Леле ги мешам сите тие броеви, ама сигурно ги знае, само многу жени немаат поддршка од дома да се вратат назад, затоа не пријавуваат.
Нема врска кој го плаќа кредитот, се што е во брак стекнато е на пола, само што не знам колку ќе решиш со ова нешто, зашо и тој ако сака може да си седи во куќата, освен ако не се потпише некој документ, иако по тоа што кажуваш тој не бо се нафатил. Куќа е позафркнато, да е стан се продава, и се делат парите на 2 дела, чао пријатно, консултирај адвокат најубаво. @Ana_stasija67
Има и за тоа чаре Ке се продаде ке се врате кредитот рестото пари се делат Или еден на друг го плаќа делот на другиот
Знам прочитав Него една постапка е за развод Друга постапка,е за поделба на имот Куќата е заедничка Мора да ја поделат на два дела и ке ја поделе судот Е сеа они двајца со нивни две еднакви половини како ке живеат у една куќа незнам,ама му следува и на двајцата по пола Тоа шо он се инате и ја заплашува е друг муабет Ке си легне на,брашното
Тоа да, и да ја подели судот куќата, како ќе живееш пак со таков човек у иста куќа... Ако се согласи да ја продадат само, ама и за куќа е мн потешко да се продаде, иако има решение секогаш.
Па не е за инат, или средете со го од осот или разведи се. После тоа судот ќе реши ако вие не можете.
I kuka se prodava,zosto samo stan mislite deka polesno ide?Poznavam licno nekolku parovi sto se oficijalno razvedeni i ziveat vo svojot del od kukata,za stan da podelis fizcki malku e potesko.Ova ne e deka oni mnogu sakaat zaedno ,tuku ocigledno ne se slozile na delba i plus imaat deca i nikoj nema kaj da odi na drugo mesto da zivee ili ne saka zasto misli deka ima pogolem del ili poveke vlozil.Teski se ovie raboti,normalno deka sekoj saka poubav del .Realno ako nema delba spogogbena so godini moze da se vlecat po sudovi so naseto sudstvo i da nema nikakvo resenie.Znaeme deka ziveme vo zemja so mito i korupcija.Sekako najprvo ja podrzuvam clenkata da ne trpi malteretiranje fizicko i psihicko bez razlika dali saka da se razveduva -nevazno,,nikoj ne treba da trpi nasilstvo, ili toa da ja zeme kukata i decata da bidat so nea.