Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. ana-milo

ana-milo Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2016
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    203
    Прво на сите кои одговорија им се заблагодарувам од се срце. Навистина прекрасни одговори, логични, реални, доста практични.
    Понекогаш ке се случи на човек ќе му влета некоја бубачка во глава:), се јавуваат кризи при размислувањата и се ти се врти во глава и не можеш да ги поврзеш работите, ниту пак да ги најдеш причините поради кои баш некоја работа те измачува толку многу. Најдобро е тогаш да се материјализираат мислите овака на хартија што се вели.
    Сега и јас сама читајки се после неколку денови и читајки ги вашите размислувања си велам , па да јас не сум моите пријателки и познајнички, тоа се комплетно други и различни личности. Со различен развој, карактери, различни партнери, се е различно.
    Но на крај заклучив дека за моите стравови заборавив дека треба да разговарам со него, со мојот сакан, со мојата сродна душа. Кој ќе може подобро да ме разбере ако не тој, нели? Па зошто сме заедно толку време? Ете тоа заклучив после овој прекрасен brain storming, преполн со убави и хумани совети за кои сум ви многу благодарна.

На julie77, newring86, Анамила и 4 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Баш ми е мило што успеавме барем малку од малку со некој збор, гест, реченица да ти помогнеме Ане.
    Решенето за проблемот посекако треба да си го пронајдеш со разговор со човекот што верувам дека многу ти значи во животот.
    Биди искрена и несебична, разговарај безрезервно со партнерот за секој проблем, разговорот железни врати отвора и мостови гради да знаеш..
    Што повеќе си безрезервно искрена со партнерот тоа повеќе вашата врска ќе стане се поцврста и ќе изгради вешт силен околоп меѓу вас двајца за среќа и исполнетост во вашите животи.

На Анамила и ana-milo им се допаѓа ова.
  3. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Razgovor t.e. otvaranje na karti vo pogoden moment otvora prostor za prezemanje na soodvetni razumni potezi za ponatamu. I da nieden brak ne lici na nekoj drug. Kako sto site sme unikatni so svoite mani i prednosti i brakot kako spoj na 2unikatni licnosti e prikazna sam za sebe i razlicna prikazna za nas sto ja dozivuvame i za drugite koi ne dozivuvaat vo nasiot brak. Taka da se e individualna percepcija na nestata i mora da ima individualen pristap vo resavanjeto na site novonastanatui situacii vo brakot. A brakot e edno mnogu golemo iskusenie vo zivotot od koe moze da proizleze mnogu mokno naravoucenie. Bas mi e milo sto si na pat do osoznavanje na konstruktivni nacini za resavanje konfliktni situacii. So sreka i mnogu trpenie i tolerancija ako go sakas bracnoto ´´naravoucenie´´ so happy ending :).

На Анамила и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  4. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Znaci nisto licno kon tebe no wtf citam??? Kakvi pari imanje itn. sega te sfakam sto celis no NO ako imate slozna ljubovna zaednica veruvaj ke gi specalite zaedno za da rastete deca ili nemora deca ete za da si ziveete zivot po vas keif vo vas stil. A ova da gleda da se mazi zo corbadzija nemoj so vakvi materijalisticki idei. Parite ko sto se pecalat i za mig mozat da isceznat i sto togas???Neli ona se mazila za corbadzija i ovoj preku nok goltar stanal i nemozat nit da palniraat dete i ako gi imaat ne mozat da go preranat i sto togas???Go frlas u kanta goltarot i Lovis corbadzija???I kade e tuka se zemame so Ljubov da delime navek se i vo dobro i zlo???Luge brakot nite e zaebancija nit e sala nit e kako rekla-kazala sekoj 2ra u maalo. Taka da ako nekoj i pred brak od muva slon pravi kako ke mu propadne brakot da si razmilsi ubavo steo lezi zad Seto toa a ne da se sovetuva da bara corbadzija.
    Nemoj da se nalutis ako ne sum te razbrala dobro no od procitanovo ne mi se dopaga materijalistickiot stav,mozebi si imas pricini zosto taka mislis no jas licno ne se soglasuvam i toa e toa.

5. ana-milo

ana-milo Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2016
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    203

6. ana-milo

ana-milo Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2016
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    203
    СРЕЌАТА СО ПАРИ НЕ СЕ КУПУВА:music:...:)

На vichy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Сакам да се разведам но сопругот ми се заканува дека ке ми го земе детето,малиот е 9 месеци,имам доказ дека ме лаже,дали е можно и покрај тоа да ми го земе?

8. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Ќе ги замолам жениве, нека ја советува упатен некој феминкава над мене. Јас дојдев да им кажам на другиве две погоре дека не знаат каде да одат на шопинг!

На sanjaeva и vitamina им се допаѓа ова.
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.209
    Допаѓања:
    36.697

Ако има дебели врски можно е да ти го земе детето. Моја пријателка остана без ќерката затоа што бившиот маж имаше дебели врски и му го дадоа старателството на него, иако таа имаше докази дека тој не исполнува услови за да го гледа детето. Типот намерно не доаѓаше на рочиштата за развод и процесот се одолговлекуваше скоро 3 години. А тој за тоа време фаќал врски. Пријателкава ја гледа ќерката секој викенд.

10. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Имам јас докази од фб што пишувал,не мислам да плаќам детектив да го.прати,затоа не знам што да направам,имам кука на мое име од татко ми,а и имам снимка во која вели дека ке ги поткупи судиите,немам баш мали докази и затоа мислам дека не може да ми го земе

11. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.209
    Допаѓања:
    36.697
    Најдобро ќе биде да се посоветуваш со адвокат и тој ќе ти објасни подетално колкави ти се шансите да го добиеш старателството врз детето. Мојата пријателка имаше докази дека е малтретирана од него, ама џабе. Типот успеа да и го земе девојчето.

12. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Така најдобро ке биде бидејки не сакам да останам без детето во никој случај

13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.209
    Допаѓања:
    36.697
    Ти посакувам среќа да успееш во борбата со маж ти. Таквите мажи тоа го прават од инает, затоа што им е повредена суетата од барањето за развод. Затоа често се служат со закани каков што беше случајот со мојата пријателка.

14. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Па види вака,тој мене ми е прв дечко не сум го изневерила никогаш до сега,тој живее во село и откако се веривме веднаш.дојдовме да живееме во куката на татко ми сами во град,и наскоро потоа правевме и свадба,и дојде и куклето мое на свет,е од.тогаш се се промени,и почна да оди надолу,си почна тој да се шмека на фб,да се договара за средби да ми се заканува со котек и детето ке ми го земел,си мислеше тој будалава ке ми верува,јас ке.ја правам кловн и ке си живеам во град зар будала сум да се вратам во село,но не му оди се според планот

15. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    Генерално детето ако е мало останува кај мајката, освен ако она не е способна да го гледа, ако е алкохоличар. Син ти е уште бебе, така да шансите да оди кај таткото се мали, освен ако не најде врски он, што кај нас е возможно. Оди кај адвокат и распрашај се добро.
    И немој да му се закануваш дека имаш докази против него! Затоа што и он може да почне да го прави тоа... Чувај се што имаш и биди попаметна од него. Имаш некакви примања? Тоа исто така е многу битно...

Се надевам дека се ќе помине без големи драми.

16. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Он нема појма дека иам докази,не ни знае дека му го пратам профилот на фб,бев вработена во еден маркет се затвори,сега ме бараат во друг ке одам секако,и куката татко ми ке ми ја препише,тоа ке ми биде решено.
    Ви благодарам многу

17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.384
    Допаѓања:
    171.590
    Деца се земаат на мајка ако е неспособна да ги одгледува да е наркоманка или алкохоличарка и да е психички нестабилна или болна а тоа треба да го прикаже пред социјалните работници
    На социјалниот работник му е битно со кој детето би имало подобри услови за живот и тоа го гледаат најмногу ако си имаш кров над глава и работе ке ти се фате за таквото ништо не ти може изпуцај го од кај што дошол и продолжи си со детето
    Снимките и фб скринтови судот не признава затоа гледај да имаш сведоци

18. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    99% се шансите детето да остане кај тебе затоа што е премногу мало.

19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.209
    Допаѓања:
    36.697
    Убаво ти пиша членкава над мене. Снимките не ти се цврст доказ. Ти обавезно разговарај со адвокат за да ти даде насоки што понатаму. Без нервози. Биди смирена цело време. Ако му се заканиш тој ќе го искористи тоа во своја корист за да те оцрни пред судијата. Штом имаш покрив над глава и работа, имаш големи шанси да го добиеш детето. Може да те зезне само ако фати врски. А можеби и нема врски туку напразно ти се заканува за да не се разведеш.

На glittergirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Какви сведоци да најдам,освен моите и другарките,а ако го земе сосила детето пред судењето,ке има ли некакво влијание тоа за понатаму,може да каже дека сум му го дала,не го сакам,а можам и да го снимам ако ми го земе сосила,би бил.ли тоа доволен доказ