Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    7.751
    Здраво, ќе ве молам за совет, може тука или во лп. Не се издржува веќе во ова срање од брак. Сакам под итно развод, што да правам и од кај да почнам? Имам деца од 13 и 10 години, и овој се заканува дека ќе ги земе бидејќи имаат врски со татко му, а у нашава вукојебина све функционира така за жал. Неможам веќе да издржам, психички попуштив. Помагајте луѓе ;(;(

На Dekoo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.464
    Допаѓања:
    12.640
    Сите така се закануваат, ќе ти ги земе тикви. Барај ја Катерина адвокат од Битола, таа најдобро ќе ти каже што како. Колку сака нека се заканува, прво адвокат, па после постепено ќе бараш што треба, врски, телевизии, ќе се бориш :l:
    .
    .
    .
    .

Не знам зошто мислев дека си ептен младо 23,24 години а ти и деца големки имаш :l:

На SummerGirl и KiT им се допаѓа ова.
  3. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    7.751
    Јас од Куманово сум. Инаку, скоро 33 ќе полнам.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    3.002
    Не верувам дека може да ги земе, барем до сега немам видено и слушнато да ги земе таткото освен во еден случај каде зема едно дете а другото го зема мајката. Но на таа возраст веќе и ги прашуваат каде сакаат така да пази се од манипулациите нивни кон децата. Исто знам едни тешки манипулатори (таткото и дедото) што успеаа да го излажат девојчето да каже дека сака кај таткото, и им успеа. Сепак по 1-2 год.сама си отиде кај мајката.

На SummerGirl, mira.mira и KiT им се допаѓа ова.
  5. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.712
    Допаѓања:
    6.604
    Ne se plasi,nieden maz ne saka da cuva deca,so cest na nekoj isklucok.
    Oni sakaat sloboda,a ne da se grizat cel zivot za decata.
    Samo ti se zakanuva nisto drugo.
    Decata nad 12 god,socijalnoto gi prasuva kade sakaat da ostanat da ziveat.

На tambelina, SummerGirl и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  6. pance24

pance24 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2024
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    102
    Баш напротив намерно ќе и ги земе само за да му се ( врате ) назад заради децата. И на крај судски може да плаќа алиментација. Немојте со вакви совети плс.

Знам многу случаеви овакви баш заради инает.

На Nena09 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.712
    Допаѓања:
    6.604
    Gi ima ama retko.
    So dobar advokat nisto ne i moze.
    Znam slucaj kade sudot od majka narkomanka koja bese navodno vo faza na lecenje ne go odzema deteto.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.464
    Допаѓања:
    12.640
    Ако си од Куманово, пиши и на фб на жената, ќе ти даде контакт од нејзе. Јас лично не ја знам ама гледам по групите на многу жени и има помогнато и ја фалат доста.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.212
    Допаѓања:
    9.066
    Дали ако мајката е моментално невработена ( притоа има некоја заштеда од околу 5000 еур) може да е проблем детето да не се даде на неа ако се почне постапка?
    Таткото моментално вработен, ама во бугарска фирма, во мк стаж не му тече.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. World89

World89 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    17
    Ете ме ја сум таков татко на 36 и ќере на 6 години си го зедов мајката се откажа сака да шета. Тоа чисто да знаете дека не има и такви кој си го сакаат детето/цата фамилијата штета не се одржа…

На Bozica1980, La-loca, rainbowec и 11 други им се допаѓа ова.
  11. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    3.309
    Колку годишно е детето?
    Обично помалите вообичаено одат кај мајката, а ако е навработена можеби ќе назначат побрзо да се вработи и ќе проверат по некое време како оди со тоа кај мајката.
    Иако зависи и од таткото, што карактер е, инат-врскаџија, моќник итн. е неповолно да е.

12. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.212
    Допаѓања:
    9.066
    1г.е детето.

13. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    3.309
    Многу е мало, воглавно кај мајката следи.

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nana1156

Nana1156 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    293
    Кумановке моја, ке ти ги земе децата тропки. Остави го манипулаторот да манипулира, а ти терај си по твое, ти прети за да не го оставиш.. Ке почнеш од почеток ке отидеш кај адвокат и ке му пуштиш тужба за развод, за понатаму ке ти објасни се адвокатот. Немој да се мачиш и да попушташ психички, без страв и со крената глава продолжи си понатаму. После развод следи нов живот кој ке го живееш со полни плуќа
    Верувај ми

На SummerGirl и KiT им се допаѓа ова.
  15. Nana1156

Nana1156 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    293
    Не! Нема врска дали си вработена, ниту судот тоа го интересира. Детето припаѓа на мајката!

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Timbo

Timbo Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    122
    Napravi toa sto mislis ako e najdobro za tebe

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    895
    Катерина е кумановка,мажена во Битола

На KiT и Autumn Love им се допаѓа ова.
  18. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    770
    Мал апдејт за мене. Во постапка сме на развод, после малку мачење прифати за спогодбено. Јас сум веќе извесно време настрана, децата се и кај двајцата (како ќе се договориме така).
    Сакам да дадам поддршка таму каде што треба, секој кој што минува низ истото или се двоуми за развод да знае дека потешко не е. Исплашена бев и јас, и од непознато и се останато, но сега гледам и чувствувам колку е се подобро.
    Не секогаш се останува во токсичен брак поради децата. За една мајка да може да порасни здрави и добри деца, прво таа треба да е добра.
    Чувајте се, сакајте се, ставете се на прво место секогаш. :l:

На Forca, Mother of 2boys, Gosh и 17 други им се допаѓа ова.
  19. World89

World89 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    17

Незнам нашата ќере е скоро 6 и ние сме спогодбено да остане кај мене, сепак станува збор за карактери и мојата ќерка е целата на мене и е доста високо интелигентна и емотивна исти јас. Но ете го и првиот проблем ме сака мене но ја сака и мама “каква и да е била” искрено беше лошо сите овие 7 години но мама е мама и секогаш ќе е мама и нормално е да тежнее таму, јас бев строгиот во растот.

Ќе ти кажам искрено нешто од детството, кога ќе се пцувале по татко ми не сум реагирал, но по мајка ми и те како жустро сум враќал иако на крајот тато беше жртвата за сѐ а не беше малку ама сега тоа го гледам на 36 год.

Тешко е за децата а за токсичен брак се согласувам дека подобро е да се разделите кога нема слога, разбирање и љубов едноставно нема воздух ни за двајцата и е точно а децата тие се ама баш се чувствуваат.

На Madi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    770
    Не можам да зборувам за твојата ситуација, може само да ти ја посакам цела среќа и сила.

За мене, јас сум таа што остава пример за љубов на моите ќерки. Не сакам и тие во иднина да трпат третман како мојот, да мислат дека таква е љубовта и аман ќути си комшиите што ќе речат. Со големата разговарам често, иако е мала но е многу свесна и чувствителна за многу работи. Сега веќе можам да кажам се навикнува на промената, јасни и се работи што за нејзина возраст сметаме и двајцата дека треба да ги знае. А малата е мала, таа ќе порасне во новата ситуација..

Со soon to be ex husband, рековме дека ќе работиме и ќе се трудиме заедно за децата, нема труење со муабети мајка ти вака, татко ти онака. И двајцата сме еднакво родители. Нашите проблеми се само наши, не и на децата..

На Mother of 2boys, Gosh, rainbowec и 5 други им се допаѓа ова.