Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. Анамила

Анамила Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    Мнoгу пaти сме рaзгoвaрaле и пaк истoтo, дoдекa рaзгoвaрaме се е тaмaн. пoсле oн пaк си терa , ствaрнo сум мнoгу збунетa немaм веќе пaмет вo глaвaтa... :/

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Kaj nas toa zapocna po 3ot mesec od brakot. Plukni zalepi pravevme do 2ta godina od brakot koga on nemozejki da se spravi so mene(t.e. so bracnite problemi) si gi vikna mama/tato na pomos. Se izmesaa zabi i babi bukvalno majka mu e 40god.postara od mene. I eve po 4god. brak sednavme po milion problemi i zbornavme da se razveeme. Ne e lesno i ne ti sugeriram nisto no JAS licno nemozam vaka uste 40god. dovolni mi se i 4ve t.e. na dusman ne gi preporacuvam.

На Ekstaza, Nausicaa, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  3. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Resi da se razvedes?Te imam citano dosta do sega i mislam deka si ja izbrala najdobrata opcija.So lesno.

На vitamina, Nausicaa, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Ооо арно си издржала 4 год. Јас коа видов нема абер одма си поднесов документи. Секоја чест и со среќа, сега барем конечно раат ќе спиеш без да му ја мислиш што глупост ќе те дочека утре.

На Ekstaza, JuLleE, Nausicaa и 8 други им се допаѓа ова.
  5. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    18.918
    @vichy само храбро и со верба во себе:)Сепак заслужуваш подобар живот,остави го зад себе лошото,4 год.непоправливост доволно е и премногу е..Голема поддршка од мене..

На Nausicaa, mareane, tessie и 6 други им се допаѓа ова.
  6. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Ако си решила да се разведеш,браво за тебе имаш целосна подршка .. Конечно ќе се спасиш од таму .. Допрва те чекаат многу убави работи .. :*

На Nausicaa, mareane, tessie и 5 други им се допаѓа ова.
  7. dzverce008

dzverce008 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    95
    Анамила, незнам дали сакате, пробајте да идете на брачно советување. Мислам дека можат да помогнат. Во мојот случај, сопругот не сакаше да одиме. Едноставно, сакаше развод. Јас решив да отидам сама и мислам дека не згрешив. Друго е кога ќе поразговараш со стручно лице а друго е со другарки и по форуми :).
    Јас бев кај ДР. Павлов. Тој е психијатар, меѓутоа има и специјализирано за брачни проблеми. Бар добив потврда дека не сум ненормална. АКо ништо друго ќе ти даде храброст и надеж за она што те чека ако решите да идете на развод.
    Само храбро и со лесно што и да решите.

На Antebellum, Ekstaza, okcenzi и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Анамила

Анамила Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    Ствaрнo незнaм веќе штo дa прaвaм , мн ми е тешкo oвoa шo ми се случувa , се чуствувaм кaкo дa сум вo некoј лaвиринт кoј немa излез... :(

9. dzverce008

dzverce008 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    95
    како во дупка да паѓаш и нема излез ... I know I know. Не е лесно.
    Ако го сакаш, ако те сака, ако вреди, бори се, гризи, `ржи. Не го слушај разумот, слушни го срцето, ќе ти каже што е најдобро за тебе и како ти ќе бидеш среќна.

На Анамила и Petar80 им се допаѓа ова.
  10. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080
    Секој кој не почуствувал и не бил во ситуација ќе каже вака или онака па и јас нели не мислам лошо дека некој би ти дал совет. Но најдобро е да размислиш самата и да си донесеш самата одлука. Некогаш е подобро нешто да се преболи одколку стално да се чувствува болка.

На DVAANGELA, Ethrnity, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
  11. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Uh kolku si vo pravo. Znaci sekoj si znae za sebe sto mu pricinuva problemi za da dodjde do toa loso cuvstvo. Kaj mene vo brakot problemot e sto soprugot ne razbira deka brak e megu nego i mene i vo sekoj moment na negova nemok da se spravime so nasite problemi gi mesa negovite i oni za se odlucuvaat vo nase ime. Ako nemas vakov problem od koj veruvaj nema izlez osven da cekas prirodata sama da si go stori svoeto t.e. da kucne casot i da gi snema tie sto pikaat nos nasekade ti nema spas. Ako e megu vas dvajca makata probajte da resite. Eve @dzverce008 ubavo spomna za strucna pomos. Sto i da resis ubavoooo razmisli(trgni gi emociite malku nastrana)!

На Анамила му/ѝ се допаѓа ова.
  12. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Mnogu te mislev. Te citav vo prednovogodisniot period. Milo mi e sto konecno ke bide s srekna a ne da places vo oci Nov.god. Kolku krivo mi dojde vecerta koga te citav...Ama sekoe loso za dobro.

На Sireni и Анамила им се допаѓа ова.
  13. dzverce008

dzverce008 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    95
    Не сум среќна, не сеуште. Само најдов сила да продолжам понатаму. Со сила убавина не бива. Кога ми рече дека не ме сака и не ме гледа како жена повеќе, се ми беше јасно.

На Antebellum, ar.ik, Анамила и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. dzverce008

dzverce008 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    95
    како што пиша @Petar80, "Некогаш е подобро нешто да се преболи одколку стално да се чувствува болка." Еден е животoт ..

На JuLleE, okcenzi, ar.ik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Sireni

Sireni Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    48
    Ovoj dr.PAvlov mislam deka ne raboti ili samo soprugata mu e taa VESNA VEJS PAVLOV NEZNAM TOCNO .Bidi silna i hrabra lesno e da se rasturi brak ama sto ponatamu.Ako ima i barem mala sansa za toj da se promeni daj mu ja zadrzigo, a ,ako ne pak nikoj zdravje ne dava gledaj napred pred da go zagubis i tvoeto zdravje.SEkoj kraj e nov pocetok iako velime sekoj pocetok e tezok ama mozaikot na zivotot ednas mora da se nsredi neli. Toplo te pozdravuvam.

16. dzverce008

dzverce008 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    95
    Др. Павлов демек не работи, ама и работи. Јас некако најдов негов мобилен па ме прими. Сепак мислам дека има и други добри психијатри/психолози. Имало некој центар за Брачно советувалиште во Аеродром кој го фалат. Сепак и двајцата партнери треба да сакаат "проблемот" да се реши.

17. dzverce008

dzverce008 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    95
    Уште навечер плачам, се будам и очекувам дека ќе го видам да го гушнам секое сабајле. Ич не е лесно, ама ...

На referentka, Анамила и Petar80 им се допаѓа ова.
  18. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Нема развод после кој ке ти цветаат рози, па посебно ако имас мало дете.....Ова важи за жените најмногу...Искрено, ако проблемите што ги имате со партнерот зависат од некој друг, негова мама и тато, вашите мама и тато, слободно може да се реши со тој проблем - одете под кирија и рајат. А ако се проблемите помеѓу вас лично - ако треба сосила ќе го седните и ќе поразговарате со сопругот. Дури тогаш ќе видите на што сте. Лош брак е сам по себе токсичен и не ти дава мир да живееш....Но борете се до последно, и не сум во пресрекен брак со две деца и мало станче....се разведов и знам што значи да нема повеќе каде...да нема тој разбирање за едноставни работи, да комплицира и после тоа - да се кае....ма немој, кога завртив лист и кога му свртив грб, тој се покаа....Ако не вреди човекот - не вреди, ма сте останале во брак 10 години, тој нема да се смени...гоод лак на сите со проблеми и се надевам дека ќе ви се реши ситуацијата точно така како што вам најдобро ќе ви одговара на мирот во вашето срце

На Antebellum, stilas7, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Анамила

Анамила Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    Ќе седнеме ќе прaвиме муaбет тoгaш зa тoгaш aрнo кaжувa декa те сaкa , сaкa се дa се средиме ... и пoсле пo некoе време пaк се зaкaчувaме и oдмa викa немoжaм јaс сo тебе дa живеaм немoжaм вaкa ... тoгaш oти викa декa ме сaкa a нa секoјa рaспрaвијa ми кaжувa дa прекинеме :(

20. dzverce008

dzverce008 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    95
    Чим сака, има желба. Пробај советувалиште...