Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Камо јас да се расправав со бившиот, барем малку да ми покажеше дека уште му значам. Може да одите на советувалиште, и добро, видете што може да се направи. Ама има и друга страна на работите, можи таква ви е љубовта....ке се испокарате и после 2 минути пиете заедно кафе? Еве моите родители се такви, ама јас и се восхитувам на мајка ми колку го трпи татко ми и не го задева кога не треба...А и тој бил некој паничар, одма- не можам појке вака....колку години сте во брак?

На DVAANGELA и Анамила им се допаѓа ова.
  2. Анамила

Анамила Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    Ме пoвредувa тoa штo викa немoжaм сo тебе дa прекинеме дa беше некoј друг немaше дa се рaспрaвaш , немoжaм тoa дa гo пoднесaм се нервирaм тoгaш и не пaзaм штo збoрувaм ... инaче 1 гoд сме вo брaк

3. Aminaoh

Aminaoh Нов член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Ve molam moze li nekoj da mi pomogne ! Dali znaete kolku vreme tree brakorazbodna parnica dokolku razvodot e spogodben bez nikakov problem !vi blagodaram

На Анамила му/ѝ се допаѓа ова.
  4. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Jas kolku sto imam citano, bidejki zakonski ne sum razvedena seuste, mislam deka treba prvo da vi zakazat rociste za pomiruvanje, demek da ne se premislite....posle toa samo uste ednas ke odite na sud i tolku....najlesno e ako e spogodben razvod, vo nesreka imas i sreka sto se soglasil mirno se da zavrsi....jas ne mozam da se razvedam oti nemam reuglirano rabotniot odnos, ne sakaat da me vrabotat so resenie....a imam malo dete i toa e....ne sakam da go izgubam deteto

На Анамила му/ѝ се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    @Анамила
    Млада си жено, дигни главата и бори се за својот мир и својата среќа се дур не биднало касно. Еден е животот и не секојдневно за жал сме свесни за нашите животни креирања и борба за нашите желби и спокој на нашата душа.
    Сите грешиме, сите ризикуваме и се соживуваме и учиме од сето тоа наше патешествие и искуства низ животот.
    Ако ти си согледала дека немаш спокој, компромис и основна разбирачка до маж ти не е касно за било каков чекор за лично својот живот. Ако едноставно не бидува никаков разговор помири се со тоа и свати го само како плус едно искуство во животот што ќе те направи посилна и посозреана личност. Со некои луѓе едноставно се нема никаков говор, ако ја немаш потребната хемија од вашиот брак се е залудно, се е залудно баш кога не можеш да најдеш никакво разбирање со човекот што едно време ти бил едно "се".

Ако сакаш да живееш со човек што пие и нема свој карактер, и ако сакаш секојдневно да ти плаче душата за внимание, љубов и недостаток на брачни најнормални должности бујрум во животот што самата ти го креираш, ќе плачеш ќе се трескаш и ќе се колнеш самата себе секојдневно со години нанапред.. ако одбираш да живееш среќна и исполнета откажи се, ќе видиш дека и ова ќе помине а ти ќе излезеш од сето ова патешествија кое што може да те однесе кон дното секојдневно .. се повеќе и повеќе.

На JuLleE, DVAANGELA, evangelina.ina и 3 други им се допаѓа ова.
  6. ar.ik

ar.ik Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    75
    Dali znae nekoj kako odi postapkata za zemanje na licni raboti od kaj bivsiot? I slusnav deka otkako si zaminav gi frlile pa me interesira dali mozam da si baram otsteta za toa i kako se procenuva

На Анамила и Petar80 им се допаѓа ова.
  7. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    Јас како што знам тоа се решава исто преку суд, а ако нема со добро, тогаш судот бара асистенција од полиција за да се земе се што е твое :nod:

8. dzverce008

dzverce008 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    95
    На Анамила и okcenzi им се допаѓа ова.
  9. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    После некое време овие линкови не работат- не се отвараат. Би било добро кога би го копирала тој цел текст.

Заминете си на време. Заминете си накај дома, дури и ако никој не ве чека таму. Заминете си од одлична журка без пијачка за збогум.

Заминете си од врските кои не ви се потребни, од лошите навики од кои сакате да се ослободите, од депресијата, погрешните луѓе, личноста која не ве сака или личноста која не ја сакате повеќе.

Дозволете ѝ на личноста покрај вас да најде некоја подобра сродна душа, да се чувствува поудобно во сопствената кожа. Ако не можете заедно да бидете среќни, заминете си и дајте си шанса да ја пронајдете вистинската личност.

Заминете си на време. Не оставајте на вашето тело длабоки рани, не ја инфицирајте вашата душа со вирусот на вина. Тоа чувство не само што ќе ви ја уништи душата, туку и умот и телото. Дајте си време и не ја уништувајте сликата на вашиот живот.

Ценете го вашиот живот, повеќе отколку го ценат другите . Заминете си на време. Ако некој го вреднува својот живот над вашиот, заминете си. Заминете си, бидејќи само вие сте одговорни за вашата судбина, а не за нечиј туѓ. Животот е најскапоцениот дар, затоа не го жртвувајте. Не дарувајте љубов на оние кои не ја гледаат убавината во тоа, ниту вистинската вредност.

Не е тешко да се изгубите себеси, ниту да се претворите во нешто друго, да живеете нечиј туѓ живот, да живеете во некој друг свет.

Да се пронајдете себеси - тоа е навистина тешко. Сами вие можете да се дефинирате себеси и до кој степен некоја личност може да ве користи. Бидејќи ако залудно се жртвувате, така не си давате сила, туку си ја одземате.

Научете се на време да си заминете од разните животни околности и ситуации. Секогаш ќе знаете да го препознаете тој момент кога е време да си заминете - верувајте во себе, во вашата интуиција и не се лажете ниту себеси ниту другите.

Не постојат лоши луѓе на овој свет, постојат само оние кои се поразлични од вас. И не постои друга одговорност, освен личната.

Сè што се случува се случува во нашиот живот. Сè што се случува дури и на островите Галапагос во Еквадор, се случува со наша дозвола. Ние сме дозволиле нашиот живот да биде онаков каков што е. Ние сме дозволиле да доминира сивило во нашиот живот, ние сме дозволиле стравот да се всели во нашиот живот, да станеме аутсајдери во сопствениот живот.

Можеби дошло време да си заминете од сè. Да заминете е неверојатно тешко, но да заминете во вистинскиот момент е неопходност.

Заминете си на време од опсесивните илузии и наметнатите стравови, но и понатаму настојувајте да сонувате, да испробувате.

Не се плашете да погрешите, бидејќи тоа значи дека сте се обиделе. Не се плашете од реакциите да другите луѓе, бидејќи не можете сто постотно да предвидите што ќе се случи, сè додека не го направите она што сте го замислиле. И ако сте можеле, тогаш стравот бил бесмислен. Но, ќе имате шанса да си заминете на време. Така е, да си заминете и да продолжите понатаму.

Знаеме кога нешто ни недостасува и посакуваме да го имаме, кога нешто не ни било пружено, а сме очекувале. Но, никогаш не размислуваме за тоа зошто не ни било пружено тоа што сме го барале.

Вистината е едноставна: сè си доаѓа во свое време, дури и чудата. Затоа заминете си на време и не одолговлекувајте. Ако одолговлекувате, ништо не се менува.

На Antebellum, MilaP, vichy и 4 други им се допаѓа ова.
  10. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Dali baranje za razvod mora da se podnese vo gradot vo koj si go sklucil brakot?

11. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Да.

12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Kade imas zitelstvo,tamu ke podneses.
    Jas sum vencana vo drug grad a se razvedov vo drug.

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  13. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Blagodaram za informacijava. Kolku koplikacii od praven aspekt nametnuva prekin na brak ispaga polesno bilo da vlezes otkolku da izlezes.

На DVAANGELA, Анамила и referentka им се допаѓа ова.
  14. SanjaStanic

SanjaStanic Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2016
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    104
    Ist sluchaj kaj mene. Se razveduvam, e tuka jas bev vinovna, ne bev za brak, a i mlada se omaziv . sega gledam deka ne sum za brak, barem nw so maz mi. Posebno izchezna ljubovta koga rodiv dete, tamu zamina cela ljubov. Po dolgi godini sega se razveduvame. Saka spogodben brak, ali jaas ke se prreselam sk, zasega bez deteto, toa ke ostane kaj moitee, a potoa sakaat i tie da se preselat tamu zaedno so maliot. Stravuvam dali ke dozvoli mazot mi ex za toa. I nekako celo vreme se vrtam vo krug. A imam dobar advokat, mn dobar, koj i toj sega se razvedil i vika deteto ide kaj majkata. Ali sepak stravot e golem, i seuste nemam hrabrost da pocnam se odnovo iako imam poddrshka od mnogu lugje;(

На Antebellum, VladeMila и Херкул им се допаѓа ова.
  15. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Eh koga procitav deka duri i roditelite ke se preselat vo sk so tebe - sakav da gi zapoznaam niv. Moite me poddrzaa, zaradi toa sto nemase kade, a i den denes ne mozat da se pomirat so toa, tatko mi duri i vo depresija e teska zaradi mene, majka mi mi prefrla sekogas za sekoja kavga kako jas sum kriva za se.....i taka nataka, ne znam od koga barem eden den da mi pomini mirno, spokojno....i voopsto ne saka nikoj barem malku da odi po maliot za da jas se odmoram, nema sansi....a toj e temperamentno dete i taka mi vrvi zivotot po nego i na edna rabota kolku pari da zemam nekoi....a od bivsiot ni traga ni glas, ne izbrisa i dvata....nema toj covek sovest mu e gajle za se

16. SanjaStanic

SanjaStanic Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2016
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    104
    ;( veruj mn mi e zal za ova sto go slusham. Za srekja moja da roditelite se so mene , ama do. Koga ? Kje mora sama nekogas da prodolzam, a mal ist kako tvoj temperament. Slushaj, teraj si zivot kako cistvuvas, ne se vrti nazad. Tesko e znam ama ke si dojde i tvoe vreme . I bas bi sakala sk da te zapoznaam i da si pomuabetime .

На VladeMila и Херкул им се допаѓа ова.
  17. Херкул

Херкул Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.295
    Душички, многу ми е тешко вака кога ве читам и жал ми е низ се што поминувате, ама само храбро, да сте вие живи и здрави, низ се човек поминал, на се ќе се навикне.
    Кризи, падови, загуби, повреди во животот доаѓаат. Се кршат срца, соништа, се разочаруваме. Кога тогаш ќе излеземе од тој тунел, болката ќе помине. Време лечи се, барем во 90% од случаите. Поентата е како ќе излеземе од таа криза? Гневни? Огорчени? Се надевам не. Затоа посвете си време на себе и детето. Ако имате потреба воопшто не е срамоте да посетите и психолог (не е тој само за луди луѓе, во Америка луѓе си одат на редовна база), да се испразните, да ве сослуша, посоветува.
    Кога гледам како опстојуваат некои бракови или како завршуваат, па и некако не ми е криво што уште сум сингл. Бар сум се поштедил од некои нервози.

Исто така имам една добра книга на темава се вика: „Од љубов до брак - на божествен начин“. Имам два примероци и би ми било драго да ги подарам на некои од вас што би сакале да читаат.

18. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    :D:D
    Temava od RAZVOD kako da dobi prizvuk na LICNI KONTAKTI po razvod.:DMalku da se nasmeeme. Iako ubavo e podrska i sovetite osobeno onie za poseta na strucno lice. Za razvod/nesoglasuvanje potrebni se dvajca taka da ostaj sto @macencef vika majka ti deka do tebe e. Pogotovo so dete najteska e taa odluka za finaliziranje na brakot no ne samo sto e tesko i nezdravo e da se trpi rastenje na dete pokraj roditeli koi odamna nemaat ljubov,pocit i razbiranje eden za drug. Sepak eden zivot imame i sekoj im pravo na sreka.

Последна измена: 25 февруари 2016
    На Antebellum и ninja35 им се допаѓа ова.
  19. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    E uste ovoj tip na kniga go nemam sretnato.....ccc kako nekoi luge mislat deka ako se vo uspesen brak - znaat kako necij brak da opstoi....nemam nisto protiv tebe, seriozno, ama protiv avtorot na taa kniga imam i toa mn...nikoj ne saka da se razvedi i nikoj ne veli: mojot son e da se razvedam eden den....a toa sto si singl e samo tvoja odluka....posebno velam bidejki si masko....ako zapnis i baras nekoja, mozebi ne po godina, mozebi po tri - ke najdis...potesko e za zena - jas ne mozam da se pustam na nekoj

На dzverce008 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Povekjeto go imate mojot post za razvodot procitano. Ova go pisuvam za site sto nekogas ke pomislat deka nema da mozat da pominat niz toa i deka nema da go zaboravat bivsiot maz. I jas go sakav. I jas go zaboraviv. I jas denes sum mazena za prekrasen covek i nosam negovo dete. I sum mnogu srekjna. Bas kakva sto treba da sum vo brakot. Srekjna. :)

На Antebellum, duffi, Nova и 20 други им се допаѓа ова.