Дали доколку мајката е моментално невработена, детето може да и го одземат? За 3 г дете се работи. И препорачајте ми некој што може да контактирам за да се информирам убаво околу разводот и целата постапка.
Не верувам да го земат, сепак е мало детето. Нека стојат твоите позади тебе како за издржување и помош нека бидат наведени. Ако мажот е насилник, наркоман или сл. оди по таа постапка и секогаш во 99% од случаите, децата одат кај мајката.
Проблемот е што живее во различен град од нејзините родители. А сеуште е во заедница со сопругот во друг град, каде што и е невработена.
Феминки здраво Ви се обраќам во врска со еден совет,во процес на развод сум имаме 2 дечиња на возраст од 9 месеци и 3 години .Сакам да прашам во врска со старателството дали има шанси да ги земе децата бидејќи низ народот кружеле разни муабети од типот дека ќе потплателе барем едното дете да го земат и сл.Има ли шанси децата да ми ги разделат односно поголемото да биде кај него,а помалото кај мене .Да потенцирам при разговор со адвокатот тој ми дава 1000% сигурност дека двете деца ќе бидат кај мене .
А чекај зошто би биле само кај тебе нема пример да бидат (бар поголемото) 3 дена кај едниор 3 дена кај другиот? Зошто само кај тебе да се ? Викенди би оделе кај него или како го имаш замислено тоа да се одвива?
Нема децата да ти ги земе никако под ниту една основа! Ниту да го земе едното, ниту да ги раздели.. Не си прави лоши филмови, слушај го адвокатот.. И тука шо ти пишуваат дека децата 3 дена кај него па 3 дена кај тебе.. таков стрес да им се прави на толку мали деца… Треба да пробаш да се договориш со него дека треба да правите се во корист на тие деца, а не обратно..
Во овој случај не, бидеќи се премали дечињата и му е потребна мајка. Да беа поголемки односно над 10 год тогаш можеби.