Си се разделувате како што и сте почнале заедно, меѓу вас, без никакви административни процедури. Ако имате деца се договарате за децата исто така, ако не може да се договорите за децата, поднесувате барање до цср, тој да изрегулира како посредник.
Da vo Brak sum so Manipulator so nemozam vise da izdrzam, vikase da se razvede sea odedrnas se povlece kako so velat stisie pred bura. Se nadeva ke mu se vratam ama nema sansi samo izmisluva sekavi izgovori oti nemoze da najde druga zrtva.
Ќе се молиш само во спцијално да не ти се падне Славица Јандриоска. Цаци е на боловање цел живот а се смета за присутна Од неа ќе дочекаш се ама ме во рок
Сите што сакаат да ги заглават на неа и ги даваат. Она и кога е таму само се тресе како лептир и трепка у блага паника
Да има многу што се кај неа истото го искуство го споделуваат. За возрасните не е битно, за децата ништо. Она не е таму за децата
Мајки да ве прашам тие што спогодбено сте се развеле... адвокатот ми вели во ЦСР сама да си бркам работа, пошто он не идел. Мислев дека он ќе заврши и тоа, а ние ќе бидеме повикани на разговор само. Како оди тоа? И дали ќе ги викаат и децата на разговор, со оглед на тоа дека е спогодбено? И дали ќе излегуваат на терен да проценат услови за живеење и кај двајцата? Ви благодарам.
Спогодбено не доаѓаат на терен, ЦСР треба да ве викнат они, таму разговарате за децата, дали сакате да се смирите, доколку еден не се нафаќа за смирување, секако ве разведуваат, ама пак целиот процес 3 месеци трае ради ЦСР. Адвокатот ве вика двајцата во канц. правите спогодбен договор, се потпишувате, и тој го испраќа тоа и до суд и до ЦСР, чекате да ве викнат, и се оди на рочиште (едно, две...).
Да, ама адвокатот ми вика дека со ЦСР он немал работа, сама да идам. А бара 500 евра, па барем да сработеше до крај...
Јас да сум ги известела. И јас тоа го помислив, каков адвокат е само бара да му биде платено, а ти крши глава. Мислам, немам време јас да бркам работа во ЦСР, ниту знам што треба. Фала ти за мислењето.