Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.466
    Допаѓања:
    5.475
    Затоа што продолжува со покушаи за манипулација, дупки во прказната и избегнување одговори=дополнителни покушаи за манипулација.
    На почетокотпишав и поставив најдобронамерни прашања, пробајќи да разберам.
    Агресивноста и избегнувањето на истите ја зацементира таа сигурност.

Последна измена: 8 ноември 2023
  2. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Тебе не ти должам никаков одговор!

Побарав совет од искусни, а не од некој што драми тука.

Тоа не го прави човек манипулатор, ама пак ќе речам не можеш да ги разграничиш работите.

На *Amethyst*, Mrs. right, Spicy Senorita и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.246
    Правец на адвокат. Друго решение немаш. Ние можеме овде да ти дадеме совет, ама твое е што ќе одлучиш. Детето секако на тебе ќе ти припадне.

На *Amethyst* и Корнелија им се допаѓа ова.
  4. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Веќе стапив во контакт со адвокат, фала ти за нормалниот совет, имало уште нормални луѓе тука :l:

На *Amethyst*, Spicy Senorita и Anyshka им се допаѓа ова.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.246
    Каква ти е ситуацијата дома не знам. Ама по ова што го пишуваш не би требало да останеш во брак со таква личност. Прочитав дека те удрил. Да знаеш, пак ќе го направи тоа.

6. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.462
    Допаѓања:
    7.841
    Треба да сфатиш дека не сите реагираме исто на прашања за осетливи теми. Тебе сигурно нема да ти е пријатно некој да те прашува детали од твојот живот, па и уште да ти вели дека манипулираш.
    Не ја знаеш членката, не знаеш со што се соочува, подобро би било да покажеш малку емпатија.
    Дали манипулира или не, не е твоја работа ниту мисија.

На LiquidLuna, *Amethyst*, Brpbrp и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Momchilo

Momchilo Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1.046
    Dragi clenki
    Ve citam celo vreme i bi sakal da kazam moe mislenje.
    Kako prvo bez razlika kakvi problemi imaat roditelite i dali situacijata ke se zavrsi so razvod treba da se napravi napori decata da ne stradaat voopsto,iako sekako tie go prezivuvaat seto toa.
    Jas so mojata sopruga sum vo proces na razvod no spogodbeno,no vo nieden moment ne dozvolivme decata da patat.
    Jas si zaminav od kukata koja ja kupiv ja ostaviv bivsata so decata vo nea,kupiv druga kuka,no sekako decata si gi gledam postojano,koga ima problem znae i majkaim da mi se javi i da mi kaze da porazgovaram so niv,iako si gi slusam i gledam i postojano razgovaram so niv.
    Sto im treba sekako im kupam i im pomagam vo sekoja smisla i se trudam da im olesnam da nastavat bez nikakvi traumi.Znaci bivsata nikogas nema kazano nema da odite kaj tatkovi ili slicno iako decata ne se malecki.
    Poentata mi bese deka decata treba da imaat dvaica roditeli iako tie se rastaveni no zaedno so dogovor za se da napravat nspori decata da izlezat na prav pat,i sekako decata gledajki od moja gledna tocka ziveat poubavo ne gledajki i slusajki raspravii pomedju roditelitw,nekako se poopusteni i rasnat bez stresovi i nervozi.....sepak decata sakaat i dvaicata roditeli da se prisatni vo nivnite zivoti,i ve molam ne im go odzimajte toa bidete sekogas pokraj niv...pozzzz

Srekata e najvazna od se,ete ako imate malku vreme pregledajte go klipot bez razlika dali e rabota vo prasanje ili brak ili nesto drugo ako ne sme srekni isto kako da nemame nisto...
    https://fb.watch/og-_g0Bmih/?mibextid=Nif5oz

Последна измена од модератор: 7 декември 2023
    На Radost i ocaj, Cloi, Ena_P и 16 други им се допаѓа ова.
  8. m.m12345

m.m12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    39
    Здраво. Во брак сум скоро 4 години и сакам да се разведам. Работите од сам старт не функционираа добро и решив да ја прекинам оваа агонија. Сигурна сум во одлуката и не би се премислувала, да споменам дека немаме деца или заеднички имот, освен ситници кои можам да си ги земам. Ме интересира совет, мислење за некој кој поминал низ слично или исто. Иако сум сигурна во одлуката и ништо не ме врзува за овој човек сепак имам некој трема или страв и се запрашувам што понатаму. Сите околу нас одприлика знаат како стојат работите, па мислам дека нема да им биде премногу шокантно. Може и да ми пише во инбокс некој што поминал низ истото, ако не сакате јавно.

9. t.a.m.

t.a.m. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2021
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    218
    Штом ништо не ве врзува немате деца сите од околу ја знаат вашата состојба нема потреба да бидеш во тој брак што порано толку поарно! Само напред гледај позитивно ќе се најде некој друг со кој ќе можеш да се разбираш ;)

На Momchilo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Momchilo

Momchilo Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1.046
    Sekako si vo pravo,potpolno te podr,uvamNee kraj na svetot i nikoj netreba da se prisiluva da zivee zivot na sila,da bide so nekoj koj nema da te ispolnuva so ljubov i sreka tuku samo so stresovi i nervozi.Nikoj ne zasluzuva da zivee stresen zivot

11. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.246
    Штом немате деца, полесно е. Ништо не те врзува за него. Бегај навреме.

На Momchilo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sureinlove

sureinlove Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    132
    ќе осетиш ослободување и среќа после 3 месеци.
    Прво нема да ти биди сеедно,ќе се колебаш ама после животот ќе ти тргни во многу позитивна насока.
    Верувај и немој да дозволиш нешто да те спречи или недај боже меѓувреме да забремениш.

13. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    3.856
    Velis 4 godini vo brak a pred 3 god si pisuvala decko deka imas..pa pred nekolku nedeli deka si spiela so nekoj ns prv sostanok :) navistina vi e dosadno..

На tessie, Anyshka, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.036
    Допаѓања:
    10.588
    Омажена е за тој пред 3-4 години, а вториот, швалер.

На tessie, sureinlove, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.212
    Допаѓања:
    125.487
    Или е тролче и се побрка со приказните. :D

На Erika.greeneyes, jarec6, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.938
    Допаѓања:
    26.227
    Има некој искуство со доделување мало дете на таткото кога мајката воопшто не се замара со детето?

17. Meditant

Meditant Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    96
    Ама ја фаќање во теснооо, хахаха. Алал да ти е.

На FreeToGo му/ѝ се допаѓа ова.
  18. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.466
    Допаѓања:
    5.475
    Дали мајката е согласна да го предаде старателството на таткото?

19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.938
    Допаѓања:
    26.227
    Не. Ама реално е неспособна и не се грижи за детето само го носи од баба на баба

20. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    За тоа треба добро докажување оти дете од мајка лесно не одземаат, поготово мало. Секогаш при развод другиот е кривец и не чини. Немој да ме разбереш погрешно, можеби во случајот за кој пишуваш навистина е таткото во право. Ама има нефер и злобни мажишта кои при развод неосновано се обидуваат да ги оцрнат жените и за инает да го земат детето иако се свесни дека нема да се грижат за него и ќе го остават со старците. Еден лик познавам само кај кој остана мало дете и тоа затоа што жената така сакаше. Типот не се прибра од кафеани и патувања секаде сам, детето порасна со неговите. Самите се жалеа колкав терет им е на стари години да трчаат по дете ама што да прават кога синот им е идиот.

На tessie и Malesia им се допаѓа ова.