Да, живееме блиску, на еден километар. Тоа по една недела ни е земено произволно, ама често знаат и кога се кај него да дојдат кај мене за кратко и обратно. Некогаш и секој ден се случува да доаѓаат или одат ако имало потреба. Тука сме и никому не му е проблем, освен ако немаме некои обврски и не сме дома, нормално. По решение не е вака, ова е по наш заеднички договор вклучувајќи ги и децата. И јас сум дете на разведени родители кое сменило повеќе домови после разводот. Не ми било проблем да бидам и ваму и таму, сѐ додека не бев условена да бирам.
Ми помина времето за редактирање. Сакав да посочам уште и дека решенијата што се по "шаблон" од ЦСР се претежно секој втор викенд кај родителот со кого детето не живее и по неколку саати или еден ден во неделата во која нема викенд видувања. Земено како бројка на одење и враќање, или како што повеќето милуваат да го кажат - шетање, е исто колку и секоја недела одење и враќање. Само што престојот е подолг кај родителот на кого детето не му е доверено. Е, доколку условите тоа го дозволуваат, како кај нас моментално, или кај луѓе што живеат во помали места, ова не е проблем, бидејќи може и на училиште да одат од двете места. Два дома секако имаат децата, како што имаат и двајца родители, без разлика колку време престојуваат кај нив.
Јас имав извештај од стручни лица во разводот, зашто би тоа било против мене ако тој ме малтретирал и сум морала да одам на преглед, без дијагноза само поради страв.
Како мислиш битката не е со него, ами кој те наместил? Не те разбирам. Све ок за децата, ама дека јас со бившиот некогаш ќе бидам ок, никогаш.
Здраво на сите, ме интересира дали парични средства од надомест на штета (повреда на работно место случена на еден брачен другар пред брак, а исплатени од осигурителна компанија во бракот), се предмет на делба во поделба на имот?
Кога дозволува законот детето да пстане со спиење кај таткото,старател е мајката? Детето е 4 год сега.
Za zal ili za sreka mislam deka dojde krajot...Predlozete mi nekoj dobar advokat za konsultacija, nemozam poveke da se zalazuvam ne odi i ne odi.
Ај прво смири се Бремена си хормони работат и сигурно не е до таму дојдено Нека помине некое време па ке се разведиш не бега тоа
Сте пробале ли брачен советник Санела? Не сум поборник на трпење, ама овојпат мислам во право е Алиса, не знам, може грешам. Ако не е физичко насилство во прашање, ако е само те нервира, сега со оглед на твојата состојба можеби не е време за брзање
И јас истото го помислив како Алиса и Билјарка, затоа не сакав да коментирам. Јас секој ден во бременост и една година после порагај се ,, разведував ". Буквално ништо не трпев, а свекрвата па најмногу, не дека не заслужуваше де, иста е и ден денес, само што друг начин на размислување имам. Ако немате некои големи проблеми смири се, барем додека се породиш, оти хормоните,, чуда" прават.
Zdravo feminki Jas sum pred razvod. Ziveev 8 godini vo stranstvo i rabotev, 5 godini vo brak i Imam 3 godisno masko detence. Posle tolku godini doznavam Deka covekot me.butna psihicki u kriza i ori sekoj Konflikt Samo vikase ti Si kriva nikad in kriv u mene e gjavolot Samo gospod bog e spasenie. Ja izgubiv rabotata Radi nego tamu, megutia ne Mi bese jasno mene na pocetok sarmanten harizmaticen, a megu sidovi MONSTRUM. Se raboti za narcisticno poremetena osoba koja Sto 5 godini me.manipulira , mozokot mu e isperen Deka ke dojdat krajnite denovi Kade ke.ni stavaat cipovi u glava i zig na Taka i treba sekoj Covek da odluci Dali e od stranata na hristos ili gjavolot. Po Site tie negovi veruvanja iskreno Mi stana somnitelno dali uopste e pravoslaven ili e u sekta nekoja . Koga mu rekov Deka e sektas, Mi rece Samo nemas dokazi Site me.znaat.mene i moite roditeli kako pravoslavni luge. Majka mu i tatko Mi komplett ludi . Ostanuvav u brak zosto Mi pravese so godini strav ke.mi Go zeme.deteto. poveke ne trpam Baram rabota momentalno i ne sum odlucila Dali ovde u MK da ostanam ili da se vrakam u Germanija. Megutia u Germanija nemam nikoj nitu podrska nisto, a on se bavi Samo so crkvi religii duri me ubeduvase Deka gjavolot me.sledel mene Mi pustase videa kako nekoj Amerikaner so godini e.sleden od.demoni. jezivo vaka koga citate ke si recete kako na Film, No vistina e. U Germanija mazite i zenite imaat podednakvi prava i mnogu ima zenite momentalno Sto se so vakov Problem psihicki maletretirani, nazalost poveketo od zenite nakraj gi gubat decata, bidejki ovie mazi se strasni manipulatori i spremni na se.Najveke me plasi Sto Mi rece Deka moeto dete.mora da ja znae vistinata Deka Samo Bog e vistina. Takvi cela familija poremeteni zabludeni. Mi vlagaat u spalna iako nekolku pati sum rekla da ne se vlaga i svekor i svekrva. Koga doznaa Deka sakam da se razvedam. Ludacata negova majka Mi rece Deka nekoi maz i zena se razvele i im Go utepale deteto i me pravat bolna psihicki. Mn Mi e strav za deteto poso znam Deka se spremni da Go manipuliraat i vrtat protiv mene, ednas majka mu mu vika pred mene. A deteto da ne me slusa Deka ja Go lazam. A ne Pa na Samo da bide. Deteto e.3 god. Ima Li nacin da ne Go gledaat ovie starci? I on ima mn vrski preku taa organizacija u koja e, zatoa Mi e strav epten. Razvod ne prifaka, ke sum mu zgresela na Bog.
Земи си добар адвокат и започни го процесот во МК. Обиди се да се потпреш на твоите родители, обиди се да пронајдеш работа и најбитно отсели се со детето и подалеку од човекот. Искрено како што те читам, така добивам чувство дека имаш работа со доста језив човек кој не размислува свесно, јас во твоја кожа не би била сигурна он да се доближи до мое дете … поради тие верувања свашта може да му направи.. Започни го процесот со адвокат, можеш да побараш и забрана за приближување (ако сметаш дека е потребна) и ќе се решиш еднаш засекогаш. Ова не е нормално
Само што Германија е огромна и има мрежа за поддршка на жени и заштита од вакви пациенти. Е прашање е дали има основ и можност да биде во Германија, не сфатив дали заедно се вратени во мк и слични детали.
Pa da normalno znam Germanski. Mislam pisav Sega se vo tekstot za problematikata i vo Germanija okolu razvod so vakvi tipovi.
Da ima megutoa kako Sto kazav u Germanija ziveeme U ista kukja a jas ne mozam poveke da Go izdrzam toj psihicki Terror Sto Go dozivuvam. Mislam posle seti toa se osekam traumatizirano Samo Sto ne Go vidam toj Covek. Vo Germanija se pravata na zenite i mazite okolu dete i razvod ednakvi. Tamu se dvajcata starateli. I ne smees da se selis od kukjata so dete Ako mazot ne dade pismeno soglasnost. A toj da e normalen Covek i pokraj razvod ke dade potpis, No on saka Po sekoja cena da me predomisli i deteto da bide u istoto mesto. Tamu nemam nikoj, osven Edna drugarka Kade Sto sakam da se preselam megutoa Mi treba od nego potpis. A on me dozvoluvam da se Selam Kaj drugarkata, bidejki ona bila razvedena neli maska logika.