Ali @ninja35 za gabe covek koga e roden so 0,54 kapacitet bez mozok za razmisluvanje ili pak ne se trudi zosto ima koj da misli
па што те држи уште со него...ако си средена во финансиски поглед и можеш сама да го подигаш детето, незнам што чекаш. колку што прочитав, имаш мало дете што воопшто нема ни да го осети отсуството на таткото ниту ќе го памети во животот.
Tesko deka nema da go oseti otsustvoto, znam po mm i on e porasnat bes tatko ostaven e od 1 godina a moze i zatoa mi e tesko znam kako e bolno koga on mi kazuva kako e bes tatko. Neznam stvarno sto da pravam bolno e ali pak od druga strana hmm neznam moram dobro da razmislam znaes lesno e da rasturis semejstvo tesko e da go osnovas neli?......
@babyane18, ако дојде до развод, тоа не значи дека таткото по дифолт ќе заземе секундарна улога во животот на детето- колку што ти си родител на тоа дете, толку е и тој, 50/50. Ако твојот сопруг сака да биде добар, успешен и одговорен родител, ќе биде со своето дете без разлика дали е во брак со тебе или сте разделени (претпоставувам дека ти нема да му забрануваш да го гледа детето). Ако ти сметаш дека бракот е завршен-разведи се, верувај дека малото ќе биде океј Немој да остануваш во несреќен брак без љубов. Сем тоа, ако нешто ти значи, јас сум океј (дете на разведени родители, порасната од самохрана мајка), куп мои другарки и другари, исто деца на разведени родители со неприсутни татковци се сосема океј така да не се грижи- се додека има мајка која го обожава, малото твое ќе биде среќно без разлика дали татко му живее под ист кров со вас или не.
Здраво дојде период во мојот живот за кој никогаш не размислував дека ќе се случи. Некако како од ведро небо. Морам да пишам овде за да ми олесни. Во брак сум 4 години, немаме деца. Бракот залади и пред некој ден седнав да правам муабет. Излезе дека женската интуиција никогаш не лаже (иако понекогаш сакам да лаже). Не се чуствувал задоволен, незнаел каде води сево ова, немало страст. Што ќе превземеме? Незнам ... ми одговори. Се води накај развод. А мене се ме води на тоа дека ме изневерува. Немам докази ... ама чуствувам. Се чуствувам скршено, изгубено, тажно, гневно, да не набројувам дневно како ми се менува се расположението. И тоа баш пред нова година. Како да им соопштам на родителите? Ќе ги скршам и насекирам и нив. Деновиве ми се пекол, незнам што да правам со себе. Ми треба мислење од некој кој не ме познава, кој нема да завзема страна. Што да правам?
dzverce008 еве ќе ти дадам еден совет.Прашај го едноставни прашања, ме сакаш ли, имаш ли друга и мислам дека ќе дознаеш, ако не со зборови тогаш во очите ќе видиш.Ете ти кажал дека нема страст, еден од основите на бракот, што сакаш повеќе.За страста во бракот не се разговара, таа постои или не.Тоа заладување во вашиот однос не се случило одеднаш, мора да си забележала нешто.Се ставам во твоја ситуација и знам дека ти е тешко.Ако не те сака веќе, не те сака, тука нема што да се спасува.Ќе им кажеш и на родителите, дете си им, ќе им биде тешко.Но, секој заслужува среќа и вистинска љубов.Вистината понекогаш боли но најдобра е.Ти посакувам се најубаво.
dzverce поминав низ се што кажуваш само со мало бебенце во раце! до денес не знам дали вистина ме изневерувал ама веќе не е ни битно затоа што доверба веќе не постои. во фаза на развод сме. Ќе ти кажам јас што направив, пробав на секој можен начин да го спасам бракот заради детето, но не успеав. на крај тој изгуби се, јас продолжувам со животот подобра од порано. исто важи и за тебе! ако те сака и сака да останете заедно ќе биде со тебе и ќе успеете. мораш да се потрудиш, така ќе видиш колку е заинтересиран да те задржи
Бидејќи е нова година и сите се излезени и нешто прават/лудуваат (дури и мојот сопруг), а јас очајувам, почнав да ги читам сите постови од темава (од страна 1 до крај). Страшно. Не ми е јасно што се случува. Во повекето случаи, врската траела,сјајно било се, 1-2 години брак и тогаш маживе се мењаат. Можда и не се мењаат ама се бунтуваат. Не им чиниме, монотони сме им. Ме интересира, има ли на форумов маж кој искрено ќе ни каже негова перцепција. Денес бев многу тажна и плачев цел ден. После текстовиве сум бесна. Бесна на мажми,Бесна на себе што сум плачела цел ден, место да славам. Глупача. Среќна нова година и нека 2016 ни донесе среќа и здравје.
Srekna i na tebe , i ti posakuvam da bides srekna vo novava godina i da se resat problemcinjata , ne ocajuvaj , sekogas posle dozdod izgreva sonce ☺✌
Иако јас не сум пример за маж кој треба да одговори прашањево, ќе пробам малку да учествувам во дискусијата... Вистина е дека ние мажите и после стапувањето во брак уште долго остануваме деца...баш деца. Некалонтршко ни е да сфатиме дека животот во заедница значи крај на една етапа од животот во која треба да престанеме или намалиме со другарите, излегувањето, жените и многу од нас тоа лошо го доживуваат и ушто полошо прифаќаат. Мојот прв брак траеше неколку месеци, и.тоа.од причини кои ни до ден денешен не можам да си ги објаснам. Единствено можам да кажам дека и покрај возраста, двајцата излеговме незрели... Твоја предност е што се уште немате деца...треба да разговарате и да пресечете...и ако треба да ставите крај на измачувањето. Среќна нова година и се најубаво
Zosto si go pustila da izleze sam i da luduva?ako si placela ti trebalo i na nego da mu go rasipes novogodisnoto slavje.
Ама јас никогаш не сум го органичила, ниту пак тој мене. Секогаш можел да искача колку сака со кој сака.
Пробав да излезам и јас, ама едноставно се кршев. Неможам да му забранам да не се весели. Нека ужива. Ке дојде некогаш и моето време за уживање.
незнам што да кажам. Едноставно изгледа ни требаа 10 години за да утврдиме дека не сме еден за друг. Ама денес е нов почеток и решив дека нема да плачам (бар ќе пробам). Торнадо,торнадо, дожд, дожд. Што ќе дојде, мислам дека сум спремна.
@dzverce008 тешко ти е да ја признаеш и да ја соџвакаш правата вистина тоа е нормално. Вистината дека бракот ти пропаѓа пред твој очи е фактот за жал што ќе мораш ти самата со тек на време да ја прифатиш сета таа болка што ете ти се случува, маж ти јасно и гласно ти кажал дека не е тоа тоа, дека нема емоции нема страст, што можеш да направиш? Што и да направиш пред негови очи и уши тоа не е доволно бидејки љубовта на некој начин овде згаснала, тој не те гледа повеќе на истиот начин, што и да направиш може ќе е залудно како што и опишуваш ти но може и да вроди плод и некоја свест кај маж ти да "прогледа". Имаш повеќе опции.. Замини и стави пауза, па види резултати.. Разговарај и искажи се, може ќе е корист.. Помири се.. Иако навидум сега си скршена и сево ова ти е тазе, со тек на време ќе се прилагодиш и ќе прифатиш што год и да се случи, остави времето да ти биде лек, лек за твојата болка. Ако сметаш дека треба да се бориш, бори се.. ако сметаш дека се е залудно потруди се да застанеш на цврсти нозе и да стиснеш заби, животот е таков.. за се има причина, се се случува со причина.
Za da covek oceni deka nema strast trebalo da pomine poveke vreme na otsutnost nerazgovor i netolerancija. Zosto dozvoluvate da iscezne strasta. Ke zboruvam od moj aspekt od aspekt na zena vrabotena majka sopruga. Seto toa e mnogu obvrski na pleki ako znaeme deka go nosime cel tocar na nas. Imam soprug koj raboti na isto rabotno mesto a osven obvrskata tatkovstvo koja navistina super ja sodzvaka nema drugi obvrski. Jas za tri godini vo brak smeniv tri raboti za podovar opstanok rodiv dete sekojdnevno se grizis domot da nalikuva na dom. A navecer se pravis so posledni sili maksimalno da go zadovolis. Ne so sila no znam deka na toj brak mu treba ljubov pa i mazite se samo pomali deca. Obavezno naogam sila za nego za nas. Iako e navistina tesko znam mnogu pati pati da zaspijam dodeka go zaspivam sin mi no sledniot den znam duplo da nadohnadam. Mash mi e na isto ramniste so sin mi. Iskreno mnogu pati mi rekol obleci ubav dolen ves i dojdi sum mu vratila premorena more kakva sum takava ajde da se eb**e ama znam i mnogu pati da kupam nesto ubavo. Brakot ne e fala se zemavme rodivme dete i sekoj po svoj pat. Brakot znaci mnogu neguvanje i razgovor bas poradi doaganjeto na prinovata. Mazite milat deka veke ne se korisni si ja zavrsile reproduktivnata rabota i se osekaat napusteno pa baraat osova x koja vo tie momenti i te kako se razbiraat i taka se raga nova ljubov ima nekoj koj bas vo toj moment mu odgovara i umstveno i fizicki i emotivno. Vie doma taze porodeni so nova zanimacija. Zatoa aj da ne se razprikazuvam sekogas ama bas sekogas koga ke psetite deka ima nesto x koe e porazlicno do sega kaj sprotivniot pol sednete i razgovarajte.polesno se resavaat eden po eden problem otkolku natalozeni problemi so godini ili meseci. Postot mi e dolg megutoa se nadevam mi ja razbravte poentata za se se kriv dvajcata dokolku vo brakot ima se a vo brak stapuvaat dvajca togas toj brak ke opstane
Ајде и јас да си ја пишам мојата приказна...ако сум Машко нема да ми замерите ФЕМИНКИ. Се надевам Малку е долго ќе извините. Со мојата сопруга сум во брак 7 години и имаме 2 прекрасни дечиња. Со текот на времето се прилагодував на барањата на мојата сопруга, ајде да не се расправаме да не се караме за што и да е. Комплетна поддршка давав во се, не да се фалам што како али постапував човечки во повеќе ситуаци: се опил дедото иди собери го од кафеана, се разболела бабата, за децата да не спомнувам кај и да сум, не работа што сака нека биде колата и терам. ОК сето тоа си тера убаво. Но пред 4 години кога дојде оној биг бенг во нашиот живот, се роди првото детенце. Јас на работа таа на работа па породилно ти реков ми рече. Заврши породилното почна да иде на работа ама некако кисела беше...седнавме поразговаравме даде отказ, останавме со една плата...до го е*ам. Поарно да ја гледам среќна од колку да се кисели дома по цел ден. Помина тоа. Терам јас сам на работа, паричка стасува фати нешо приватно нешо плата се крпи некако, ама на работа не иде. Со газдата се фативме нешо на заб и јас срипав ќе давам одказ. Почна здравјето да ми лета нервози притисоци а јас 26 год. Ајде дома седнавме одоговор од ЖЖ Ма нема шанси да менуваш работа овде ти е убаво, ако мрднеш ќе се разведеме бла бла, мене не ми се седи ваму ми се умира. И развод не развод дадов отказ. Одма друга работа најдов и закрпив некако. Потерав на новата работа али клиентиве од предходнава ме бараат пак. ОК гледам простор за нов Бизнис. ЖЖ дреми дома цел ден. Две баби здрави прави има. Ај седнавме зборнавме ОК. Пари за почеток на бизнис АШ, али закрпив некако зедов едно баракче под кирија го дуздисав офис да биде и муабетот беше, Ја дури сум на едната работа таа да контактира со муштериите да договара, а ја кога ќе завршам да идам да сработам и ПОЛНА КАПА (Биро, Компјутерче, интернет телефон све погодено). Арно ама ЖЖ не ја бендиса нешто. Што ќе правам сама дрн дрн...не иде. Нишо...потерав така 8 месеци појди ми дојдими. Се акав ко будала. Видов бизнисов иде баран сум Си е*ба мајката дадов отказ од вторава работа газда ќе бидам. Поддршка од ЖЖ НИКАКВА 0 и то голема. Оставање кавги, ОК! Почнав со приватново почна да мрда да иде некако тргна нагоре. Ајде зедов поголем офис вработив и човек. Супер. Склучив договор со една голема компанија па со друга па уште еден вработен...работа ТОП. Пари Лудило...еј иде фирмава. И најдов на ЖЖ работа и таа почна да печали али пак со замерки, досадна и била работата не знам што а плата земаше...повеќе од мене. Али ајде ГУТАЈ тераме вараме...супер од една страна а од друга кука ЖЖ. Едно време куцна бизнисов...нешо зашантра...ајде да земам кредит, рентабилен 100% идам во банка документи ово оно ми викаат од таму супер се уште ЖЖ да потпише меница и шибај СОПРУГА НЕМАМ МРДАЊЕ. ОК телефонот ало ЖЖ вака и вака јас 100% сигурен дека се е ОК!...ПОМПА!!!...јас меници ауу вауу у ку*ац. Нишо...море дома објаснувај финансиски пресметки презентирај...не бре брате. До оставање пак ја дотеравме....ОК! Помина тоа...пак тргна работава, лапнав награда Патување у странство за Двајца. Џакузи ово оно СВЕ ПЛАТЕНО. Да идеме?!...ааа не со Авион е Не идеме. СТРАВ МИ Е! ОК! Ни се роди и второто дете тогаш баш...викам ОК Нека подпорасне бебево, а нагарава стои никаде не иде...Ма нема шанси мењај ја за пари. ОК! Ја сменив...Паричка супер се супер Породилно стасува...малава тера расти, и ми се укажа шанса пак да идам на истово место приватен аранжман со се фамилја, ЖЖ ја и двеве цуфки...идам дома кажувам вака така да идеме ОКЕЗЕН КОМПЛЕТ...ништо НЕМА ШАНСА, Јас сум бил неодговорен, сум се понашал ко ерген сум далдисал за шетање. ОК викам ако не сакаш ти да идеш ја ќе идам сам.На некој кецот му пали еднаш мене два пати...НЕ БРЕ БРАТЕ кој те Е*Е...развод. Море разговаравме дека имаме еден живот, дека не е ништо страшно, да прошетаме млади сме и децата со нас да видиме свет ЗАЕДНО. НЕ НЕ и НЕ. САМ ДА ИДАМ ПАК НЕ! Еве пресно ноќва се испокаравме ЛОМ. Децата ги курдисавме спијат ние се направивме ПОПАРА. Ми ја остави бурмата овде до компјутерот каде што пишувам и ТОА.. Сум правел секакви одстапки во животот. Дури и сум си шептел по улици некогаш ко будала ради тоа да не се караме. Сум трчал сум работел и сум заработувал. И пак ми ја остави бурмата на маса. ЕПА ДРУГАРИ...СЕА ШТО? П.С. Цела ноќ не сум спиел...Имам испиено 4 кафиња и испушив цела кутија цигари од 12:00 сабајле до сега. П:П:С: Женкар не сум, пијандура ич,....