Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.388
    Допаѓања:
    22.326
    Не, баш прашање е и за оваа тема. И мене не ми е јасно како можат за инат на другиот родител, да го стават детето во тешка ситуација.
    И мене многу ме осудија тука шо кога се разведов, детето го оставив кај бившиот. За нив тоа е не несфатливо, ама мене побитно ми беше детето да има дом и да има шо да јаде додека не го земам, отколку да го земев со мене и да спиевме на улица гладни.
    Иднината на детето ми е побитна од се.

На Momchilo, Anyshka, Осе и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Nena09

Nena09 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    25
    Ke se razvedat, i vo sudnici majkite tresat zeleni od tipot “ ne mu dava zdrava hrana organska na deteto”. Pritoa deteto so tatkoto 8 saati nedelno. So e po golem ocaj ne znaes

3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.886
    Допаѓања:
    267.296
    И да не потпише, може ЦСР да потпише во негово име, ако смета така.
    Како што сама кажа, а и од околина, абе од инат ќе упропастат иднина на дете, од себичлук и инат према другиот родител.

На LiquidLuna, *Amethyst*, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Nena09

Nena09 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    25
    Za napustanje na drzavata ne znam bas. So koi dokazi ke dokaze deka na nekoe drugo mesto ke mu bide po dobro? Moze emocionalno ke go osakati deteto sto nema da si go gleda tatkoto

5. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.388
    Допаѓања:
    22.326
    Неможе цср да потпише не ја лажете така, јас како дете животот си го поминав по социјалната за да ми дадат родителите потпис и не го добив.
    Тие може да потпишат ваљда ако таткото го нема или некои слични ситуации.

На Nena09 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nena09

Nena09 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    25
    Vo pravo si, sea CSR ne potpisuva ni za pasos ne pa za da odneses dete

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.249
    И јас така знам. Ако не плаќа алиментација, ако го нема никаде. Ова од примери на разведени. За женава за која што пишував... Тоа и беше кажано. Бившиот и потпиша после 3-4 години. И тераше инает.

На *Amethyst* и Adidas888 им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.952
    Допаѓања:
    179.601
    Не знам, јас не знам многу случаи на инат.
    Знам една, во странство, детето и беше со мажот оставено во матичната држава, пошто сељак глуп. Едвај чекаше да стане детето полнолетно.
    Знам едни други, се разведоа, мажот потпиша мајката да оди со детето кајшто смета дека ќе им биде подобро, и на мајката и на детето
    Освен сељак глуп, друга категорија не ми текнува. А на мало дете, местото му е со мајка, ако мајката го сака и е минимум нормална. Пошто за секакви случаи знам. И неодговорни татковци и неодоговорни мајки.

На LiquidLuna, Anyshka, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.886
    Допаѓања:
    267.296
    Затоа што знам од блиска околина дека може. Е сега, ЦСР како и се друго овде е срање, па не знам, се е можно.

А детето и таткото можат да се гледаат и да е во странство, и да не се гледаат, а да е во Македонија.

Ако веќе се разведени, секако нема секој ден да се гледаат. И според мислењата на членкава, ебем ти таткото што е.

На LiquidLuna, Anyshka, Осе и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Можеби е инат, а можеби едноставно љубов спрема детето. Во мојот случај и двете. Првото, знам дека е магаре од инат, а второто едноставно сака да е блиску до детето, и потполно го разбирам. Шо значи не ни преостануца ништо друго освен развод тука.

11. Nena09

Nena09 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    25
    Za da se desi toa treba da se prilozat dokumneti za rabota na mjakata, primanja, dogovor na neopredelno, mesto i uslovi na ziveenje, kirija e diskutabilno, obrazovanie na deteto. I seto toa treba da bide po dobro od momentalnata sostojba na tatkoto, koe iako se razvedeni se zema vo pedvid.

12. Nena09

Nena09 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    25
    Pa za minimum normalni majki ne znam koj kazuva deka ne se, CSR ocigledno ne.
    imam slucaj kade sto majkata go tepa deteto pred prijatelki, go otuguva so umisla, izmisluva deka e bolno posotjano za da ne se gleda so tatkoto, pa ete CSR kjuti

13. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.388
    Допаѓања:
    22.326
    ЦСР ништо не праат. ЦСР вика дека мајката е мајка, таткото е татко , а детето кој го ебе. Во Мк децата никакви права немаат и никако не се заштитени.
    Членката може само сама да си го реши овој проблем. Да го убеди таткото да потпише или да чека да мј помине инаетот ако му помине па да потпише.

На LiquidLuna, Осе, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.886
    Допаѓања:
    267.296
    Ако толку го сака детето, нека се жртвува за него и тој куферот и патот под газ.
    Кога сакаш некого, гледаш да му направиш да му е подобро, ако има услови за подобро е себично да го држиш до себе оти ама го сакаш. Не е куче и не е цвеќе, човек е.

На LiquidLuna, Осе, Biljarkata и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Да земам да го однесам со мене странство па да го разведам е муабетов, друго чаре нема :sweat:

На SummerGirl и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  16. Nena09

Nena09 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    25
    luge ili ste mnogu hrabri ili ludi. Da, se raboti za zivo sustestvo koe koa ke napolni 18 moze da vi kaze cao i na dvajcata

Последна измена: 7 ноември 2023
  17. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Па секако дека ќе биди така,и ние сме кажале Чао дома и сме заминале по свој пат. Ама до 18 години има многу

18. Nena09

Nena09 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    25
    Pa dobro aj tegnete se 18 godini pred negovi oci i prajte mu traumi, posle cudete se zosto e nesrekno, nasilno, ne ve slusa, uste li da naborjuvam?

19. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    А ти па од кај знаеш како ние ги решаваме нашите проблеми, и дали се тегниме пред детето? Според тебе подоро е да ќутиш и да трпиш него ли да го живееш животот нормално, зошто господ ти го дал за живеење а не за некој да те малтретира!

На Nataska123, LiquidLuna, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Nena09

Nena09 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    25
    Voopsto ne se soglasuvam so tvojata proekcija za mene, kako sto kazav i pogore se nadevam deka e hrabrost sto sakas da izneses dete od drzavata i mislis deka ke projdes glatko na krajot od denot.
    i uste poveke se nadevam deka na covekot ke mu kaze nekoj so vreme sto si zamislila