Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Треба од речник да го исфрлат овој збор.
    Доволно е вонбрачно дете.
    Зошто зборов копиле се злоупотребува, а им се прави и полошо на таквите деца да бидат нарекувани така.

Воедно, во нашиов јазик толку многу зборови фалат (кој преведувал знае), а имаме вишок на вакви непотребни зборови.

На referentka, sanjaeva и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.683
    Допаѓања:
    202.275
    Во болдираното ти е грешката. Си се надевала дека ќе биде подобро, ама верувај, ако врската не е добра, ако нема хемија, љубов и разбирање, бракот нема да ја поправи, ниту пак ќе биде поразличен од самата врска.

Прво расчисти си со себеси што навистина сакаш - разговарај со сопругот и кажи му како се чувствуваш во во однос на вашиот брак и заедничкиот живот, бившиот не го спомнувај. Ако сака, пробајте, спасете го бракот, ако може да се спаси, најдете решение, ако не, тоа е тоа, лесно е за развод. Какво и да е решението, гледајте да биде најдоброто за двајцата. Повредени секако ќе има, ама животот продолжува. Возрасни луѓе сте, треба да знаете да се справите со оваа криза.

На *Amethyst*, ph.orhideja, minne992 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    715
    А шо според тебе не е зрело ? Шо сум човек а не робот,и шо имам срце за да чувствувам ? А тебе те замолувам ако не си поминала ништо слично,и не познаваш некој близок кој поминал не коментирај ништо,зошт мене сега баш ми требаат ЗРЕЛИ искуства и совети.Благодарам однапред

4. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    715
    Немав намера ништо да болдирам.Зошто така се појавило незнам.Сепак ти благодарам

5. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.855
    Допаѓања:
    81.161
    Кога сме кај ЗРЕЛОСТА,уште едно прашање
    Дали ако не беше БИВШИОТ,исто ќе размислуваше?

На Outlook и anaja1 им се допаѓа ова.
  6. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Зрелост е да отвараш очи со кој се мажиш. Самата велиш ни пред бракот не било нешто нај, а сега е неподносливо. Зрело ли е да се мажиш за некој со кој имаш толку многу несогласувања, расправии, немање страст? Од која причина се омажи ти со тој човек? Велиш ни сте имале некој секс ни некоја страст, ни некое разбирање, а рака на срце, ни љубов?
    Зошто се омажи?

На Bozica1980 и Ordinary им се допаѓа ова.
  7. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    7.477
    За инат на бившиот:(

На kuc му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Сo бoлдoт @Annath ти укaжувa (oнa ти бoлдирa, пoтенцирa) oд кaде пoтекнувaaт твoите прoблеми.

На kukla21 и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.683
    Допаѓања:
    202.275
    Со болдираното што јас сама го потенцирав, ти укажувам каде ви биле проблемите уште во врската, а бракот само ги влошил. Како и да е, се надевам ќе размислиш убаво пред да донесеш конечна одлука.

На kuc и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  10. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    715
    Се сакавме,не велам не...Но незначи дека првиот пат е секогаш вистинскиот.Некогаш носиме одлуки од притисок,поради околината...Но откако ќе се сфати грешката се сфака дека и поинаку би одлучила ако се вратиш назад.За жал нема назад :(

11. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    715

12. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    715
    Да,сфатив,извини...И во право си.Проблемите беа тие,останаа тие...

13. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.186
    Допаѓања:
    5.118
    Ова не можам и не сакам да го разберам ... добро гледам се браниш по постовите, свесна ли беше кога влезе во брак и роди дете дека ТИ ВЕЌЕ НА ПРИОРИТЕТНА ЛИСТА И МАЖ ТИ НЕ СТЕ ??? Или уво ве боли денес, битно мене како ми е .... да ти објаснам сега јас тебе нешто сурово и балкански (не е балканот во се лош и црна дупка во светов), прво ќе се расведеш и ти со печат и со право ќе бидеш распуштеница која не знаела што сака од животот и што е тоа брак и на првата угорница пак избегала кај некој што ако бил за неа не би бил далеку, далеку ... Што мајак бараше да с емажиш за некој со кој немаш страст ? Или сите се мажат па, ајде и јас ... знаеш Радован што и вика на Радунка за тоа ? Ако не знаеш да видиш. Трето, твоето дете има татко колку сака тој да ти кажува приказни провери па, верувај.
    Кога стаса жено и бебе дома, и куќа и маж, време да имаш за швалер ? ... не бе ја не сум способна за овие работи јок, не ме бива. Кога веќе си ја нашла "љубофта на твојот век", плесни се со него и така некое време па, види дали тој ќе сака да те земе, и дојди ама да не плачеш зш детето твое сигрно плаче и тоа дома додек ти се забављаш со твојта љубоф.
    Господ ви дал се' ама се, и дом и фамилија и вие си играте играчки, не си една единствена мн такви како тебе што се имаат и животот си го упропастуваат од многу мозок, после друг страда и чисти позади вас, моли бога маж ти да не дознае за ова ... косава ми побеле од без мозок створења ама ова твоево лесно се решава, не си видела ти ништо уште ама како што си тргнала бага ми ќе видиш. Плесни се со тој, провери дали те воле толку и белким мозок ќе ти дојде па, ќе биде маж ти СВЕТИЊА и жена и дете ќе гледа.

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Е за ова зборував вчера во темата каде девојката бараше совет за типот што ја има на повик, ама она многу го сака и секогаш му се враќа.
    Тоа и исто без мозок стоврење, на кое тој испрдок утре/другиден во незнање/пијанство ќе и склепа дете, па ќе се земат од немајкаде, а он ќе си продолжи по старо, да оди по кафани со другари, и по други жени, додека неа дома косата и белее.
    За такви безмозочни не треба милост, само треба да им се кажува во очи.
    Утре истата ќе дојде овде во овие теми да бара совет како да си го прибере мажот дома.

15. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.186
    Допаѓања:
    5.118
    Од тоа девојче вчера до ова денес има разлика од тука до Стамбол, оваа се омажила и дете има и сега мажот не чини и мора оправдување да се најде за бившиот да влезе на сцена. А тие жение што им белее косата од такви мажи си ги земаат со надеж нешто ќе се смени, а мојата белее зш јас сум створ што сонува и работи на дотерување ум в глава и кое каде е. А за такови мажи време не губам. Во овој случај женава не е зрела и стабилна, тој брак само што почнал, таа и не знае што се проблеми, сама ќе си ги направи.

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Има разлика само што таа не е омажена, во безмозочноста се исти. Што мислиш, на таква заблудена како онаа од вчера, тој дебилот нејзин да и склепа дете, нема она обе ручке да влета во брак со него од среќа? После ќе си ја чука главата од ѕид, леле што направив неможам мажот дома да си го приберам од кафана. Еден куп бракови такви има, овде по темиве пак, колку ти душа сака. Таквите заслепени жени во такви нестабилни врски, се мажат со затворени очи, после тоа плачат. Кога читаш овде, кога читаш во брачни неверства и кога читаш во криза во бракот, па дури и за свекрвите и снаите, суштината на проблемот секогаш скоро е тој. Се омажиле мижејќи.

17. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Ziv chovek pravi greshki..luge sme..Ne sekogash rabotite izleguvaat onakvi kakvi sakame da bidat..I vo vrska istoto moze na partnerite da Im se sluchi da sfatat deka Ne se eden za drug,samo vo vrska se gledash vo tekot na denot so partnerot po nekoj saat(ima I iskluchoci shto I ziveat zaedno) a vo brak si non stop zaedno(osven onie tekovni obrski)..nekoj znae da go ceni brakot I da vlozuva vo nego,a nekoj samo da Se "prosere" vo brakot I taka pochnuvaat problemite..nishto Ne e vechno..imash razlichni primeri naokolu nekoj od bes se zenat/mazat,drugi Od doma torturi I'm pravat kako stari momi ke ostanele,treti Se mazat oti site drugarki I'm Se omazile (ova I za posilnata polovina vazi),chetvrti ete Od inat na bivshiot/bivshata Se mazat/zenat I itn..zatoa rekov ne e zlo ako se Imalo losha procenka za brakot(I Se preletuva I vleguva vo tavche bez razmisluvanje na posledicite)..kako shto postoi brak postoi I razvod..jas sum sekogash za iskrena ljubov ...lazen zivot nema po chemu da se zivee..Eden e zivotot.

На Ethrnity, littleflower, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.186
    Допаѓања:
    5.118
    Верувам дека е така ама во тој случај од вчера тој душо моја не го сака тоа девојче, а тоа занесено до немај каде, со изгубена перцепција за себе, ја згазил едноставно, на неа и требаше малку храброст и туркање напред, да си најде некој друг. А ова што ти го пишуваш тоа е така, ама секој со совојот ум, на некои им одговра веројатно, и плаче денес утре најсреќни на свет и што можеш ? Пушти ...брачните неверства ги имало и ќе ги има се повеќе, се изместија нормативите, денес една утре друга ... тешко и за маж и за жена.

19. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.186
    Допаѓања:
    5.118
    Еден е животот ама причините да се доволно силни и тежина да имаат, а не направи дете ааа не, не ми чини, следен молам, па, кој ќе чини и со кого ќе биде искрена љубовта ??? Бракота бара посветеност и труд, и работа и откажување, а не само љубов. Нека проба бе, па, ќе видиме како ќе оди само да е свесна за последиците, плачење после НЕ.

20. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Te razbiram ama dzabe e ako ne postoi ljubov,agresivnost..harmonija se nema..kakva e taa atmosfera vo brak Ja bi rekla mrak

На referentka и Annath им се допаѓа ова.