nena09 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    25
    Што се случува ако едниот родител не одговара на покана од ЦСР? Имал ли некој искуство? Не крева на телефон и одбива контакт.Во случај тоа е мајката кај која е детето и се крие.

Последна измена: 20 април 2023
    На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. jelenajelena

jelenajelena Нов член

Се зачлени на:
    21 април 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Zdravo vaka malku podetalno kje napisam no stvarno sum vo situacija od koja sto ne gledam nikakov izlez.
    Vo brak sum sakam razvod imam 2 god detence .. tatkoto na deteto ne saka da se razvede a ako vekje se razvedeme saka da mi go zeme taka i me ucenuva. Imeno alkoholicar no ne sekoj den koga kje se opie prave strasni sceni duri i pred deteto onaka e drug covek koga nema alkohol. No vekje ne se trpi zapadnav psihicki . Toj ima kukja na ime na tatko my no sekako neli negova e .. uslovi za deteto ima no e ne prijaven na rabota no sepak ima dobra plata.
    Jas rabotam za minimalec obicen rabotnik moite ziveaat vo stan od 2 sobi majka tatko sestra i baba znaci haos neviden tamu deteto nema nikakvi uslovi . Zatoa i razmisluvam za kirija kje soberam zabi kje plakjam . No ete i toj a i moite me ubeduvaat deka kje mi go zeme na sud ni ovde nitu pod kirija nemalo da mi go dadat ne se plasam da pocnam bez nivna podrska voopsto no se plasam deka kje mi go zeme. Imeno imam i kredit ama spremna sum i da ne go plakjam samo da mi ostanat pari za kirja ve molam ve molam od iskustvo vase ili blusku mozno li e da mi go zeme vo toj stan od 2 sobi ili ako otidam pod kirija so dobri uslovi samo posho sum pod kirija ve molam neznam dali da podnesam dokumenti ne sakam da ziveeam bez sin mi fala odnapred

Последна измена: 21 април 2023
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.307
    Живо ме интересира како си спремна да не плаќаш кредит? Кај има таква опција кажи да земам и јас да не плаќам. Ако не платиш сега, ќе платиш за 6м си камати и давачки судски. Јас би ти рекла да се осигураш финансиски, да подсобереш некој денар, да се снајдеш за живеење оти не е решение да не плаќаш па после да имаш давачки уште поголеми. И да си најдеш подобро платена работа. Не е лесно, сум живеела со алкохоличар и знам како ти е, ама дека со минималец и кредит ќе излезеш на крај, тешко. И не, нема да ти го земе детето, не се сеќирај, до 3г дете не даваат на татко освен ако ти не си исто алкохоличар, наркоман, психички нестабилна личност...

На WORRIED.BT, buba4e89, Ceci16 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Нека не ти паѓа на памет да не плаќаш кредит. После ќе те изгори извршител, долгот тродупло ќе ти се фати да го вратиш. А ќе мораш, зашто прво ќе ти ја блокира трансакциската сметка, а потоа од плата секој месец ќе мора фирмата да ти крати по 1/3, па со 2/3 од платата што ќе ти остануваат нема да излезеш на крај. А долгот ќе мораш да го вратиш. Не можеш да избегаш од долгот. Туку само ќе си направиш полошо тродупло да ти порасне и долго, долго да го отплатуваш.

Да се дополнам, контактирај ја адвокаткава Катерина Котеска или ако познаваш друг добар адвокат и не се плаши https://www.facebook.com/katerina.koteskakalajdzievski?mibextid=ZbWKwL

На jelenajelena му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Nana1156

Nana1156 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    212
    Неможеш да не плаќаш кредит зашо на крај кај извршител ке завршиш и ке платиш х16 , детето нема да ти го земе по никоја цена.. Јас те подржувам да се разведеш у секој случај само нз како ке излезеш на крај со трошоците.. Ке ти плаќа алиментација тоа му е должност. Не се разбирам баш како оди тоа околу разведување, али немој да се плашиш детето неможе да ти го земе без разлика на твоите примања. Било каков некој друг совет ако ти треба пишувај слободно ..

9. mama31

mama31 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    270
    Ubavo te sovetuvala Angel, ne znam sto drugo.

10. Hope.

Hope. Нов член

Се зачлени на:
    6 мај 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво. Може ли некој стручен или адвокат доколку има да ми пише во порака за совет и консулатција во врска брако разводна постапка. Благодарам.

11. _baby_girl_

_baby_girl_ Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    24
    Zdravo
    Posle 4 godini brak 2 godisno dete brako ni zavrsuva
    Zalno Ili ne Neznam veke …. Od Edna strana zal za godinite zal za ljubovta i zal za deteto a od drugs strana vikam barem nema da imam pritisok
    Imeno Nie ziveeme vo stranstvo tuka se zapoznavme
    Pred nekoj mesec pocina svekor mi i maz mi se smeni kompletno znam deka sakase da se vrati nazad sega mi kazuva deka za 1 nedela si odi ako si odam arno ako ne to e to

12. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Ти сакаш да заврши?

13. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.520
    Kako za 1 nedela si odi na celo? Stan otkaza bes sa znaes? Ti na sto pamet si? Sakas da si odis so nego? Vredi da se boris za da vi se spasi brakot?

На Mateica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. _baby_girl_

_baby_girl_ Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    24
    Stan nema otkazano
    Taka toj si odi Jas kako sakam ako sakam da ostanam Jas i toj treba da se razvedime
    Kakov zivot be imam nazad makedonija stvarno Neznam
    Sekoj bega toj se vraka
    Najmnogu zal za deteto nisto drugo
    A Jas Dali sakam da zavrsi hmmm i da i ne da oti mnoguuuuu e smenet ne mozam da go prepoznaam a ne oti go sakam I mi e tesko

15. Nana1156

Nana1156 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    212
    Нема да си задоволна ако се вратиш, зашто со сила си се вратила… Треба тој да одлучи дали му е битно да се врати или да го сочувате бракот..

16. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Ај користете интерпукциски знаци од типот на .,?!
    Оти и нас ни е тешко да читаме.

На elena.mak, naturally, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. _baby_girl_

_baby_girl_ Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    24

Битно му е да се врати па Макар и брак да заврши
    Дома си било дома

18. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Други мажи нема..?
    Единстевен е,а?

На marlonbrando69 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nana1156

Nana1156 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    212
    Значи заедничко решение нема. Ви се делат патиштата и тоа е тоа. Он од тебе веројатно очекува да се спакуваш и да се вратиш со него, ти у Мк не се гледаш,така да дигни глава и направи како тебе ке ти е најдобро.

На *Amethyst* и Meckicja им се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.960
    Допаѓања:
    179.639
    Оф боже|(
    Дали се смени после смртта на родителот или од претходно? Претходно во ред ви беше бракот или со проблеми?
    Велиш сте се запознале во странство. Имаш ти работа и услови да останеш и да се издржуваш таму како самохрана мајка?