Апсолутно се согласувам. Преку мафија пракаш паричка делат множат и си на чисто. За промена на решение пак. И така детето расте.
Едно прашање за една моја пријателка : Во брак 13 години,2 деца (13,11год). Тежок брак со закани, уцени малтретирање...таа работи со солидна плата од 1000евра. Порано не зсминала заради не прифакање на нејзините домашни т.е немала кај да оди. Сите финандии ги трошел тој тој располагал со нејзините картички до се нејзино. Таа право на ништо. Ни излезена ни прошетана тој сам сегде. Во меѓу време таа запознава нркој на кој му се доверува и има искрен разговор, ја наоѓа грижата и љубовта во него. Само разговор кој бившиот и го наоѓа и ја напаѓа. Се прибра кај нејзините ја подржаа но ѕој сега ја уценва со разговорот и со врскитепартиски кои ги имал дека ке и ги земе децата.Тој живее во селотаа во град. Таа има услови за живот и повисока плата.
Небитно кој каде живее и партии, децата одат со мајката. И има начин да се провери финансиско портфолио преку извод од банка. Државата си има систем за овие работи. Слободно нека си уплати нејзин стан и нека си ужива со дечињата тој нека мисли како ќе исплати алиментација која може да ја искористи за рата за станот.
Ќе и се фате за путката Ништо не и може Нека го пријаве во мвр за закани А и се јаве и се заканува одма пријава За се нека пријавува Нека има записници само
Кај нас во комшии и го земаа детето на мајката а тоа не беше ниту една година старо. Таткото е во странство а детето го чуваат неговите родители... а не е жената со психолошка дијагноза или со некакво досие. Кога се работи за нашите институции никогаш не можеш да бидеш на сигурно.
Овие случаеви ми се најжални, детето ем го лишуваат од мајка заради егото на таткото ем и тој идиот накрај го остава и иде да си живее живот. За жал, сите такви ситуации шо ги знам, така завршуваат, детето само оставено. Жими еден маж шо го знам, кога се раздели од жена му, си кажа "јас сум маж, неможам да му дадам на детето тоа шо може мајка му да му го даде" и го остави детето со мајка му без да прави проблеми. И затоа детето денеска си расте и со мајка и со татко, иако они не живеат заедно и се разведени. Секој викенд е кај таткото, и си ги сака подеднакво родителите. Ама ретки се таквите мажи, повеќето освен за својот газ шо мислат, за друго не мислат.
А каква врска имаат пораките на инста со развод? Она може и нов маж да има во животот, никаква врска нема тоа со децата.
Demek go iznevervala , a nikogas ne ja fatil. Pa da bev jas iskreno na tolku ne vnimanie i na tolku nemanje razbiranje i ljubov i ke si najdev maz. Na zenata ne i treba maz samo da lezi do nea treba so nekoj da mozis da spodelis se da si poplacis da se posmejs a ne da se plasis koga se vraka doma.
Точно. Моите велат, ги слушаме секој ден како викаат по детето, а тоа кутрото само плаче. Доаѓала мајката со нејзините родители, никако не и го давале. Тоа не ми е јасно, ете да речеме и дека со неа нешто не е во ред, можеле да го дадат на нејзините родители барем пак би било до мајката. А каква е таа држава и тој закон кој толерира да не и го даваат на мајката да го зема кај неа барем на викенд.. ужас е благ збор ...
Децата ги прашуваат каде сакаат големи се. Нема да може да и ги земе. Нека не машта тој дебил многу. Ако за секоја превара се земаа деца сите мајки што имале афери и се развеле ќе биле без децата до нив.
Дај боже да е како што кажувате, ама јас искрено не вервам ич ни во мвр со триста малверзации кријат заташкуваат се и сешто па ни во суд на крај краева..
Ајде вака директно: не се плаши не може да ти ги земе децата големи се и ќе кажат со кого сакаат да живеат. Државата децата ги доделува на мајката. Во моментов си во хаос и избезумена од иднината. Не се плаши од ништо, биди упорна и обиди се да бидеш вистински среќна не си се залажувај со ситници.
Далу некој верува или не тоа е идивидуално Ја кажав просто пријава и записник Ако не има внатрешна контрола