Богами убаво укажуваат моите коментари кој е мојот став околу темата мајка и дете без татко ,дали е копиле прифатено или не,твојот веќе се виде,па доколку е тоа се што пиша твоето мислење ,оди слободно за да се разведиш па твоето дете ке има и татко и мајка старател и ако си доволно сигурна во себе како се вака што пишуваш тогаш не се плаши дали бившиот сопруг ке зборува за тебе нешто што ете не е вистина. Како и дае тоа си е твоја работа ,наназад мислењата кажуваат потполно твојот став , и дека имаш стравови и бараш мислења, и сега ми излагаш тука за друга членка и околината и називот нивни ,дај ти се молам околината ке и донеси неа да јади? Ке ја облечи?? Искрено не ми се прај веќе муабет а самата членка ке си се консултира со тие што си се надлежни за таа работа,а и има доволно адвокати на форумов што ако ја прочитаат ке и се обратат .
Nema nisto poloso koga ke procitam majka sto planira da bide samohran roditel da go izgovori zborot kopile. Zaradi tie takvite kako tebe so tvoeto razmisluvanje decata se omalovazeni i narekuvani so pogrdi zborovi. Od takvite patime nie. Sega sum mazena no nikogas ne znaeme sto nosi zivotot i da dojde red da se razvedam i nekoj da se potsmeva na moeto dete so zborot kopile i kako nema tatko ili bilo sto ima cel kopilinja da go naredam. Sramota
Zdravo aj da si ja kazam makata mazena sum no nekako ne ni odi i sakam da se razvedeme no nekako mi padne zal me breca u vrska so deteto i odma pagam na negovite solzi daj kazete so da pravam so e najdobro...????
Znaci ti ako se razvedis ke imaat sepak prezimeto na tatkoto decata. A vaka zenata svesno go stava pod znak prasalnik tatkovstvoto nad deteto i toa vo pocnata postapka za razvod. A OPSTESTVOTO ZA TAKVITE DECA MISLAT DEKA SE KOPILINJA. Znaci docitvajte kako sto e pisano a ne kako sto vi odgovara. Cccc stvarno kolku godini imate tie sto mi pisite? Od koj svet ste? Svrtete se be imate na sekoj cekor takvi luge. Ne gledate ili ne sakate da vidite sto e daleku poloso? I da sega si vo brak - ama so razvodot ne prekinuva tatkovstvoto. I posle istata zena na forumot ke kuka lele mi go zedoa deteto. Si igra so zakonot.
Ludadama ti si gi znaes pricinite zosto sakas da se razvedes. Dokolku se golemi nema sto da te breca toj ili da manipulira so tebe. Ako seuste go sakas mt i ima ljubov megu vas ne gubete nisto da se obides da si go spases brakot.
Go sakam no premnogu kavgi ima pomegu nas i se imame mn pati obideno no toa trae nekolku dena i pak posle novo na novo pak kavgi edno drygo
Ne mora da znaci deka ako se razvedes deka deteto ke go nosi prezimeto na tatkoto. Ima dosta slucaevi kade sto roditelot se otkazuva od deteto. Kako i da e i da ne pisi koj e tatko na deteto,majkata na toa dete sigurno znae koj i go napravil. Ne gledam potreba da se pravda na cel svet. Dokolku ne znae i majkata koj e tatko togas veke e druga tema no mene ni toa ne me interesira zatoa sto toa dete e nevino i nikoj nema pravo da se odnesuva so nego kako so stoka. I jas se cudam ti kolku godini si zatoa sto vaka ni baba mi ne razmisluva i kade zivees,potocno kolku veka nanazad si vratena.
Дури ни со ова не се сложувам. Можеби, дете чиј татко не е познат. ...но кому непознат? на комшиите??? мајката? роднините? (ни во овој случај јас лично не би го употребила) Но, тука зборуваме за деца зачнати или родени во брак, така да копиле не е соодветен збор. Презимето не значи татковство. Општеството сме ние. Затоа во име на сите деца кои покрај себе немаат татко, ве молам да се соземете и да си го избришете овој збор од својот речник.
Zosto ne probate da odete na sovetuvaliste? Malku e intimno no za sto vi se kavgite? Gledaj izbegnuvajte gi,najverojatno i dvajcata ste isti,impulsivni pa nema koj da popusti. Dokolku se sakate i sakate da uspeete imate sansa za dobra brak.
Golema pricina imas,ne e lesno da zivees so maz pijanica. Stavi mu ultimatum ili neka go ostavi pienjeto,dokolku ne moze sam neka pobara strucna pomos i da se smene ili ke go napustis. Ako prifati dobro no i da gledas ne ne bide samo na zbor. Dokolku ne gledas podobruvanje odi si porano dodeka ne go izgubis zdraviot razum. Sepak podobro sreken razvod otkolku nesreken brak. I deteto ke ima podobro detstvo vo zdrava sredina.
Доколку маж и жена се разведат, имаат 2 деца студент и средношколец (двете полнолетни) дали родителот со кој ќе живеат (вработен) ќе зема некоја социјална помош од државата како самохран родител?
Нема да зема помош штом децата се полнолетни. Самохран родител е оној кој што одгледува малолетни деца. И како второ, родителот е вработен. Ако децата се малолетни, а мајката работи, не следува помош од социјално.
И мене ми е тоа чудно,дете со познат татко да го викаат копиле Одвратен ми е тој збор Мислам дека порано,децата со непознат татко ги викале така
Kopile. Stara srpska reč za neželjeno dete. Njemu se ne tepa: pile, kao željenom detetu, već se i u izrazu - ko pile - nije pile, ali je slično njemu - to potvrđuje. ИЧ НЕ ГО САКАМ ИЗРАЗОВ. Со што заслужило некое детенце така да го нарекуваат ??
Феминки јас сун изгубена и полудена Мојата приказна е за пишување роман па ќе се обидам шо пократко да објаснам.Во брак сум 1.5 год и детенце неполна година.Претходно во врска 3 год.Откако се роди детето ,работоте станаа се полоши.Разбирање,мегусебна комуникација и почитување повеќе нема,не дека имало некогаш во големи количини но колку толку имаше па мислев ќе се промениме на подобро но згрешив... На мм приоритет му се излегувањата,а не седењето дома со мене и бебето,приоритет другари,се осеќам сама во се,сите обврски на мене,тој го сака син ни но некакп го осеќам дека секогаш когатреба да го чува 15 мин додека правам нешто јас,осеќам како да е од обврска ,а не од голема желба.Постојано се караме,стана преагресивенво последно,едноставно и двајцата знаеме дека не функционираме.Нема љубов ,а сексот ни бил многу слаб од секогаш зошто никогаш немало хемија таква,а јас страст никаква.Заплетот е кога сепојавува една бивша моја љубов.Еве на кратко: маж на место со се шо требба да има еден маж...маж како од филм...но никогаш не му дадов шанса,од банални причини,а тој секогаш ме чекаше...ќе појдев со некој,ќе се скарав и пак му се враќав...неколку пати...7 години !Во последно време почнав да мислам на него, но никако неможев да го пронајдам,да знам барем дали е жив...кога еден ден случајно налетав на неговиот профил...така почна се...тој е сеуште истиот,тој е маж кој сака само еднаш во животот.Сите квалитети и вредности кои ги има,а јас порано ги знаев ама не ценев ,сега со зрела глава знам шо било најбитно.Неколку месеци сме во контакт,се имаме видено 2 пати ,се разбира ништо не се случи,само солзи и разговор и прегратки.Врската меѓу нас е пресилна,премоќна,желбата да сме заедно исто така...никогаш не сум се осеќала толку комплетна ,заштитена и сигурна.Го засакав премногу дури по 7 години...кога се омажив изгубил секаква надеж,но ете Бог пак не спои...Се сакаме премногу за да можам да опишам,и знам дека сме вистинските еден за друг.И знам дека моето дете ќе го сака како свое.Јас сакам да се разделам од мм ,но несакам да го повредам Неколку пати сме разговарале за развод,ама во кавга.Потоа се однесува како ништо да не било.Него му е страв да функџионира сам! А свесна сум дека можам да ја прокоцкам единствената прилика шо ми се пружила по 7 год да бидам со тој шо сакам Сите ќе бидат против нас,поради овој наш менталитет,и ми фали храброст ! Уште колку шанси да му дадам на бракот за да сфатам сите дека не оди ? Јас не се гледам со него уште 50 год.Неножам ни да замислам да останам до крај со него.Воопшто не е лесна ситуација и јас незнам како да се справам со сето ова