Форумџика на годината

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. Marriie

Marriie Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Прашањето ми беше дали судот би зел во обзир дека кај сопругот има подобри услови за детето

2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.959
    Допаѓања:
    16.161
    Породилно секогаш се земало 100% од плата.

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.267
    Многу е мало детенцето, а и поголемко да е секогаш се доделува на мајката.
    Исклучок од ова е во ситуации што ги пиша член претходно.

4. zemzela91

zemzela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    296
    Редовно се пушта. Може да доцни еден месец додека се средат документиве по службите наши, па следниот месец да пуштат и за претходниот, и после тоа редовно се исплаќа.

На Mumoftwo30 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  5. Travertino

Travertino Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2025
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    101
    Тој ќе оди во затвор секако.
    Бебето е кај тебе милион посто.
    И плус ќе го задолжат за алиментација да плаќа.
    Така да не се мисли ако те малтретира разведи се.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    3.989
    И да има подобри услови за детето, ти секако си вработена и земаш солидна плата. Плус на него ќе му одредат алиментација во зависност од платата па ќе си плаќа повеќе. Тоа дека без дете можеш да излезеш од таму се само празни закани од негова страна. Мене повеќе ме замислува моментот околу причините за развод. Не ги знам околностите на сообраќајната несреќа за да судам дали е виновен или не, ама ако навистина се коцка бегај подалеку од него и не дозволувај да те предомисли ништо околу разводот. Се друго се решава и лоша свекрва може да се смири, и лош сопруг може да се промени со време ама коцкар се станува еднаш и е за цел живот, поголема болест нема од тоа и утре ќе патите и ти и детето и целата фамилија.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    62
    Zdravo, da mi preporacate nekoj dobar advokat za razvod, imame malo bebence.. dali ima sansi deteto na nego da go dodelat? Ako ima nekoja slicno iskustvo da mi pise.. fala vi odnapred

На Sweety pie му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sweety pie

Sweety pie Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2025
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    485
    Старателството на детето го одредува социјалното,нема адвокатот тука ништо.
    Многу фактори зависат кај кој ке припадне детето.
    Ти пишав слободно прашај ме што те интересира.

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Felix Anima

Felix Anima Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2025
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    77
    во 99,9% од случаите детето го доделуваат кај мајката особено ако е бебе.

10. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.456
    Здраво, дали некоја членка може да ми пушти во приватна порака или тука ако имате линк, како изгледа документот што треба да се поднесе за спогодбен развод? И да ми кажете каде точно треба да се поднесе

На World89 и anonimna.999 им се допаѓа ова.
  11. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    3.422
    Ти, тој со лични карти и венчаницата кај адвокат да ви изготви потврда или како и да се вика тоа за спогодбен развод. 100€ макс. После во основен суд на шалтер да го поднесете и да чекате да ви стигне писмо за рочиште. Толку е.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    4.604
    “Фината” адвокатка гледам се развела и од другиот маж(ако е втор) а по фб љубовта цветаше… Се спасил не знам ни како ја трпел чим се понаша на потенцијални клиенти така којзнај во 4 зида шо праела…

На lale22, MiloMalo и JasBee11 им се допаѓа ова.
  13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.816
    Допаѓања:
    13.914
    Леле ова за Катерина ли, што по фб ја фалеа :o
    И јас овде ја предлагав мислев дека е добра, од искуства на другите. Се извинувам ако нема добар пристап, не сум знаела :(

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.525
    Допаѓања:
    82.408
    И јас се зачудив за коментарите за адвокаткава, не знам што се случило и зошто свртела на таков надмен, дрзок однос. Моја пријателка имаше баш добро искуство со неа, од нејзе ја дознав и јас ја имам препорачувано доста пати во муабет. Баш ми е криво и мене сега. :|

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.899
    Допаѓања:
    28.601
    Се прашувам дали има некој маж што има позитивно искуство со неа или тоа се само жени. Имам влезено во дискусија со неа по социјалните мрежи и можам да кажам дека објективноста не ѝ е баш добра страна.

На eliesaab, Youknow и riba79 им се допаѓа ова.
  16. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.546
    Допаѓања:
    8.242
    Женски, пак јас. Сеуште седам така, не преземајќи ништо, од разлог што правам математика и: кирија 250 евра, сметки 200 евра, храна 100 евра = 550 евра. Каде се другите тековни месечни трошкови за мене и децата? На жив човек се ќе му притреба. Плата ми е нешто над 600 евра. Во нов стан, треба да купувам одново прибор за во кујна, постелнини, ќебиња. Како сама со ова да се справам, имам пишувано дека поддршка од моите никаква! Ако едното дете остане со него, он најверојатно за другото што ќе е со мене, ќе плаќа алиментација? Памет немам, ама ни живци веќе. Ќе ве молам споделете искуства!

17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.580
    Допаѓања:
    19.514
    Храна 100еу за месец? Малце е тоа некако.
    200еу сметки е многу за стан од 40м2 пример.
    Направи си пореална пресметка уште еднаш испиши се' што би јаделе/пиеле месечно, точно сметки и кирија па тогаш напрај пак математика.
    За алиментација ја не би се крстела, прво со своите средства напрај пресметка, другото екстра ќе дојде.
    Плус не заборавај да пресметаш по пола трошок за школо,градинки,гардероба, превоз...
    Немате ништо што би делеле по пола после развод?

На ForeverYoung, JasBee11 и KiT им се допаѓа ова.
  18. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.866
    Допаѓања:
    5.670
    Ако едното дете е кај тебе а другото кај него нема да плаќа алиментација. Или ако тој плаќа за детето кај тебе ти ќе треба да му плаќаш за детето кај него, затоа најчесто не се плаќа ако ги разделите децата.
    Сметките не бо требало да се 200 евра. Околу 1500 вода, ќе земете некој основен пакет за интернет и мобилен, од прилика да речеме 1500ден и за струја се зависи од греењето на што ќе биде ама не би требало да биде повеќе од 6000.
    Е храната мислам дека би била повеќе од 100 евра. Ќе бараш стан како за студенти опремен со се во него.

На Mumoftwo30, firequeenn, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.546
    Допаѓања:
    8.242
    Од прилика, деца се ги истекнува некогаш повеќе, некогаш помалку би трошеле. Како мислиш по пола трошок за школо и гардероба? И сега све јас плаќам и школо, и тренинзи, излегувања, гардероба, обувки. Автомобил имаме сега брзо земено, ама вика како ќе докажеш дека пола си платила? Куќата е на татко му, ама нашиот спрат го реновиравме со заеднички пари. Вика ништо немаш придонесено и нема да можеш да докажеш. За излегувања, одмори, или по пола или све јас плаќам за да се накани господинот да тргне. Вика јас ве возам што сакаш?

На Mother of 2boys и Milkiway им се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.553
    Допаѓања:
    199.417
    @Forca за да не нагаѓаме.
    Јас, како што го разбирам законот- се стекнато во брак, се рачуна дека е стекнато по пола. Претпоставувам работиш подолго време. И да не си работела, твојот труд во домот е неплатен. Тој ве возел, бре мајката, ти си готвење и чистела повеќе одошто тој возел. Ок, недвижен имот е комплициран за делење во вашиот случај сега- веднаш, ама се друго, од лажица до автомобил- немаш што да докажуваш дека си платила, се подразбира дека е пола-пола.
    Мене ако ме прашува некој, треба 70- 30 да се дели во корист на жена, ама тоа е wishful thinking

На Katie90, Трагедијаупмм, eliesaab и 6 други им се допаѓа ова.