Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Tocno evangelina!
    Konkretno vo mojot slucaj jas ne davav da bidi i tatko to staratel,barav celosno da sum jas i mi baraa razlozi,so zborovi se borev i dokazav deka zasluzuvam da e kaj mene bidejki psihicki stoev dobro i na se sto prasaa ne se plasev direktno im vrakav .
    Sega maloto e kaj mene i koga sakam ja davam da ja gleda.
    Poznavam licnost so mazotje imaat po pola staratelstvo i nasekoe g zema deteto koga ke mu tekni nekogas i vo 22h i sabajleto i go nosese iskapen vo zimo,zenata se zbudale od grizi nasekoe i pravese nejziniot bivs pritisok, macence trrba da se izbori za deteto majka e go rodila i ke si stoe na.nejzinoto cvrsta da.ne.popusta

Последна измена: 9 август 2016
    На kjukli, evangelina.ina, mami blue и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    A koi se kritetirumite za da proba toj da me proglasi za nepodoben roditel?

3. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Mi se cini kako da sakas toj da go gleda deteto izvini vaka :/

На slobodka, crimson, mimiiiii и 2 други им се допаѓа ова.
  4. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Abe ne sakam toj da go gleda deteto, samo me interesiraat za sto bi mozel toj da proba da me napravi nepodoben roditel? bidejki samo na toj nacin bi mozel da mi go odzemi deteto. Si go sakam deteto, samo sakam da prasam i da bidam informirana, toa e se.

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Polosho e da ne znam kakvi zamki bi mozel da proba da postavi, otkolku da ne znam. Znaci samo vo slucaj na nepodobnost. Ok sepak fala za info i poddrska, e sega samo silno. Nema nazad. Ke si odam so policija i ke si zemam se sto e moe, i odma baranje za razvod. Pa toj samo ke se slika

6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Треба да си алкохоличар, наркоманка или жена со слаб морал.

На okcenzi, fallenangel, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    E togas ok e, a za nemoralen e samo toj, javno sho zivej so zena a ne e razveden.

8. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Abe mila dusho slusaj vamu, cim si sakas razvod odi kaj advokat ,ke uplatis i ke se podnese seto ,za brzo ke ve viknat od socijalno ke si kazes deka covekot ne go bara detetlo itn, deka ti si sakas staratel da si na deteto ,toa znaci utre drugiden vo idnina ke mu izvades i pasos i koa ke ti izlezi sansa za nadvor odmkd ke si otidis so dete bez da baras tatkomu da dade potpis za pasos itn.
    Sakas da si zemis imot ako ne ti dava velis ke odis so sud itn toa se plaka ne e strasno,najvazno e koga si so
    socijanite rabotnici ke si kazhes deka go gledas deteto toj ne dava nisto itn,i deka nema sansi da go dades.

Jas koga bev pred socijalnite rabotnicki vo Strumica me isprasuvaa i mi podmetkaa zborovi otprevrteni za
    da me zbunat,jas si bev mirna,sedev edna noga na druga ,racete na nozete notki napraeni na pedikir i otidov so stikli visoki i duri nasminkana ,i koga mi rekoa kako e go gledas detevo ,im rekov ko sto znam da se doteram vaka vejgive noktive ,kako so imam vreme za ova ke imam i za deteto duri za deteto iljadi pati poveke
    i za jadenje i za da bidi obleceno,nikogas nema da mu fali nesto so mene,jas nemozam da zazemam mesto na tatko,tatkomu ke e tuka sekoas koga ke posaka,no jas go nosev 9 meseci,pazev na produktite sto jadev da
    ne si predizvikam komplkacii ,go rodiv so teski bolki ,ja doev i se raduvav , ne vikam deka drugite ne i se raduvaai ti i se raduvaa no ne kolku mene bidejki ona bese vo mene.
    I ne postoi sud ,ne postoi socijalen rabotnik so ke mi ja zemi od mene ,ocite keim gi izvadan jas odlucuvam za moeto dete nikoj ne vide od tie kako mi e mene vo brak , a tatkoe koga saka moze da si ja zemi da ja poigra ako saka,i cutea me gledaa i mnogu drugi rab im zboruvav i na kraj im rekov ,ako zavsivme da stanam moram da odam me ceka kerkata nadvor ne planiram da me ceka seuste, i koga stanav da odam znaes sto mi rece ednata od 3te so bea? Bravo kaj tebe ke e staratelstvo,koga sakas mozes da ja davas da ja gleda tvoi odluki se, jas nasmeana si izlegov.
    Jas stvarno neznam zosto se plasis da ne dokazel ili da izvadel muabeti,ako ti si stabila i super koga ke te vidat deka psihicki stoes odlicno ke vides rezultati, a ako te vidat , se dvoumis pa ova pa ona... i dozvoluvas da te napajga togas valjda ke e drugo.

Aj so srejka i ako ima nesto pisi ni da znaeme

На galapce, MilaP, evangelina.ina и 2 други им се допаѓа ова.
  9. GeoDidi

GeoDidi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    268
    Нема потреба од полиција. Најдобро е да се консултираш и да побараш помош од адвокат. Според мене, прво треба да се поднесе предлог за обезбедување на докази до надлежниот суд и стварите ќе бидат попишани, бидејќи понатаму тој може да ја спори сопственоста на стварите и да мора да се води парница на суд, заради докажување дека тие ствари си ги купила ти и дека истите се твои. Сепак, мораш да се консултираш со адвокат.

10. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Znaci policija mora da ima, zaradi toa sto moze da stani agresiven. A dokaz imam deka se moi stvarite. Smetki od site stvari cuvam. Na niedna nema negovo ime. A istoto go napravile veke - i uspeale da gi zemat rabotite, znaci kazvam za drug slucaj. Pari za advokat za ova nemam. A ke se razvedam i nema da mi se smej narodot poveke

11. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    18.918
    Ако си година дена разделена од сопругот, судот сам ќе те разведе таква е процедурата.Ако успејш да си ги земиш работите што се твои и ако во социјалното ти кажат дека во извештајот ќе пишат мислење дека детето тебе треба да ти се довери за старателство тогаш можите на суд да излезите без адвокати и ќе платиш само 800.00 мкд такса за тужба и 800.00 мкд за донесување одлука за развод..Е сега ако има некои измени во меѓувреме додека траеше штрајкот на судовите тогаш ќе има и измени во плаќањето....
    Народецот наш и вака и така знае само да се подсмева...Тоа си е наше културно наследство за жал..
    Затоа главата горе...

На MilaP, rose60 и Petar80 им се допаѓа ова.
  12. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Ne mozam so nego da se dogovoram. nema sansi, toj ne mi e siguren. edno ke mi reci pred mene - drugo vo sudot. A zivejme skoro 3 godini razdeleno. a imam privremeno staratelstvo nad maliot taka da mislam deka nema da ima problem so niv. bez advokat so nego e isto ko da igram ruski rulet. da ne bese taka, da bev sigurna vo negoviot zbor - zosto bi se razveduvala? Jas od coek na mesto ne se razvedvam, vervaj

На evangelina.ina, rose60 и zalosna им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Neznam zosto uste kalkuliras i cekas.
    Podnesi tuzba i resi si go slucajot.Posle 3 g odvoen zivotsledi razvod i so edno rociste..ako i toj saka..akonesakA togas sudot ke ve razvede na vtoro rociste i bez toj da dojde.
    Deteto kaj majkata pripaga.Koga toj ke go gleda e stvar na dogovor.

На Херкул, joy1 и evangelina.ina им се допаѓа ова.
  14. hristina.anenane

hristina.anenane Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    5
    i kaj mene se sluci brevrtuvanje vo brakot ama zaradi decata ke moram pak da se vratam kaj nego,so negovo vetuvanje deka e se promeni i neznams to ke bidee dali da pocnam nov pocetok.znaci nemav nekoja si pocit od negu sogladsuvanje i red drugi raboti

15. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Mene ova tvoeto mi izgleda kako slednava recenica - eve ti pistol pukaj uste ednas oti promasi prviot pat. Sepak ako kopnee po decata se mozni cuda. Ma kolkavi i da Se, prasaj gi i niv. Barem ke I'm slusnis mislenje ako toj tolku se potresva po niv. Posebno malite deca iskreno i bez zadrski ke ti kazat se. Ama ako toj te tepal ama nasamo misli si. Nasilnikot ke ostani takov

На hristina.anenane му/ѝ се допаѓа ова.
  16. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    A jas od utre ja pocnuvam postapkata, vikajte ura. Sho ke bidi ne znam ke ima problemi od negova strana sigurno. Ke proba da me napraj nemoralna sigurno oti gledam deka me prati kaj odam i so kogo. Ili toj ili praka luge. Pa se nadevam deka na krajot nema mn zivci da iskinam

На hristina.anenane му/ѝ се допаѓа ова.
  17. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    не туку таткото го одгледува

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  18. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Ало жено прибери се. Колку што разбрав сте разделени 3 год. Автоматски ти следува развод и СТАРАТЕЛСТВО. Тој 3 год не се грижел за детето и ти мислиш дека има шанси да ти го земе? Нема никакви шанси. Најди си сведоци што ке потврдат дека сте 3 год разделени и ке мора за сите овие год да ти плати алиментација, а ако не си вработена имаш право да му бараш и издршка за тебе за тие 3 год. Второ тој веке живее со друга и јасно ке им кажеш во социлајни служби дека ти твоето дете не го оставаш да го гледа некоја неодговорна жена која живее со ТВОЈОТ МАЖ. Вака кажи “ јас не ја сметам за одговорна некоја жена која живее вонбрачно во веке оженет маж и родител“ И нема шанси моето дете да оди во таа куќа. Ако тој сака ке му дозволам да го гледа само во ВАШЕ ( социјални работници) присуство и толку. Така и нив ке им ја дигнеш цената, а од др страна ке изгледаш поодговорно и позрело.
    Ич не се секирај. Тука сме ке те советуваме што да кажеш пред да одиш во сициланите служби. Ве гушкам двајцата и тебе и сонцето твое :*

Имаш проблем со пиувањет кирилица? Дека многу тешко ти се читаат постовите.

На Outlook, evangelina.ina, MilaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    И уште ова да дополнам. 30% од неговата плата тој мора да двои за алиментација, а ти половина од сумата за алиментација, можеш да бараш издршка за тебе, но ако си под завод за вработување.
    Значи ако тој зема 15 000 ден плата, на твоето дете му следуваат 5 000 ден, а издршка за тебе 2-2500 ден.
    Вкупно 7-7500 ден.
    Бори се да ги земеш и тие пари, или ако сака да го гледа детето, речи му сам да потпише дека ти дава целосно старателство, а ти кажи ке се откажеп од парите за ТВОЈАТА издршка.
    Од алиментација не се откажувај, зошто тој го посеал семето, а сеа пу пу неважи нема. Не е детето играчка

На meckicka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. hristina.anenane

hristina.anenane Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    5
    jas veke ne se plasam od nego imam silna podrska ako digne raka ima da mu ja skrsat i ke go zatvoram.A i ti predlagam da ne mu se plases uopste ne ti moze nisto prijavi go vo policija deka te slede ostavi go on kolku saka neka se glupira. A inate li deca? jas imam dve masko5god i zensko 2god

На meckicka му/ѝ се допаѓа ова.