Немаат објаснување од нигде. Сака детето да го тргне од таткото зошто во брак не стекнала ништо за да земе. Во институција добивме одговор дека во сите изјави била контрадикторна. Евалуација со детето нема поминато во Цср тоа му кажаа на таткото. Притоа со него има пројдено евалуација и родитески способности, стои на хартија и во пракса, детето сака да биде со него, трча кога ќе го види.
Ve molam za sovet. So soprugot podolgo vreme ne odi prvo se soglasivme za razvod se ok, sega veli deka nema da se pojavuva na rociste da ne go maltretiram razvod ne daval. Me interesira kako moze najbrzo da se resi situacijava. Ako toj ne doaga, jas tuzam i tuzam, kolku mene toa bi me kostalo veeme i pari? Mnogu sum isplasena.
Здраво членки, моментално минувам низ разводна постапка, по 12 годишна врска, од кои 3 години во брак. Имам 33 години. Ве замолувам за поддршка и совети како да го надминам ова лудило...се уште не можам да прифатам дека ЗГРЕШИВ при изборот на животен сопатник. Знам дека не се случува ништо преку ноќ, но сепак секој совет би ми значел во моментов....
Би ти препорачала да не се обвинуваш дека си згрешила во изборот на партнер, едноставно луѓето се менуваат, патиштата се разидуваат и тоа се случува многу често. Како што кажа самата, ништо не се случува преку ноќ па така, еден ден ќе ти помине се што чувствуваш сега и ќе гледаш на сето тоа само како на едно животно искуство, на еден период од животот. Сѐ уште си многу млада и имаш време за сѐ што мислиш дека си изгубила или пропуштила. Само дај си време.
Ајде девојки мене ми треба помош како да постапам. Разведени веќе една година спогодбено. Децата кај мене на почеток ги гледаше се во ред. Сега ајде да кажам дека има во сликата нова девојка за сериозно, никако да се договориме за гледање. Се јавува еднас во две недели да ги земе само на два саата нема викенди нема ништо. Некогаш го нема ни по цел месес. Од пна што разбрав кога е со девојката се крие не одговара ни кога синот го бара. Таа знае дека има деца ама кој знае што кажал. Последно ставив граница или конкретен договор преку цзс или нема тебе коа ќе ти текне. Само појави се на врата. Ни тоа не ми успеа воопшто сега не ги зима и покрај мое настојување. Децата го бараат кажете што да правам.
Неможеш да натераш некој на сила да си ги сака и гледа децата кога он не е свесен за тоа. Остај го, извести ги службите за неговото понашање. Децата ќе си пораснат и ќе сфатат каков е татко им, дека ги заменил за една путка. Битно е ти да им ја даваш целата љубов и подршка на овој свет, ти си им мајка а татко секој може да биде.
Нека не ги зема. Шо ти е гајле, гледај си ги ти и тој како да не постои, не заслужва таков човек да има значајност во очите на децата. Ке им кажеш, не сака да ве зема и готово, кога ке ги побара кога ке му текне не ги пуштај не се тие играчки него ко ке му е досадно
Здраво. Доколку не е спогодбен развод т.е. ако јас тужам, колку време одприлика мислите би се оддолжило? И колку би ме коштало се? Утре треба да се видам со адвокат ама сепак ако има некоја членка искуство ве молам нека пиши. Немаме деца.
Па зошто се тужите тогаш кога се нема што да се дели , седнете разговарајте договорете се одете у социјално по еден потпис и секој по негов пат. Иначе околу 6 месеца максимум од поднесувањето на тужбата ќе бидеш разведена, околу 3-40 000 се трошковите со адвокат.
Тој не сака рече ќе водел инает до последно и немало да се појавува на рочишта, инаку имаме заеднички стан ама тоа мислам не треба да влијае на разводот, посебна постапка е колку што знам.
6 месеци ако сака нека не иде ни на едно две ќе одржите и на второто ќе ве разведат максимум 50 000 ќе те кошта