Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    26.359
    Не те сфаќам погрешно, се согласувам со тебе зошто знам многу добро какви случаи има со жени жртви. Законот е пишуван за мајката и така треба да биде.

Ама за жал, една од 100, не се замара со детето и ја интересира само кариера, облека и шетање. Ниеднаш не му напраила јадење на дете од 14 месеци, не го пере, не го бања, не го изнела сама надвор да го шета... све друг праи тоа за неа, најчесто мајка и. Не сака да се откаже од детето заради 'што ќе каже народот' и зошто смета дека мајка и ќе го гледа.

Тоа е, нека се докажуваат.

На Zaljubena26 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mimtod

Mimtod Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    28
    После многу проблеми иако за дел од нив сум јас крива решив да ставам крај. Вие што го поминавте овој пат како се справувавте со тоа на почетокот? Детето ми е 10 год поврзано со мене од една страна од друга страна во последно време зборува многу лошо со мене. Постојано ми вика оди си кучко умри не те сакам ... На се тоа сопругот ми вика дека сум со друг и а кажам за развод му вика на детето ти веќе немаш мајка. Искрено се плашам како ке биде со детето зошто го учат многу лоши работи. Не сум вработена тој е шофер друго презадолжени сме

На MinaDi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    3.253
    После развод, какви права има родителот кој би го имал изгубено целосно старателството над децата?
    Што во тој случај ако треба да се вади пасош и такви работи?

4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.036
    Допаѓања:
    180.197
    Не сум го одела тој пат, ама... Зошто не работиш и како планираш да живееш без работа, сама, со дете? Инаку да, страшно е тоа однесување на твоето дете:x

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.461
    Допаѓања:
    17.094
    Ако ги изгубил сите права мислам по некоја логика нема што да ти е потребен за пасош и сл.Ама да ги изгуби сите права е малку тешко.

6. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    3.253
    Колку тешко ако родителот е алкохоличар итн?

7. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.461
    Допаѓања:
    17.094
    Епа тешко,до тој степен што треба да се докажува дека му штети на детето.Нели они одат со тоа ако не е добар маж не значи дека не е добар татко.За да ги изгуби сите права он треба да се откаже од детето незнам еве некој што е повеќе упатен нека ти објасни поубаво и подетално.

На Mumoftwo30 и Vanilla15 им се допаѓа ова.
  8. Paris.H

Paris.H Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Ве молам за помош, секојдневието толку многу ме затвори со тоа што кога излегов еднаш јас несакам да престанам, со сопругот почнавме да се караме многу ,и мене љубовта и се останато ми отиде под нула кон него, едноставно неможам да го гледам повеќе, за водење љубов и да не зборам, теорија нема ми се повраќа од него, сакам развод бидејќи несакам да трпам нешто и да не бидам среќна цел живот кој е еден , имаме две деца 8 и 4год, жал ми е ги мислам , но без љубов и хармонија со некого мислам дека неможе, ве молам за совет, бидејки осеќам грижа на совест... И незнам што да правам, да останам да трпам да плачам или да се разведам...

9. Nena09

Nena09 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    25
    Uste nema takov slucaj za celosno gubenje pravo. Osvem samiot roditel ako ne se otkaze.

I iskreno mnogu mi e interesno kako razmisluvame kako zeni. Ahaaaa se napil ajde sega vo socijalno. A sto ako zenata pie i prai cuda? Od nea zimaat dete? Aj ve molam ocajot namaleto go i prizemjete se

Последна измена од модератор: 2 јануари 2024
  10. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    3.253
    Да не даде Господ да си имаш работа со хроничен алкохоличар, само тоа ќе ти кажам :)

На tessie, Mumoftwo30, Nausicaa и 4 други им се допаѓа ова.
  11. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.461
    Допаѓања:
    17.094
    Незнам како стоиш со читањето ама истото го пишав дека права може да изгуби само ако се откаже самиот.

На Nena09 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    Jas bev da kazam mala koga moite se razveduvaa i majka mi se ima izgleda celosno otkazano zatoa sto za niedna rabota ne se pojavila notu e pobarano. Pasosh i se ostanato si funkcioniralo kako sto treba soeden roditel setanke stranstvo se.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    Какви докази се признаваат на суд и се клучни за семејно насилство, за да не може детето да остане насамо со насилниот родител?

14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.879
    Допаѓања:
    176.967
    Пријавите во полиција се клучни. Особено ако се повеќе пријави. Таму си имаат записници, со слики со се потребно архивирано. Ако се алармирани социјални служби и инволвирани психолози/психијатри поради ефект на траума исто придонесува. Ако има сведоци. Иначе тешко се докажува ако е само меѓу двајцата дома зад затворени врати. :doh:

15. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    Во случајов насилникот е мајката, сите си ја знаевме дека е хистерична лудача ама тој си ја одбра да си се венча и кренавме раце. Добија дете, мислевме се смириле работите ама се случи инцидент пред дел од семејството кај што оваа го нападнала прво вербално, па физички додека тој го држел бебето во раце. Вчера дознавме дека не е прв пат, стално викала пред детето, 2 пати го има удрено претходно ама последниов пат е заебаното зашто кога таа го удрила, несакајќи го удрила и бебето, овој збеснал и ја исшамарал. И сега мајкава му се заканува дека ќе го пријави за семејно насилство, дека ќе го земе бебето, го уценува да им го отстапи станот и да си оди.
    Жал ми е зашто е прекрасен татко, грижлив, преку ден работи, а ноќе спие и станува со бебето (мајката си спие во посебна соба). Знам дека згрешил, свесен е и тој ама изгубил контрола кога го удрила бебето. Засега успеал да ја смири да не прави драми, и предложил да оди на психијатар за контрола на бесот ама свесен е дека развод е неизбежен, само не знае што да направи за да го добие детето. Знам дека автоматски оди кај мајката и тоа би било трагедија зашто таа е најсебичното суштество на светот, воопшто не се грижи за бебето и го запоставува.

16. fotka

fotka Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2023
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    85
    Nema potreba od razvod.Site majki sme bile i taka sme vrekale i na decata i na mazot toa e period koj pominuva. Sega toa ni e kako sega i se smeeme. Se seguvame na toj period koj bese porano i se smeeme. Se pominuva i toa

17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.449
    Допаѓања:
    20.914
    Маж ти ако те истепа ќе се смееш?
    Да одговорам место тебе - не.

На mama11, Lady D ❤️, Anettta и 9 други им се допаѓа ова.
  18. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.433
    Ако продолжи агресијата и откако порасне детето?
    Од ќути си трпи си страдаат децата.

На mama11, Lady D ❤️, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    Извини ама јас не можам да спијам откако дознав за проблемов затоа и конечно пишав тука за да прочитам туѓи мислења и искуства. Ни на крај памет нема да ми биде да се смеам ако маж ми ме тепа додека го држам бебето, евентуално бебето да го удри скраја да е. Ваљда би го убила во афект.

На mama11, Lady D ❤️, LiquidLuna и 4 други им се допаѓа ова.
  20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.153
    Допаѓања:
    36.520
    И прераснуваат во истрауматизирани личности кои се плашат да стапат во брак. А мажите со одредена доза на агресија која ја применуваат во брак. Чест на исклучоци.

На Lady D ❤️, Spicy Senorita, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.