Сега дури гледам од нотификациите за ова мислење....не дај боже да сама сватиш дека се е до парите, да требаат и чувства, ама едно бебе а понатаму и дете не се рани со воздух. касно станав материјалиста али никогаш не е касно...секоја девојка треба да размисли за финансиската состојба пред да стапи во брак со дечкото. јасно ко ден, треба да има од што да живее. инаку романтичарското сваќање дека ќе заработите не пали повеќе во денешно време каде и 40 илјади денари за месец се малку за 4 члено семејство....да не се залажваме....подобро чорбаџија отколку голтар да страдаш и да немаш што да јадиш и да не можиш да се стоплиш каде што ќе живееш. сум видела на своја кожа затоа знам што значи.
Едноставно е ПРИЈАВИ ГО ОДМА СОСЕ ДОКАЗИТЕ ВО ПОЛИЦИЈА! Ке добие забрана за приближување до тебе или до детето или до твоите и ако следен пат ти се приближи ти креваш тел до полиција и оп - 2 години затвор оди. Нема мајтап со тоа. И со такви закани коооога ќе му го доделат детето?? Ако имаш работа ич да не му ја секираш. А ако немаш, можи и покрај се тој да ти го земи детето. Тоа е нашето судство. Еден убав адвокат да си најдиш ако немаш, ако имаш одма да си се посоветуваш. А ако си влегла без работа во развод, мн убаво си направила - го губиш детето ако тој има работа. Крај на приказната. тој може секако да се правда зошто тоа го правел пред судот и ќе го земи.
^ Пријавено,опоменато и секако имам работа,имам адвокат и имам каде да живеам.Сакав само да бидиме цивилизирани токму ради детето а не неардерталци што рушат се пред себе.
Toj e agresiven i kako neandertalec bidejki znae deka se ima izgubeno, a i delumno ke gi izgubi decata sega, totalno ke gi izgubi koga ke porasnat i koga ke svatat sami koj e koj i zosto ste se razvele....Veruvaj, nema sansi toj da ne se kae za se, normalno - kasno i toa prekasno...nisto ne pravi relaks i uzivaj. Se ke bidi vo red, a za kultura - pa kakva kultura i normalno odnesuvanje od covek koj e vo panika?? Ke splasnat strastite ko ke ve razvedat. Ako ne dava sporazumen razvod, tuzi go kopileto! Ne si negova sopstvenost! Ke se razvedis i ke pocnis povtorno da disis slobodno....vervaj, toksicnite brakovi se najlosi
Mozebi ne sum soodvetna ( poradi toa sto ne sum mazena) da komentiram na ovaa tema,ama eve go mojot stav.Najveke so me cudi vo posledno vreme e toa shto mnolgu zeni sto se izlozeni na nasilstvo ne se razveduvaat ,trpat se vo ime na decata,pominatite godini i red drugi faktori,dodeka pak nekoi pri prvata kavga go pakuvaat kuferot i ostavaat se zad sebe.Ne svakam kako moze poradi banalni raboti da se rastura semejstvo ..Primer :Mazot ne se pribral doma "5h",mazot se napil caska poveke ,mazot "poglednal na ulica druga.Treba da se svati deka ne se rastura semejstvo poradi gluposti..Razvod opravduvam samo vo slucaj ns nasilstvo,neverstvo,poroci (alkohol,droga)..Ps. : sekoja cest na zenite so pokraj se vo zivotot odlucile da stavat kraj na "pekolot" i gordo so krenata glava prodolzile so zivotot
Сакав да ти искометирам за тоа од еден лајк во вис куќа дигната ама изгледа го избриша ти мислењето. Ниеден лајк не е наивен. Ниту тој што бара да му се клика лајк не го прави тоа онака наивно ниту пак тој што го подржува тоа и клика прави лајк не го прави наивно,освен ако станува збор за попалени тинејџери прв пат што осетиле дека имаат меѓу нозе нешто и дека им служи и тој дел од телото за нешто. Додуша не се важни годините дотолку за неверство(иако на тинејџери понормални е да им прогледаш низ прсти ако се изневерат сосем нормално е тоа на млади години)колку што е важна зрелоста на личноста и цврстината на карактерот.
@vicky :..Po greska go izbrisav namesto da redaktiram.Epa vaka..Site nie sme zivi sustestva.Neveruvam deka ima covek so ne "poglednal" ,ne izfantaziral na moment za drug..Nieden covek ne e sovrsen i monotonen po svojata priroda.Neznaci deka ako eden mazh se "popali na slika od fb"ili na ulica koga ke zdogleda zenska,deka ke ja izneveri zenata svoja , i deka ne ja saka. Jeste deka ima epten gubrinja mazhi,ama ne se site takvi..
еднаш или еве и двапати е сосем нормално тоа,но постојано повторување на истата постапка и со години наназад укажува на непочитување на тековниот партнер/партнерка,не велам дека не си го/ја сака партнерот/партнерката но не ја/го ПОЧИТУВА.
Konecno se svativme Potpolno se soglasuvam so voa..Toa sakav i da kazam edno e nekoj so godini da ti pravi neubavi raboti, a drugo e poradi eden pogled so frlil slucajno na nekoja,semejstvo da rasturis
Nikoj zrel radi eden pogled ne go pravi toa,e sega ako se sobiralo se prethodno i kapace bilo pogledot toa da,ama pogledot ne e glavnata pricina za RAZVODOT,
Не знам, зависи од околностите. Памтам кога мене, не маж ми туку друг ми се закани дека ако не ќутам и правам како што ќе ми кажат инаку маж ми ќе ме тепал. Па, ја него убаво за врат и му кажав што и каде и дека ја не сум створ што ќе им ќути зш ништо нивно (освен маж ми) не барам, не земам и штета никому не правам АМА И МЕНЕ ДА МЕ КОЧИШ, ВАЛА НЕ МОЖЕ. А т рамисли само да не му стане навика и повелкувај се во такви моменти ИМА ДЕН, ЌЕ РЕШИШ СЕ'.
Не избрзувај во момент на нервоза може да се случи но не значи дека и ке се повтори,можеби ке се покае и ке бара опрост , кога ке се смири ситуацијата поинаку ке биде, трпение
Би размислила убаво дали би сакала да живеам со човек кој проблемите ги решава со тепање, не со разговор и компромис. Што и да било причина не е оправдание. Со тепање се служат само мажи со слаб карактер и со мала самодоверба. Денес шамар, утре кој знае што!?
Na moja drugarka mazot koj ja tepase cesto, mi velese.... Slobodka, ne dozvoluvaj da te udri ednas, zosto posle i za dobro utro ke te mava, kako jas sto ja mavam drugarka ti. Taka da, moj odgovor e najverojatno bi se razvela. Nesum bila vo taa sutuacija sepak, samo od ovaa perspektiva taka si mislam.
Ке ве замолам за нешто. Сакам да поднесам тужба за равод на брак, и онака со сопругот не живееме заедно веќе извесно време. Има ли некој да ми прати урнек за тужба. Сакам да ја поднесам самостојно без ангажирање на адвокат. Ве замолувам најповеќе доколку некој има пратете или пишете ми каде можам да најдам. Благодарам.