Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080
    Седни убаво разговарајте со ладни главо лесно е нешто да се скине тешко се крпи и лепи. Ако имало љубов сигурно ја има и сега само е потисната со проблеми, разбуричкајте пронајдетеја ќе видиш дека подобро ќе биде

На DVAANGELA, mami blue, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Vasiliki

Vasiliki Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    93
    Ако веќе си решила да си одиш и не гледаш друг излез замини, ама причекај за развод, детето нема да ти го земат ако имаш услови кај твоите под итно најди било каква работа.
    Петар во нејзините постови јас не гледам љубов самите проблеми си го направиле своето.

На DACA 77 и Petar80 им се допаѓа ова.
  3. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080
    Уффф да ама сигурно ја имало не се земале со стројници нели. Некогаш еден разговор менува илјада одлуки и расправии зошто да не се обиде, зошто еден да нема помек и да подаде повторно рака. Што и после развод. Да велат подобро разведен одколку малтретиран се сложувам но сепак јас сум за дијалог во секоај прилика е ако и тогаш нема никакви согледувања, покајувања, решенија крајност е развод.

На kukla21 и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  4. problematicni

problematicni Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    Бидејки јас пораснав во семејство каде постојано имаше расправии,тропанја,трескања на врати кршење не сакам и моето дете да шивее така. Зошто тоа остава последици во животот , на 2 години дете рипа од кревет во сон,нервозно е станато ненормално. Јас го сваќам дека е дома свекор ми дека нее на работа и дека му е тешко ама што сме пак ние дужни он нас да не брка од куќа и да се кара постојано.Свекрва ми со солзи му раскажа на мм дека за ништо се кара со мене, дека јас пијам лекарства за смирување ,дека цела се тресам дека по еднаш на ден јадам. Па на моиве години како да го трам ова. Секој ден расправии од ништо нешто. Па ако му епотребна нему лекарска помош нека се лечи а не нас да не малтретира. Јас коа се омажив не се омажив за да слушам расправии и по кратко време го свртија мм да ги подржува нив, ама денес коа виде каква сум цела се тресев коа си дојде застана и рече ако решение да бидеме мирни , да не се расправаме и детето да не расте вака нема проблем ке заминеме нема да сме ни први ни последни.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  5. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Од тоа почекај, разговарај, ке се среди, ти еден ден кога ке завршиш на операциона маса и кога ке ти испукаат сите нерви, ке речат не си била способна. Не душо мила, бегај од маки и проблеми. Животот е премногу краток да го поминеш во тортури. Не си од Бога створена да бидеш нечив роб во било која форма.
    Толку имам да ти кажам тебе и на останатите како тебе.

На DACA 77, Antebellum, slobodka и 7 други им се допаѓа ова.
  6. problematicni

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    Мене единствено ме интересира тоа да моето дете не го мине детството како мене во страв дека некој ке те разбуди ноќта со трескање,викање и тепање. Во нашиот случај трескање и викање. Искусните дали можат да ми го одземат деето бидејки сум невработена , а да ставм во опција и дека се презадужени по банки луѓе и дукани.

На Antebellum и okcenzi им се допаѓа ова.
  7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Eve sto mi pisaa od pravdiko.mk za problemot ( posle 3 dena)

Staratelstvoto go odzema sudot po mislenje na Centarot za socijalni raboti, a za toa ima golem broj na pricini koi treba da bidat dosta osnovani za da moze da se odzeme staratelstvo na tolku mala vozrast. Pozdrav

8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.086
    Допаѓања:
    134.919
    Консултирајте се со социјалното. Судот секогаш ги слуша за овие работи.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. problematicni

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    Dali moze da go odzemat duri I ako kazam.deka go tepaat deteto.za koj imam I svedoci,dena mene me maltretiraat ?

10. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Мајката го губи старателството ако е психички растроена или ако е неморална ( ороспија). Во друг случај е многу тешко. А ако таткото е насилник во било која форма ( тепачки во град, тепање сопруга или дете) му се одзема старателството одма.
    Се разбира дека мајката по автоматизам го добива детето.

На Antebellum, MilaP и pravnicka2 им се допаѓа ова.
  11. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Ако е детето доста мало,старателството 99 % го добива мајката освен како што е погоре напишано е психички растроена личност и во случаеви каде што сама се откажува од него.Центарот за социјани работи врши увид и донесува решение кое го доставува до судот.Судот ја донесува конечната одлука.
    Пред едне месец се разведи една моја другарка која има малолетно дете од 5 години, која моментално живее со мајка и и татко и,старателството на детето и припадна неа.Сега бившиот маж ќе плаќа алиментација за деттео,само нз колку точно определи ја.Инак се договориј а и сите трошоци околу детето,градинка,по некоја година училиште и сл.да ги подмируваат под еднакво.

12. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    не те разбирам, па нели и мм ке си оди со тебе,:?: а сакаш развод:?::?:?

13. problematicni

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    Реков дека свекор ми не избрка од куќа , развод ставам во опција кога мм не презема ништо како сега,татко му не брка а он не се замара. Мајка му му вика сине оди разговарај со него решете проблеми тоа така не бива , таа млада жена секој ден се тресе од нервози и плус се скара со неа за глупости , а мм не бе ич ништо како да не било.

14. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Izvini vaka sto ke bidam otvorena i moze navredliva no dali si ti normalna,dali imas pamet vo glava i kakva majka si ti ako e vistina toa sto go napisa deka ti go tepaat deteto a ti sedis vo taa kuka????
    I koj ve tepa svekor ti,maz ti,iako toa ne e tolku bitno zasto nasilstvo si e nasilstvo bilo koj da go pravi samo vo ovoj slucaj ako maz ti te tepa ti samata treba da si svesna i da izbegas so deteto sto e mozno podaleku od nego i od toj pekol,a ne da cekas i toj da trgne so vas.I da te tepa svekor ti pak ne ti treba takov maz koj ne zastanuva da ja odbrani zena si i deteto.

На DACA 77, VladeMila, blueberry93 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Жено ако се мачиш во таа куќа и сметаш дека не можеш ништо повеќе да решиш, се е завршено а вашите проблеми се до недоглед доведени спаси си се себе и детето и замини си.
    Ако пак сметаш дека ни можело нешто да се реши помеѓу вас двајца со разговор и компромис тогаш бори се.
    Ти сепак најубаво си знаеш како ти е на душата, овде можеме само совет да ти дадеме а одлуката е твоја. Детето најверојатно кај тебе ќе си остане тоа и не би било некаков проблем.

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  16. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    @problematicni Пробај да најдеш било каква работа за да си го задржиш детето, се надевам можеш да отидеш кај твоите во поглед на станбено прашање, а за чување доколку тие не можат, да најдеш некоја лиценцирана бебиситерка да ти го чува.
    Никако не го оставај детето во таква средина, да се истрауматизира уште од мало.
    Никогаш и за ништо не е касно, ради една грешка не си дозволувајте да патите цел живот.

На VladeMila и okcenzi им се допаѓа ова.
  17. problematicni

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    i moite se pod kirija...;(

18. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Во краен случај да дојде до развод ќе треба да бркаш луѓе за социјален стан како самохрана мајка. Меѓутоа без работа не би ти препорачала да одиш некаде. Сигурна сум дека си способна да најдеш било што колку за почеток. Сепак мало дете си повлекува доста трошоци.
    Не избрзувај и не паѓај психички. Малото нека ти даде волја и мотив за се. Ти држам среќа.:f:

На Jordanovska-K и okcenzi им се допаѓа ова.
  19. problematicni

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    aman te neznam so da prava zgora na sve IZGLEDA SUM PAK TRUDNA UFF BEEEEEEE

20. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Ај те молам објасни подетално што се случува и што сакаш да правиш. Вака некако на делкање тешко се разбира и те молам бар пробај да пишеш кирилица.