Pa ne e Samo covekot nego cela familija Komplet so majka i tatko Mi se zabludeni Deka Samo odgovorot na sekoja raspravija e U gospod. Se drugo e gjavol. Jezivo. Kaj niv se raboti Samo za sistemska kontrola i mok, nema Tuka ljubov , ljubov e Sloboda, ne mok i kontrola. Ti kazuvaat Sto da jades Sto da gledas na televizija, hari poter ne bil za deca gjavolski filmovi bile tie. Megutoa kako ti.da Go dokazes? Negovata familija ja znaat Site odnadvor kako mnogu Religiozna i demek dobra,ama megu sidovi e sosema druga
Кога ќе потпорасне детето и ќе почне да разбира тек тогаш ќе почнат манипулациите од нивна страна и полнење на главата против тебе. Затоа додека е 3 годишно јас мислам дека најдобро оди си од нивната морбидна куќа и од Германија исто чим немаш никој и дојди кај твоите во МК, најди работа лесно е со германски има добри фирми и разведи се. Сега е силен зошто си сама, кога ќе бидеш со твоите друго ќе биде. Ваква заедница ќе те уништи и детето ќе го упропасти мислам по твоите зборови дека си свесна. Само не те сватив во каква организација членува што викаш врски има. Ме наежи само тоа што го читам тука можам да замислам дека ти поминуваш низ пекол.
Da Taka e fala ti na razbiranjeto, nekoj ke rece ova Samo na Film se desava. Pazete Si Gi majki decata i otvorete im gi ocite na temi religija. Ne e sekoj Covek Sto odi vo crkva pravoslaven hristijanin. Ima hristijanski sekti Koi misioniraat Po luge i u makedonija i sirum svetot. Se vika Boston Church of Jesus Christ. Agresivni U sekoj pogled, ne veruva u Doktori u psiholozi i ne saka da IDE, a samiot on e doktor. Osven u Bog. Isperen mozok. Se probav i braven terapevt i psiholozi dzabe ...
Ако вообичаено живеалиште/престојувалиште ви е во Германија по лична карта, тогаш Германија ќе е надлежна за развод согласно ЗМПП, освен ако не живеете со него повеќе т.е. во лична карта да имате различна адреса, па согласно живеалиштето според мак. лична карта може овде да се поднесе тужбата, тука судот ќе го довери детото на вас, ќе направите признавање на странска судска одлука во Германија и без проблем ќе може да се вратите со детето во Македонија, со други зборови ќе може да ви се заврши работа, али прв услов е различна адреса во лична карта таму да имате, за да се исполни условот во ЗМПП, ова е развод со меѓународен елемент, покомплицирано отколку кога се работи за развод помеѓу мак. државјани. Ако ве интересира нешто дополнително пишете ми во порака.
Jas veke Imam najdeno advokat vo Makedonija. Nie sme trojcata so makedonsko drzavjanstvo i brakot e sklucen vo Makedonija. Advokatot od Makedonija Mi rece Deka nema nikakov Problem da se razvedam vo MK so toa Sto ke Go prijavam deteto na moja adresa ovde , i nasilnikot vo vo centar za semejno nasilstvo. Ova Mi e maticna zemja i germanija kako Sto Mi objasni advokatot ne smee da se Mesa U toj sudski proces. Sekako deka na ista adresa ziveeme. Kako inaku koga Si vo brak
Како тоа не смееш да се селиш од куќата ако маж не даде согласност? Во Германија? А како мислиш дека се разведуваат луѓе тогаш? Јас разбирам дека си во многу манипулативно опкружување, ама вака ко што го кажуваш, стварно нема логика. Имаш ли доволно сила и услови да најдеш работа во Германија? Детето оди ли во градинка?
Da da ne smees da Si odis od kukjata Ako soprugot pismeno ne dade soglasnost za preselba na zenata i deteto. Luda rabota. Logika nula. Pa Ako se razdeluvam Kaj ke odam sigurni nadvor od taa kukja. Takov im e zakonot. Ako ne dade potpis on se IDE preku sud i sudot odlucuva za dobroto na deteto . A spored niv za dobroto na deteto e da bide gledano u blizina od majka i tatko Sto e perfiden manipulatori. Nasilnik. Odi vo gradinka. Megutoa ne mozam poveke da podnesam U ista kukja. Nemam tamu nikakvi socijalno opkruzuvanje. Uspea da me izolira od site
Нешто грешно да не имаш разбрано? Сега брзински читнав- значи предуслов за да се разведеш во Германија е да живеете одвоено година дена. А не може одвојувањето да зависи од неговото сакам не сакам, никој не може да те држи во брак принудно. Е сега дете нормално треба да гледа, тоа не можеш да му забраниш. За тие 5 години во брак имате стекнато некој имот или нешто што он не би сакал да го дели, па затоа нејќе развод? Насилство во бракот, настрана од неговите манипулации? Пошто ако мислиш дека можеш во мк да го пријавиш за насилство, зошто не би можела во Германија?
Psihicko nasilstvo. Omalovazuvanje zakani stravovi nafrlanje kriva se dodeka ne te destabilizira. Pa ne znam advokat od MK Taka Mi kaza. Gresno ne sum razbrala, bidejki ima Formular na koj Sto mazot Mora da stavi potpis Deka e soglasen za preselba na tebe i deteto. Da toa se.vika Trennungsjahr, godina dena da ziveete odeleno. Megutoa Ako ne dade soglasnost onda IDE toa preku sud i sudot odlucuva vo.ime na dobroto na deteto.
Една година ако и двајцата сакаат, три години ако само едниот сака. Додека да се разведат, детето е под заедничко старателство, и не смее да го зима со себе без негова дозвола, оти се рачуна киднапирање. Од сево ова има исклучоци, секако. Семејно насилство и слично. Со судска одлука. @Carmen von Notra планирате да се вратите у Германија?
Ако некогаш се разведувам недајбоже у Германија ќе се разведам. Тргни од тоа колку алиментација ќе доделат при развод, па се друго натака. И Германија сигурно нема да плати 5000 евра на судија да даде амин за помалку и да јаде психичка тортура и нервози доживотно, ама у мк скоро па сигурно ќе потплати, чисто оти му се може. Ај а да не зборам колкава привилегија има жена со дете во дојчланд, а колкава во мк.
Ако е таа во Германија сега, сигурно смее да се пресели ако сака, а детето дали смее да го изнесе од домот на друга германска адреса, тоа нека си праша германски адвокат.. Ама веројатно не смее да го изнесе надвор од Германија без дозвола..
Епа, со судска одлука тогаш. И нема ли кај да го пријави, мислам ова е далеку од умот дека доброволно ќе го реши господинот. Сега сфаќам зошто не влегуваат во брак уствари, па тоа еднаш ко ќе влезеш, не можеш да излезеш бре, будала работа.
Ne znam iskreno. Tamu sme sami so ludak U kukja. Momentalno baram rabota ne znam Kaj ke najdam. A ne e se Taka rozevo i i Germanija pro razvod so takov Tip. Tie se tesko manipulatori sudija ko sudija nema psihologija studirano Pa da proceni takvi luge. U Germanija se pravata na zenite i mazite podednakvi. Zatoa ima i zaednicko staratelstvo.
Прашај дали не смееш само во друга покраина на Германија да го однесеш, или и во друг град воопшто во истата покраина. Секако дека ако се преселиш близу и маж ти може да го гледа, законот не гледа проблем. Нека не те лажат лудаците по дома, најдобро консултирај се со германски правник или исчитај ги законите, сигурно се достапни онлајн..
Ех сеа, дека судиите се глупаци, не се... Во македонија можат да бидат потплатени и судии и социјално. Ако во Германија, господинов "доктор" изманипулира судија, свака му част.. Не се потпирај на мк адвокат ако живееш во германија.
Ај консултирај се со правна помош за заштита на жената кај каритас или ЕВА па после донеси заклучок кај ќе се разведуваш. Они точно сите закони и права ги знаат и сигурно добро ќе те насочат.
Не смее луѓе да го сели детето нигде без негова согласност, законот е таков. Едино може со судска одлука, ако она и детето се загрозени. Значи прво и треба работа, па адвокат и во полиција да пријави. Како нема работа, влези у првиот МекДоналдс или Бургер Кинг, цајт фирма и одма работа ќе најдеш. После адвокат и во полиција све ќе кажеш, и ете ти грб. Али прво треба таму да се вратиш... Не ми е јасно кај живеете? На одмор сте у Македонија, и сакаш да останеш тука со детето? Мислиш ќе те пушти маж ти и неговите?
Значи или сакаш да се разведеш или не. Старателство какво, што, не знам, никаде не можеш да забраниш контакт на дете со родител. И сигурна сум дека не постои ни земја, ни адвокат, што ќе ти го овозможи тоа.