Здраво, ќе ве молам за совет, може тука или во лп. Не се издржува веќе во ова срање од брак. Сакам под итно развод, што да правам и од кај да почнам? Имам деца од 13 и 10 години, и овој се заканува дека ќе ги земе бидејќи имаат врски со татко му, а у нашава вукојебина све функционира така за жал. Неможам веќе да издржам, психички попуштив. Помагајте луѓе
Сите така се закануваат, ќе ти ги земе тикви. Барај ја Катерина адвокат од Битола, таа најдобро ќе ти каже што како. Колку сака нека се заканува, прво адвокат, па после постепено ќе бараш што треба, врски, телевизии, ќе се бориш . . . . Не знам зошто мислев дека си ептен младо 23,24 години а ти и деца големки имаш
Не верувам дека може да ги земе, барем до сега немам видено и слушнато да ги земе таткото освен во еден случај каде зема едно дете а другото го зема мајката. Но на таа возраст веќе и ги прашуваат каде сакаат така да пази се од манипулациите нивни кон децата. Исто знам едни тешки манипулатори (таткото и дедото) што успеаа да го излажат девојчето да каже дека сака кај таткото, и им успеа. Сепак по 1-2 год.сама си отиде кај мајката.
Ne se plasi,nieden maz ne saka da cuva deca,so cest na nekoj isklucok. Oni sakaat sloboda,a ne da se grizat cel zivot za decata. Samo ti se zakanuva nisto drugo. Decata nad 12 god,socijalnoto gi prasuva kade sakaat da ostanat da ziveat.
Баш напротив намерно ќе и ги земе само за да му се ( врате ) назад заради децата. И на крај судски може да плаќа алиментација. Немојте со вакви совети плс. Знам многу случаеви овакви баш заради инает.
Gi ima ama retko. So dobar advokat nisto ne i moze. Znam slucaj kade sudot od majka narkomanka koja bese navodno vo faza na lecenje ne go odzema deteto.
Ако си од Куманово, пиши и на фб на жената, ќе ти даде контакт од нејзе. Јас лично не ја знам ама гледам по групите на многу жени и има помогнато и ја фалат доста.
Дали ако мајката е моментално невработена ( притоа има некоја заштеда од околу 5000 еур) може да е проблем детето да не се даде на неа ако се почне постапка? Таткото моментално вработен, ама во бугарска фирма, во мк стаж не му тече.
Ете ме ја сум таков татко на 36 и ќере на 6 години си го зедов мајката се откажа сака да шета. Тоа чисто да знаете дека не има и такви кој си го сакаат детето/цата фамилијата штета не се одржа…
Колку годишно е детето? Обично помалите вообичаено одат кај мајката, а ако е навработена можеби ќе назначат побрзо да се вработи и ќе проверат по некое време како оди со тоа кај мајката. Иако зависи и од таткото, што карактер е, инат-врскаџија, моќник итн. е неповолно да е.