Дали доколку мајката е моментално невработена, детето може да и го одземат? За 3 г дете се работи. И препорачајте ми некој што може да контактирам за да се информирам убаво околу разводот и целата постапка.
Не верувам да го земат, сепак е мало детето. Нека стојат твоите позади тебе како за издржување и помош нека бидат наведени. Ако мажот е насилник, наркоман или сл. оди по таа постапка и секогаш во 99% од случаите, децата одат кај мајката.
Проблемот е што живее во различен град од нејзините родители. А сеуште е во заедница со сопругот во друг град, каде што и е невработена.
Феминки здраво Ви се обраќам во врска со еден совет,во процес на развод сум имаме 2 дечиња на возраст од 9 месеци и 3 години .Сакам да прашам во врска со старателството дали има шанси да ги земе децата бидејќи низ народот кружеле разни муабети од типот дека ќе потплателе барем едното дете да го земат и сл.Има ли шанси децата да ми ги разделат односно поголемото да биде кај него,а помалото кај мене .Да потенцирам при разговор со адвокатот тој ми дава 1000% сигурност дека двете деца ќе бидат кај мене .
А чекај зошто би биле само кај тебе нема пример да бидат (бар поголемото) 3 дена кај едниор 3 дена кај другиот? Зошто само кај тебе да се ? Викенди би оделе кај него или како го имаш замислено тоа да се одвива?
Нема децата да ти ги земе никако под ниту една основа! Ниту да го земе едното, ниту да ги раздели.. Не си прави лоши филмови, слушај го адвокатот.. И тука шо ти пишуваат дека децата 3 дена кај него па 3 дена кај тебе.. таков стрес да им се прави на толку мали деца… Треба да пробаш да се договориш со него дека треба да правите се во корист на тие деца, а не обратно..
Во овој случај не, бидеќи се премали дечињата и му е потребна мајка. Да беа поголемки односно над 10 год тогаш можеби.
Nekoj da spodeli iskustvo so razvod vo stranstvo kaj se odvivase razvodot i kako se grizevte za decata, zaednicko staratelstvo ili kako najdobro ispadna.
Zdravo. Sakam da se razvedam od soprugot bidejki veke stvarno ne se izdrzuva. Od Skopje sum no seuste nemam najdeno advokat. Imame i 2 godisno detence. Dali moze nekoj da mi go objasni procesot za razvod i za staratelstvo? Dali dokolku se dogovorime okolu deteto ke treba da doagjaat od socijalno ili socijalno doagja samo dokolku ne mozeme da se dogovorime nie? Kolku se ceka od podnesuvanje na dokumenti do zavrsuvanje na razvodot i potoa za staratelstvoto? Ako nekoj moze celosno da mi go objasni procesot bi bila mnogu blagodarna.
Сеуште не ми е покрената постапката. Не можам порака да ти пишам, ако сакаш пиши ми за повеќе детали.
Zdravo Dobiv tuzba za razvod na brak vo koja pisuvat DEKA bracniot drugar SE razveduva poradi nezivernje zaedno 10 godini I I'ma svedok koja toa go potvrduva.Pisuva sudot da donese presuda za razvod pozitivno I da SE zadolzi tuzenata da gi plati celokupnite trosocite vo postapkata. Tuzbata cinela 20000.Da,toa e tocno I jas sakav I do den denes sakam da SE razvedam.Cekav decata da mi stanat polnoletni.Vo tuzbata e prateno I odgovor da dadam vo rok od 15 Dena.Sto e toa? Kako SE odviva ponatamu toa sudenje?Kako SE odviva rocisteto? Sto Ako toj I'ma dolg Kon evn,danoci, dolznik kon zdravstvoto e mozno zza opera I'ma bidejki svedokot mi SE Javi jas da go osiguram no jas odbiv.Dali potos moze da me tuzi za podelbabna pari vo banka a jas gi izvadov toj den istiot koga ja primiv I SE potpisav?Dali e dovolen samo toj negov svedok za da SE razvedemeZosto jas da mu gi platam celokupnite trosoci na postapkata ,moze li toa da ne SE sluci?Dali I'ma pravo da Dade tuzba za podelba na imot koga veke mnogu godini ne ziveele zaedno I nekomunicirame.
Dobar den Dali na forumov oma nekoja femininka sto raboti vo ostnovno uciliste ili ke saka da mi pomogne Se razveduvam i ex go zapisal deteto vo skolo bez moe znaenje i na dokumentite e potpisan vo moe ime ,od razlicni gradovi sme i sega toj pa i socijalnoto ( podmiteno) donesoa mislenje deka deteto go doveruvaat kaj tatkoto E sega mene me interesira dali na dokumentite za upis na prvace mora da bidat potpisani i dvata roditeli i dali ovie dokumneti se potpolnuvaat pri upis
Zdravo Dobiv tuzba za razvod na brak vo koja pisuvat DEKA bracniot drugar SE razveduva poradi nezivernje zaedno 10 godini I I'ma svedok koja toa go potvrduva.Pisuva sudot da donese presuda za razvod pozitivno I da SE zadolzi tuzenata da gi plati celokupnite trosocite vo postapkata. Tuzbata cinela 20000.Da,toa e tocno I jas sakav I do den denes sakam da SE razvedam.Cekav decata da mi stanat polnoletni.Vo tuzbata e prateno I odgovor da dadam vo rok od 15 Dena.Sto e toa? Kako SE odviva ponatamu toa sudenje?Kako SE odviva rocisteto? Sto Ako toj I'ma dolg Kon evn,danoci, dolznik kon zdravstvoto e mozno zza opera I'ma bidejki svedokot mi SE Javi jas da go osiguram no jas odbiv.Dali potos moze da me tuzi za podelbabna pari vo banka a jas gi izvadov toj den istiot koga ja primiv I SE potpisav?Dali e dovolen samo toj negov svedok za da SE razvedemeZosto jas da mu gi platam celokupnite trosoci na postapkata ,moze li toa da ne SE sluci?Dali I'ma pravo da Dade tuzba za podelba na imot koga veke mnogu godini ne ziveele zaedno I nekomunicirame
Ако имотот е стекнат во брак, се дели на пола. Тоа е посебна постапка. Се поднесуваат документи за поделба после разводот.
Nemame zaednicki imot me interesira za moite pari vo bankata sto gi izvadov na denot koga ja primiv tuzbata za razvod na brak I Ako I'ma dolg Kon klinikata za napravena opera I'ma I Ako dolg za El energija voda danok na imot