А ако не живееме заедно година дена кој ќе докаже за да не разведе судот, или од денот на тужбата па натаму се рачуна дека не сме заедно?
Од денот кога нема да сте заедно. Доказ, ќе си имаш нова адреса,приложи го тоа и мислам дека ќе е доволно
Сестре бе какво докажување, од утре неќеш да си со него поднесуваш тужба нареден ден за развод и завршен муабет за 6 месеци си разведена- причина еве за пример не го сакам не ми е издржлив животот со него. Не си прај филмови дека ќе се докажуваме или незнам ти шо
Поднеси си барање за промена на адреса. И тоа ќе го приложиш на суд. Колку и да се противи, ќе ве разведат.
Zavisi od sostojba tatko mi i majka mi, posebno majka mi lom ja napraja, zavisi situsvija kakva vi e i sho se slucuva.
Брат ми кога ги викнаа, ништо, дали е тоа ваша крајна одлука бла бла бла ако кажеш да ,тоа е не притискаат, ако видат дека не си сигурен може да те повикаат за една недела пак (наводно оставаат простор да размислиш). И да не сака другата страна да се разведе за развод е доволно еден да сака.
Обично гледаат да ве смират. Што е проблемот, дали може некако да се надмине. Да пробате да си дадете шанса, оставаат некој период. Ако имате деца, како тоа би влијаело на нив. Такви работи.
Здраво Живеам во странство а сега бившиот поднесе за развод во Македонија. Немам апсолутно никакво инфо до каде се работите. Адреса во Македонија ми е адресата од бившиот. Каде можам да се јавам за да прашам и да се информирам. Бо суд? Во мвр?
А шо имаат дрцата врска со ова? Ако се малолетни, и до 5 години, што можат да кажат? Имаш инфо како оди ова?
Па зборуваат дека не е убаво децата да растат во такво семејство. Требало да растат со мајка и татко заедно. Ќерка ми е 8 години, и рекоа цртеж да нацрта. И ја прашуваа дали контактира со татко и, што и кажува тој и тоа. Секако старателството на двете деца го имам јас.
Така доделија кај вас, или споразумно прифати таткото ти да си старател? Ме интересира дали се плаќа алементација, и по колку пати смее да ги гледа неделно, како татко? Ако не сакаш тука, пиши ми лп.
Развод со тужба - на кој родител се даваат децата ако сопругот поднел тужба за развод? Дали жената има право на владение на имотот? За колку време стасува тужбата?
Mi treba sovet bivsiot soprug podnese razvod si tuzba dva pati sme vo socijalno irekoja tret pat ke dojdat doma nenaja enj imame dve deca na 10 i8 godini dvajcate se borime za decata .Kolku trae razvod so tuzba ajo ima nekoj vakvi iskustvi ke molam da mi dadete si et