Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Така е ама само љубов џабе е, основниот лепак е тој, понатаму другите работи требаат лепакотда не исчезне ... во овој случај некако не ми стои дека е баш мрак таму, а на крај краева каде ружи до толку цветаат ? Да не речам никаде, животот има и успони и падови и некој што ме сака само ако ни е арно, а кога ни е лошо бега на полесно, а полесно нема, таков до себе не сакам. Мора да се трудат да успеат. Кога сите опции се исцрпени и развод е еднинствен излез ОК. Дај боже јас да грешам ама ако ја читаш убаво, таа го бара бившиот, не тој неа, таа му плаче, тој ја теши, а маж е маж да се разбереме, ќе ја теши ама нема на тешење само да остане ако се прашува тој. Адете да тормозиш и брак да растуриш за ... како рече една членка ќе видиш колку е различен кога ќе треба чорашите да му ги переш. Сите во суштината сме исти, фнесте не разликуваат и по финесите се бираме.

На fumfudge и Glasna им се допаѓа ова.
  2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    @Lady..M, дали би го напуштила маж ти да не се појавеше бившиот на сцена? Батали не нас тука ама биди искрена према себе! Зошто ако не си среќна во бракот, ако повеќе не постои ни љубов ни желба тој брак да се оправи, разводот е неминовен. И тоа е сосема во ред, милиони бракови се распаѓаат.

Но, ако ти сакаш да го напуштиш сопругот за директно да летнеш во прегратките на другиот, да знаеш дека гадно ќе се зае*еш. Прво и основно, општеството не простува неверство на жена! Мажот во брак може што сака да прави (да пие, да тепа, да оди со други жени) ама жена да изневери маж? Веднаш е најдолно ѓубре, тешка курва, ороспија, дроља! Биди паметна па ако навистина бракот не може никако да се спаси, разведи се прво, почекај малку прашината да слегне па после почни нова врска. Ако не за себе, направи го тоа за твоето дете. Во Мк е тешко да се биде разведена жена, сите веднаш чекаат нешто малку да згрешиш за да те зборат ама разведена жена која го варала мажот? Подобро да си убила некого, помалку би те осудувале.

Исто, муабетот дека бившиот ќе го сака твоето дете како да е негово? Дај боже, ама не се надевај премногу на тоа. Сега може се да ти каже ама праксата вообичаено покажува нешто друго.

На ph.orhideja, rose60, WORRIED.BT и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    За да не ја гризе што би било кога би било, нека му се појави на врата со детето, ете не нас, дојдовме кај тебе ... дај боже да не испаничи тој и да почне да се вади, вака така ... а маж и нека знае дека се на гости еден ден ... нека го провери штом толку запнала барем да знае со сигурност на што е, а не само на лепе речи, од лепе речи тешко се живи.

4. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    @Outlook покрај сета тежина шо ја осеќам ти ме насмеа ... Безмозочна ? Јас,или вие шо појма немате шо точно се случува и кои се подлабоките причини ,па единствено шо ве научиле е да осудувате,да финкционирате како роботи ,и да навредувате ,а ако го споредиме мојот живот со твојот можеби ќе испадни дека не си достојна ни да ми коментираш...Да се плеснам со бившиот ? И тоа ќе ти го објаснам бидејќи ти аи сфаќаш напразно без да размислуваш.Убаво пишав дека се видов,но не се случи ништо,па ако ти беше МОЗОЧНА ќе сфатеше дека не сум изневерила.Ама не сме психолози сите нели ? Дали јас го молам ? И тоа ќе ти кажам.7 год е тука тој за мене! Сега не го молам,не ме моли,едноставно сакаме двајцата поддеднакво.Или можеби требаше да пишам дека мм се дрогира и ме малтретира па да ме оправдаш дека имам право да го напуштам !! А тоа шо се изгубиле основноте корени на бракот не е доволно а ? Ама нели тебе ти е професија само површно да читаш ,да осудуваш а врска немаш дали има или нела пдлабоки причини.Поштеди ме од твоето има на форумов за мојот проблем те молам.Од такви како тебе со тој менталитет си патиме сите

На supertoasty и rose60 им се допаѓа ова.
  5. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Ни од мене ни од те околу тебе не патиш туку од себе, никој до нас нит те омажи, нит дете ти роди ама баш никој друг ... пишав провери го ти тој што толу обострано се сакате и дај боже добро да заврши. Зш мила моја паметна, на прво место е твоето дете ако тоа не е среќно нема да бидеш ни ти, ниедна мајка не е ако детето не и е ОК. Сфатив јас добро што си пишала,( затоа ти пишува да се плеснеш, ќе видиш по некое време тој како ќе гледа на тоа, дај боже да грешам ) и како си го барала и тн. Провери го ти твојот лепотан и дојди ќе зборуваме. Што се однесува до достојност и тн. излишно е да зборувам, зш за твое добро е пишано, не за мое, ако разбираш добро ако не пак добро.

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Те сфатив шо сакаш да кажиш,зошто и јас размислувам слично.Во никој случај нема да биде тој причината за разделбата со мм,не заради луѓето,ич не ме боли кој шо ќе каже,туку прво за себе,второ за мм.Детето треба да има здрави и присебни родители без разлика дали се заедно или не.Јас сакам да се разделам,како шо кажа ти да слегне прашината извесно време,потоа постепено да се средуваат работите.Само барам начин како сето тоа да биде побезболно за сите

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Кога сакаш на некој за добро да му напишиш,не навредуваш,не потценуваш,и најмалку не осудуваш...Шо си се фатила за бившиот толку ??? Јас најдобро го знам тоа шо е меѓу нас и дали се осеќам сигурна .Зошто не го видиш клучниот проблем и да се обидиш да помогниш со совет,или можеби некое искуство? Проблемот е мојот брак , тоа шо го има и тоа шо го нема во него.Убаво пишав,знам точно шо сакам,сакам само некој совет како сето тоа да биде побезболно за сите,некоја шо поминала барем низ дел од тоа и сл...Те молам ако немаш соодветен совет ,не напаѓај,и не го искушувај Бог да го осетиш сето ова низ кое поминувам.Секое добро ти го посакувам,но понатаму во животот не му се смеј на никого,не го осудувај дека криво оди,незнае да оди,а не ни знаеш дека под пантоломите едната нога му е во протеза...се надевам ми ја сфати смислата.Поздрав

На supertoasty и rose60 им се допаѓа ова.
  8. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Каде виде ти дека ти се исмеавам ? Проблем ако има се решава, а не се бега од него, лепото. Јас до ден денес не се премажав, не дека немало за кого, туку очи се отвараат колку толку иако човек не се бира ама од една дупка во друга поголема НЕ ОДАМ, ПЛУС И ДЕТЕ ДА НОСАМ СО МЕНЕ. МИСЛИ МАЛКУ ! Немој да си измислуваш работи без потреба за да се оправдаш сама себе ... не се лажи сама себе најдобро ќе ти биде. Нема безболен начин, не постои разбери. ООО душо моја ти ни за еден живот да не осетиш и видиш што се јас сум поминала низ животов. Затоа ти пишувам СУРОВО, ЗАТОА ШТО СВЕТОТ ПРЕД ТЕБЕ ЌЕ БИДЕ ЛИЗНИ МАЗНИ ПОЗАДИ ТЕБЕ СУРОВО И ВО ЛИЦЕ ЌЕ ТЕ ГАЗИ. И тоа пази јас не сум разведена, јас сама чувам дете и знам што е и дом и се да снема трак за секунда. Нема совет за развод !!!!!!!!!!!!! Барај начин бракот да го задржиш и ако се што можете сте сториле тогаш разведувај се.

На korisnichka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Ете ова беше сурово ама во ред е.Убаво пиша ако сме аториле се шо може и пак не оди да се разведам.Зошто ти помисли дека ова е првата кавга,првата удолница па одма лек барам во друг и развод ??? Не драга,ова е 100 пат каде шо се дала шанса,каде се било ок недела дена и после пак по старо...И веќе љубовта ја снема....Детето не плаче дома како шо кажа ти дека јас одам со "швалерот" ,туку плаче кога татко му се тресе над нас ,вреска и сл...а еден ден од таа агресивност ќе излезе нешто полошо.Бившиот е спомнат само за подобро да ме разберете како се осеќам ,ама ако неможеш да се ставиш во кожата на другиот тогаш не коментирај воопшто

10. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Лепо фино ќе си ги викнеш мајка ти и татко ти, брат ако имаш исто така и ќе го седнат маж ти и неговте да дојдат и да му отпеат поштено (да видиш после дали ќе се дере и урла по дома), а не да го бараш бившот да заглавиш повеќе. Не си ти прва и едниствена ама не си ни на улица најдена и стегни колку што можеш, што си чекала до сега ? Ако бива бива ако не, секој на своја страна ама со поддршка од твоите.

На korisnichka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Еднаш се случи голема кавга...појдов кај моите ,седев една недела...сите дознаа за тоа,и мои и негови.Ајде пак да се проба,нема повеќе така.Кога виде дека сум опуштена,не се лутам за ништо ,не се замарам пак се врати стариот тој.Значи ако навистина се променил ќе останеше така,ама очигледно само се воздржувал цело време,за пред некој ден пак да пукне.А следниот пат сигурно ќе биде многу полошо.Тешко е зошто незнам уште колку пати треба да се проба,а во меѓувреме можам да ја изгубам вистинската среќа.Сепак ти благодарам на суровите совети

12. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Не го жали што се воздржува, треба навика да му биде ама и ти да не претеруваш. Слушај, сакаш лути се сакаш не, за тебе лично како жена ќе го преболиш и надминеш ама детето тешко, мн тешко. Не знам како може да не се повлече, лути се бе, кога тој вика ти ќути, после качи му се на куп ... јас поминав слично на твоето, само мене вујна му ми се зкануваше дека ќе ме тепал ако не слушам,а јас не слушав зш сакав свој дом да си имаме, а не да чекам некој да умре па, ние да се задомуваме. И лепо фино маж ми за гуша што се вика и му кажав колку живота имам и дека немам намера ни нему ни на неговте да го давам, детето е друго. Кај мене нема две три, или ќе биде како што треба или јок, џа или бу, трето нема. Сега да ти ги кажам подобностите на сама жена, слушам музика кога сакам, читам кога сакам, си одам на кафе со пријателки кога сакам и можам. Сама терам цело домаќинство ама јас палам и јас гасам. Никој не ми се дере, јас сум и мајка и татко и маж и жена, не ми е лесно ама не ми е ни лошо. Спремај се за борба ако едниствен излез ти е развод. А верувај, нема жена без шамар (барем еднаш) во брак, ретки се тие, нема брак без кавги и викотници, нема совршено за жал ама да се јаде, да е со ред.

На evangelina.ina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Нема жена без шамар? :o Тоа не спаѓа во нешто "да се јаде, да е со ред"
    Ако во бракот има насилство, нема веќе брак.

На slobodka, baby-star, supertoasty и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    За мене, за тебе така е и на папир ама реалноста не вика така. Не се знае колку такви случаеви има и се се чува под тепих. Ама сега има некогаш и жената кога си го бара, да не се лажеме, секој не реагра исто, трпи трпи ама се има лимит. Јас жена сум па, не го кријам тој факт, да не ми прегази некој лимити само и нормално зависи за што.

15. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Има многу случаи, ама јас реагирав на генерализацијата дека нема жена без шамар. Едноставно не е точно.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Убаво пишав ретки се, на 1000 5 ускладени бракови и тие луѓе се среќници, инаку реално без кавга, без викање, без закани сега ќе те оставам и тн. дај боже да се ретки тие ама не се, за жал.

17. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Знам дека нема совршенство,зошто пред се јас не сум совршена,знам дека секаде ќе има несогласувања и кавги.Но исто мислам дека ако се имаат основните карактеристики како по се: разбирање,почитување и меѓусебна комуникација,мислам дека секој проблем се решава.Кај мене клучниот проблем е баш во тоа ,шо ги немаме тие карактеристики.И ти си поминала тежок период,само не разбрав.Успеавте заедно да останите или не ?

18. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Кај мене друго е, ја изгубвме битката против смртта затоа Бог да е со тебе и се се може ... јас сум малку специфичен карактер, си го пуштила да претера, налет когатреба јаже околу врат да му ставиш ама пак дете имате, верувај мн мажи на збор се лизни мазни ама да го прифати, со овој менталитет тешко, мн тешко, да не зборам за бодежи и сеири од страна. Затоа пробај се што можеш, се што пишуваш да беше врска ќе т речев шутни го, мн риб има во морето ама овој те врзал. Е, сега треба ти да го врзеш и да не го пушташ лабаво јажето. Седни и убаво размисли, што убаво,а што лошо има со него и вагај. Викни ги пак твоите ако треба,а мислам дека треба ама и ти малку помеко, он кога вика, ќути си, не е во право ама ќути си, ништо не добиваш од кавга во која никој никого нема да слуша. И кога ќе си легнете после малку попеј со меко, пробај што друго да ти кажам, баба м така викаше и кај мајка ми тоа успеваше хаххаххаах јас сум премногу долго војник што би се рекло хаххаха ама и мене ме биваше ххахах мораш малку женски манири да примениш ако мораш.Пробај, ништо нема да изгубиш можеш само да добиеш.

19. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Razvedi se dokolku ne funkcionirate i ne gledas idnina pokraj nego.
    Nema tuka nisto loso ni pak nekoj treba da te prinuduva da bides vo los brak zaradi deteto.
    Toa dete vo nezdrav brak nisto dobro nema da nauci.
    No koga ke se razvedes drug maz ne ti treba.
    Nauci se prvo da zivees sama za sebe i za deteto pa posle gledaj idnina so drug maz.
    Od brak direkno vo vrska steta samo na sebe si bi si napravila.
    I najvazno,ne bidi tolku sigurna deka drugiot maz tvoeto dete ke go saka kako svoe.
    Moze i da go saka no nikogas ne bidi sigurna.
    Bivsata tvoja ljubov vo brak moze da e uste polos maz od segasniot sto go imas.
    Razmisli si ubavo vo sto vlevas i sto se rizikuvas.

На sesilija, kuc, Nausicaa и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Тоа ме мачи најмногу,шо немам желба да ги поправам работите...а немам желба зошто не сум среќна,а не сум среќна зошто нема љубов...Дури и посакувам по цел ден да е на работа за да не се гледаме по дома.Физички неможам да поднесам да ме допира,со месеци спиеме одделно во посебни соби...Освен жал ,друго ништо не осеќам