Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    Со целиот твој коментар се согласувам освен со делот.
    Родител не смее да му забрани на детето контакт со другиот родител.
    Ова е битка меѓу нив двајца не меѓу нив и детето.
    Детето кога ке потпорасне има право да знае кој му е татко и да си одлучи дали сака контакт со него или не.
    Мајка ми била со ист став како твојот па јадела ќотек од татко ми кај ке ја сретнел се додека не се умешала баба ми да и укаже оти имам право да го знам и да комуницирам со него, а подоцна времето само ке си покаже што во мојот случај така и бидна.
    Затоа, битката само меѓу нив двајца, мешање деца никако, ако сака нека доаѓа на секои 3месеци нека си го гледа детето па пак нека се враќа во Мкд тоа си е негово загарантирано право.

На Meckicja, IRBBB, Angie1432 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. MarijaMi90

MarijaMi90 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    19.951
    Се слагам скрос со тебе дека не живее во реалноста, ама јас напротив сметам дека не живеат во реалноста луѓе коишто се депресивни, а не се на терапија. Не обратно. Нив им е искривена сликата. Ако е некој на соодветна терапија, ќе гледа многу појасно на работите. Во случајов сметам дека проблемот е повеќе во тоа што не е на редовна терапија, ако добро сфатив. Зошто членката рече дека одвреме навреме бил на антидепресиви. Ако евентуално и некогаш сам по потреба зема, наместо под надзор од доктор, тогаш и ефектот може да се намали. Нормално, шпекулирам сега, не ја знам точната ситуација.

Можеби тоа и е првичното решение во моментов, за да излезе тој од кризата. Значи барање помош од стручно лице. Промена на средина, во случајов да се врати дома, може да му помогне, ама само краткорочно.

Последна измена: 16 мај 2023
    На CameliaMiller, Angie1432, Гладиоли и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.960
    Допаѓања:
    179.639
    Можеби си во право, накратко резимирав врз база на пишаното, не оти антидепресивите значат не живеење во реалноста. Цело време се обидувам аспектот болка од загуба и жалење да го нагласам,, тоа е она што го има изместено балансот, не нешто друго.

На IRBBB, ZAHRA, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. MarijaMi90

MarijaMi90 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    19.951
    Дааа, иначе за другото те сфатив и се слагам и јас дека тоа е она што го изместило, прво него, после и нив како фамилија. Корените на неговата болка се мн подлабоки. Да, да изгубиш родител е едно, тешко многу, ама ајде ќе речиме со ред е. Ама на тоа му претходело губење на брат.

@_baby_girl_ Тој и да остане таму ќе е нефункционален во оваа состојба, и да заминете Мкд заедно. Во Мкд па твоето незадоволство ќе излезе на површина и пак нема да ви е океј. Не го осудувам што сака да направи промена, се додека и ако планира да си ги исполнува обврските како родител. Сепак, не ми се допаѓа што тоа го кажува како крајно решение, зошто повеќе мислам дека му е импулсивна постапка во моментов, а звучи како ултиматум. Доаѓа некогаш до ситуации кога заради ова или она, се разидуваат патиштата на партнерите. Може е ова таква ситуација, а може е и нешто моментално коешто ќе го средите, ако има љубов и од двете страни. Што вика тој, како планира да одржува контакти со детето ако замине? Го имаш прашано?

Како и да е, на твое место не би се грижела многу за тоа дека детето би растело без татко. Малечко е стварно, не верувам дека ова би му оставило трауми. И, се надевам секако, дека и да дојде до разделба ќе биде присутен во животот на детето. Ако тоа не го интересира, никогаш не ви ни требал.

На IRBBB, Angie1432, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  5. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Да во право си ама не ми беше мислата да не го види он детето.Туку низ таков муабет он да види дека може да ги изгуби.Дека греши со негови постапки.Нели се во брак треба да седне со неа да разговара, па ако треба и нека се исплаче да се олесни, ако планирал да оди треба со неа да разговара да се договори, како мисли, што сака он заправо.А не само така јас идам ако не идеш ти тоа толку е.Не се они стар мебел па ако појдеш ок, ако не па и не ми требате.А она така да му направела.Искрени да бидеме одма би проработило социално и забрани и чуда.Времето ќе и е показател и неговите постапќи понатаму што и како.

На Anyshka, mssuniquee, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.417
    Допаѓања:
    22.411
    Абе да бидеме искрени, мајка му еден ден ќе го напушти овој свет, и тогаш има да ја бара жена си и детето како том шо го брка џери.

На Anyshka, cresa-jagoda, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  7. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Да Бога ми баш вака ќе биде.Ама после касно е, изгорена ни крива ни дужна греота жената во шок е од него.Вакви ич не треба ни да се женат ни мажат седи си домче и за мама сукња држи се.

На Anyshka, cresa-jagoda, winnie02 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. _baby_girl_

_baby_girl_ Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    24
    Луѓе болката е тоа што тој прво си се договорил со МАМА
    ,, Јас планирам да се вратам назад”
    Затоа немаше драми на аеродром и ред други работи.
    Кога ја испративме тој ми кажа јас си одам назад, тука повеќе не можам.
    Од една страна ѓногууу сакам да му помогнам да го надмине овој период тежок за него.
    Од друга страна жал за детето, да расти со баба која е прво не писмена второ не знае правилен совет и едукација да и даде( далеку дека некој друг треба да ми го едуцира детето) ама кога поминува време со неа она ка учи на агресија. Пример: Бабата зема кукла и се преправа дека плачи куклата и ја тепа со сета сила за да престани. Дали ова е правилно воспитување на 2 годишно дете кое сега е како сунѓер и се прима во нејзе ? Вградинка кога бев имаше дете кое дојде до нас и плачеше, моево дете го турна со сета сила. Значи она веќе има примено агресија

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.933
    Допаѓања:
    4.823
    Остани кај што си жено, ќе се каеш цел живот ако заминеш со него.

На buba4e89, Aschenputtel, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  10. tanjaaa

tanjaaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    2.333
    Не ми се верува (facepalm)
    Се надевам дека ќе сфати маж ти за кого остава семејство. Си има проблеми женава изгледа. Искористила момент кога е ранлив и влијаела врз него најверојатно.
    Во тешка ситуација си, ама остави на времето, не форсирај и седи каде што си, немој да си ствараш дополнителен стрес и себе си и на детето.

На buba4e89, *Amethyst*, ZAHRA и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.505
    Допаѓања:
    7.381
    Ти кажале веќе тука, а и тој сам си кажал. Фамилијата му е мртва, вие што сте? Сам си заминува без да се консултира со тебе, напротив со мамичка се договорил?
    Нема овде срце против разум. Не го знам маж ти ни каков однос сте имале до сега, затоа е глупаво да донесувам заклучоци на 2 реда прочитани, АМА, овие 2 работи мене да ми ги каже/ направи, го отпишувам засекогаш. Тоа е себичен човек отруен од мајка. Познат ми е тој профил многу добро. Ако не се цениш себе си и детето и не сакаш добро за вас, оди по него. Него гледаш кој му е најбитен, сам си кажал.

На Гладиоли, *Amethyst*, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.520
    Cim on se dogovoril so mamicka a tebe samo te obavestil oti si ode-jas ne gledam zosto sakas da mu pomognes i ostavas prostor za srce.... isprati go i fokusiraj se na deteto....pa koga ovaa ke premine na drugio svet kopikot ke se seti mozebi deka ima zivo semejstvo....izvini taka ama mnogu iritantno i necovecki od negova strana...
    Lugeto placat za dete,so site sili se borat da dobijat dete i da se vistinska familija,on imajki go- ne go smeta za familija mamica da ne mu izbega...
    Razmisli ubavo dali zasluzuva da go pustis vo vasiot zivot i da ti vospituva dete

На Anyshka, *Amethyst*, Snowflake92 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.285
    Допаѓања:
    113.770
    Спакувај му и лигавче за мама кога ќе му дае да цица да не му тече.. Море испрати го и ич уво да не ти чуе.

На Nataska123, CameliaMiller, tanjita и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Señorita92

Señorita92 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2019
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    341
    Zdravo moze li malku pomos koj e zapoznaen so dokumentite za promena na prezime i adresa posle razvod sestrami se mazena vo srbija razvedena e i sega saka da si go vrati prezimeto i adresata dali so presudata treba negde da se prijavi prvo?

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.267
    @Mikha4 dalu mozes da mi pises nesto da te prasam?

16. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    381
    Искуство со закани на фб и уценување само за да се смират?
    Пријателов користи интимни фотографии од сопругата со уцена дека ќе ги ибјави по социјалните мрежи ако не се смират. Исто така и го провалил гоогле акаунтот и и презел фотографија, таа сликана со другар скроз нормална фотографија и као заради него го оставила сопругов.. 90% не му го земам муабетот, мислам не ви имал храброст да сподели такви фотографии, ама стресот е голем и сепак има ризик.
    Контактиран е адвокат, го знае целиот случај и ја упати во полиција да појди и нормално автоматски ја покренаа постапката за развод.

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.417
    Допаѓања:
    22.411
    Абе тие се најголеми пички. Така и мојот бивши праеше кога се разведувавме, објавуваше слики од мене шо ги презел од мојот фб, отидов фино лепо го пријавив и им кажав да му пренесат дека приватно ќе го тужам ако не прекине. Отишле и се посрал пред нив, одма ги избриша сликите.
    Нека го пријави.

На Curious cat, *Amethyst*, riba79 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.955
    Допаѓања:
    20.566
    Таман, чим постапката е почната уште една пријава за уцена нека му пушти. Имам другарка чиј бивши после неколку месеци од нигде никаде избаци слики од нејзе, и пари му зема. Не некоја огромна сума ама мораше да и плати.

На CarrieBradshow, Meckicja и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. Nika06

Nika06 Нов член

Се зачлени на:
    8 јуни 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Може ли образецот за тужба д а ми го пратите.Адвокативе викаат 500е се ќе.чини.

20. Profesionallhare

Profesionallhare Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    18
    Здраво имам прашање како оди процедура за развод што е потребно ви благодарам

На Ceci16 и TinkaGirl им се допаѓа ова.