Одделно спиете ? Зошто бе девојче што ќе реши тоа ? Види она што го пишувам е нешто низ што огромен бр од бракови на почетокот поминува, затоа викаат првитр 3 год. се најтешки додека да се ускладат двајцата. Гледам немаш желба веќе ... добро тој како реагира на сево ова ? Вика само ? Ако вика не знае како да се справи со тебе ... зошто се омажи за тој човек сигурно имало и други кандидати ?
Се разбира дека за се постои ризик.Само се надевам дека еден ден ќе пишам тука пак,среќна и комплетна со вистинскиот избор
Поентата е шо двајцата не знаеме како да се справиме еден со друг,зошто карактерно не сме компактибилни воопшто и нема да бидеме.Немаме иста визија за новиот ден,ниту една допирна точка.Тој знае да вика насекаде,и таму каде шо не е место.Многу патиме избрукал пред луѓе,само колку кој сум шо сун да се направи.Приоритетите во животот ме ни се исти.Ако детето треба во 8 навечер да спие,ќе спие,ако сака надвор пари да се фрлаат,а тој порадо би " па шо ако му се спие,лето е ,сите ги шетале ,него домс од 8 не му се седи " а нема врска шо така му е редот,шоплаче за спиење ,и башка шо не е здраво ,битно е да се шета,да се покажува пред другарите...Ова е само дел од неговиот карактер за жал
Ама јас не те прашав што не чини кај него, 100 посто е гад невиден што е добро кај него, не го зема за маж џабе, нели ?
Добро прашање Да ти кажам искрено ме замисли...Треба да се помислам ... Добро кај него е шо знае некогаш да се извини,забавен е,не е љубоморен...можеби има уште една,две причини но ќе ми треба време за да ми текнат
ААААА значи има и нешто добро, па вака гледно ... наведи уште некоја добра особина да видиме дали страшно си утнала при изборот. Одам на раб се читаме покасно, размисли и пиши ... дете му роди сигурно има нешто штом дете си му родила.
Мака ми е,кога читам вакви работи Што беше ова,брзаат,сакаат да се мажат,а после,офлеле мајко Имаше една стара изрека,што ти се чинеше кога се мажеше,девојкоооо
se nadevam ima nekoj sto ke mozi da mi odgovori... nakratko ke vi raskazam za mojov problem. Se zapoznav so eden decko i trgnavme...arno ama uste koga se zapoznavme toj bese vo tek na razvod, slucajot se odolgovlekuvase bidejki negovata bivsa ne sakala prvo da se ravedi, potoa nesoglasuvajna za imotot i eve posle skoro dve godini jas pocnav da se somnevam kako mozi da nema nisto...i sega pred nekolku nedeli mi kaza deka stignalo nesto, trebalonda go zemi od kaj advokatot...go zede i denes mi go pokaza....iskreno nekako se posomnevav zatoa prasav nekoj dali znae. Sto ke dobie onoj koj podnesol barajne za razvod otkako sudot ke resi da se razvedat? (bese list na koj pisuvase citko do grajganite na republika makedonija, pisuvase resenie , imeto negovo podstoci od roditelite, godina na rajgajne, posle od negovata zena isto podatoci i pisuvase deka brakot se razveduva spored clen 40 od zakonot za semejstvo. i najdoku pisuvase deka sekoj svoite trosoci ke si gi podmiruval.... na livceto nemase ni pecat ni nisto. Za toa mi kaza deka platol 8000den, i trebalo drugi sudski trosoci da se platat... Bidjki nemase pecat malku se posomnevav, i mi rece ke pojdime kaj advokatot ke slusnis i sama deka ne lazam pa sakav da prasam poiskusni dali kako izvestuvajne stignuva toa na takov nacin?
Секој жив човек прави грешки нели ? Епа грешки се прават и при изборот на брачниот парнер.Мезнам дали си мажена или не,ама ако си добро знаеш дека во брак човек се менува,за жал кај некои на полошо.Ако не си мажена тогаш сети се на некоја твоја грешка,сигурно да си била свесна дека грешиш немаше така да постапиш нели ? Шо се мажев ? Епа мила не бев свесна дека грешам.Зошто сите мислите дека мора да е тоа вистинското кога се мажиш ? Никој тоа не го знае предвреме,за Бог ништо не е случајно и се е со причина
Оффф ме насмеа ) Боже драги стварно ќе направам список,но незнам колку би имале вредност добрите 5 , во споредба со лошите 50.. Лесна работа
Да,мажена сум и тоа со голем стаж Многу се брза и не се разислува Извини ако те навредив,не бев со таа намера
Не се навредив,без гајле.Имаш стаж,дај Боже така и да остани Кога започнува бракот или ќе биде или нема да биде.Затоа реков,за жал некои се менуваат на полошо.Но мене ми е даден само еден живот,и се надевам дека нема да го прокоцкам залудно ради реда .Секое добро,биди ми поздравена
Ke Ve zamolam za pomos itno mi treba ..... pred se izvinete zatoa sto pisuvam na latinica nemam font se nadevam ima nekoj sto ke mozi da mi odgovori... nakratko ke vi raskazam za mojov problem. Se zapoznav so eden decko i trgnavme...arno ama uste koga se zapoznavme toj bese vo tek na razvod, slucajot se odolgovlekuvase bidejki negovata bivsa ne sakala prvo da se ravedi, potoa nesoglasuvajna za imotot i eve posle skoro dve godini jas pocnav da se somnevam kako mozi da nema nisto...i sega pred nekolku nedeli mi kaza deka stignalo nesto, trebalonda go zemi od kaj advokatot...go zede i denes mi go pokaza....iskreno nekako se posomnevav zatoa prasav nekoj dali znae. Sto ke dobie onoj koj podnesol barajne za razvod otkako sudot ke resi da se razvedat? (bese list na koj pisuvase citko do grajganite na republika makedonija, pisuvase resenie , imeto negovo podstoci od roditelite, godina na rajgajne, posle od negovata zena isto podatoci i pisuvase deka brakot se razveduva spored clen 40 od zakonot za semejstvo. i najdoku pisuvasedeka sekoj svoite trosoci ke si gi podmiruval.... na livceto nemase ni pecat ni nisto. Za toa mi kaza dekaplatol 8000den, i trebalo drugi sudski trosoci da se platat... Bidjki nemase pecat malku seposomnevav, i mi rece ke pojdime kaj advokatot ke slusnis i sama deka ne lazam pa sakav da prasam poiskusni dali kako izvestuvajne stignuva toa na takov nacin? Bidejki dolg period pomina ne sakam da se nadevam za dzabe... Ve molam za pomos dokolku ima nekoj
Јас незнам како тоа треба да изгледа,само имам да те прашам нешто : Очигледно го сакаш ,но ти немаш целосна доверба во него ,и бар на момент си помислила дека лажи ,и тоа се работи за сериозна работа,зошто ?Немој да си дозволиш да се сакате ,а да се сомневате еден во друг
pa vaka se somnevam vo nego samo radi toa sto tokku dolgo se odolgovlekuvase rabotata, go sakam ama veke treba da mislam za idnina i ovaa godina pocna da me nervira toa sto seuste ne e sloboden i pocnav da se somnevam.. inaku mi go imase pokazano barajneto za tuzbata sto ja podnel(taa si bese se legalno so potpisi so obrazlozenie so pecato, znaci ne se somnevav ic za toa)... ama mnogu vreme pomina i pomisliv da ne napravil nesto( kako odi sudski ne znam, pa da ja povleci tuzbata, iskreno me fakase panika i site negativni misli idea kon mene ) pa sega sakav da prasam nekoj poiskusen e ajde nemam doverba ama posle tolku vreme da se oddalecam ne mi e lesno, pa zatoa se trudam nekako da doznaam
Јас знам дека може да се влечка разводот и со години.Па еден сака,па еден несака,поделба на имот,старателство ако се има деца...ако е спогодбен и двајцата сакаат може да се реши со две рочишта.А да појдиш кај адвокатот и ти,да си бидиш на чисто.Ако ја зборува вистината нема шо да крие.
pa planirav da pojdime mu zvonese na advokatot i ne bil tuka mu pisa poraka deka e vo grcija uf pa se nadevam ke dojdi porano oti posle nekoj period deckovo nema da e tuka i taka da mozi da ostanam vo neizvesnost :-/ sepak fala mnogu dokolku nekoj mozi neka mi pomogni (izvinete mi se objavil dva pati postot hehe )