Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.186
    Допаѓања:
    5.118
    Te nema nesto so spisokov :D

На korisnichka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    715
    Списокот треба на раат,во тишина и со голема концентрација.Малово да го легнам,мм ќе излези 100% па ќе пишувам :)

3. korisnichka

korisnichka Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Mojata odluka ima pecat i potpis

4. endzela

endzela Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    a samo eden dokument dobi ili? :(

5. korisnichka

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Eden, kolku sto se sekjavam, vsusnost eden vo dva primeroka,

6. endzela

endzela Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    otkako gi isplati site sudski troskovi ili so samata odluka go dobi toa? izvini vaka vazno mi e pa zaroa podetalno prasuvam :-/

7. korisnichka

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Ne zn devojce odamna bese, toj plakjashe, toj sakashe razvod i fala na Boga za se.

8. endzela

endzela Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    fala premnogu izvini uste ednas :)

9. korisnichka

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Zemi izluftiraj se, znam deka ti e tesko no ke mine... Veruvaj mi. Pojaka ke izlezes po takvo iskustvo. Batali go. Sto e vazno dali se razvel. Odi na nekoja ekskurzija, druzi se so kolegite od faksot i ke legnat mnogu raboti. I nema grev to ne moze da se prosti. Samo ne ocajuvaj. I nemoj preterano da se sozaluvas. Zivotot e pred tebe. I da stapis vo brak so takov ke imas maka, nemu ne mu se sedi na edno mesto.
    Ednostavno pocni si odnovo.

На Outlook и endzela им се допаѓа ова.
  10. endzela

endzela Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    premnogu si vo pravo, iskreno mi kaza se...kako sto ja ostavil nea ke me ostavi i mene :| ama ajde pocnav iako znaev kako e situacijata ama toa e toa nemozam nazad da vratam vreme...ti blagodaram za sovetot mi znaci

11. baba_kata

baba_kata Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    24
    kako be toa nema pecat i potpis i sto uopste ti pokazal, toa moze sam na masina da si go napisal ako e taka...ne bidite plitki vo umo..

12. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    715
    Сигурно го прочитавте мојот проблем...Овде ситуацијата се влоши .Сабајлево кавга невидена,повторно таа агресивност...а детето само уплашено гледа.Дури и мајка ми и татко ми дојдоа,дури и на неа и врескаше,и мафташе со рацете,жената се расплака ...Мајка ми била крива,ми зборувала се и сешто а уствари мајка ми беше таа шо ме убеди да му дадан шанса.Ако не беше таа да ни помага и финансиски да не крепи ,досега ќе питавме.Ама него убаво му е,не се секира дали имаме или немаме зошто знае мајка ми ќе донеси тоа шо треба.Наместо како маж да застани и ако треба две работи да работи.И на крај таа крива .Тој не сака развод,не сум морала ни да ги сакам туку само да го почитувам,тоа шо ќе кажел така да биди,демек да пробаме да разговараме за се.А љубовта,а хемијата,разбирањето не мора да го има.Почна да плачи ,а јас на парчиња...Не смеам да си дозволам од сожалување да останам и од ради реда да бидиме во брак...Знам дека ќе прави проблеми и околу старарелството,дури и ми се закани дека ќе ми го земи детето,не сака да разбери дека пробувањата завршија и не успеваме заедно.А јас сакам да се разделиме на цивилизиран начин,и детето да има присебни нормални родители.Сакав деновиве да се распрашам кај адвокат,ама ептен се плашам како ќе биде.Како да го направам тој чекор ако тој не сака,несмеам да го сожалувам а незнам од каде да најдам сила :(

13. korisnichka

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Стрпи се малку штом не сака.

14. korisnichka

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Штом не сака, ќе биде уште погневен. Потруди се. Прочитај погоре што ти напишаа другите. Не се расправај. Пробај отворено и искрено да разговарате. Да си кажете сѐ што ви лежи на душата. Но без гнев. И спијте за почеток во иста соба на исти кревет. Не го занемарувај тој факт со сексот. Маж и жена сте. Мажите сакаат секс. Дај му го она што му припаѓа. Оставете го детето на неколку часа, ако може и на ден-два кај бабите. Не се брзај да се разведеш. Поготово што тој не сака.

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. korisnichka

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    И моли се, секако. Кажи вака, од каде да најдам сила? Ти Господи си Единствен сесилен. Ти дај ни сила. Нека биде волјата Твоја.

На Lady..M му/ѝ се допаѓа ова.
  16. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.328
    Te zacitav i mora da napisam deka ista, ama ista situacija kaj..... koja izdrza 21 god brak i se razbira nakraj se razvede.
    Isto scenariot, mu se seta, zelen e, nemoze doma da sedi koga na decata im e vreme za spienje, roditeli pomagaa finansiski, taa koga imase raspravii roditelite od dvete strani gi vikase napomos ili kako svedoci (ic nerazbiram sto gi mesase vozdrasnite), 2 god nezborea nikako, nespiea vo ista soba i na kraj neznaese kako da go otkaci ili da go iznese nadvor od kuka pa moj predlog bese da odi tuzba da podnese i koga pristigna povikot za razvod vo pliko go stavi plikoto na masa za da go vidi i otvori. I taka tipot svati deka treba da si odi. Pa imase i rok , i na kraj istiot den od rokot koga nebila doma stavil nesto vo eden kufer i zamina.
    Dobar tatko e. Plaka se, pomaga, gi nosi na odmor, ama zelen za brak.
    Se vrati na 45 god da zivee so mama i tato vo ednosoben stan. Vistinski domakin.(facepalm)
    Ona ostana vo stanot koj majka i im go dade.
    Po 2 god traganje za zasto mene vaka, taka mi se slucuva, se sooci so vistinata i sega si napravi dom kako kukla, uziva, vo meguvreme zavrsi fakultet i e prikraj na posdiplomski i veli "kako ne se razvedov uste na prvite situacii (po prvite 10god. brak).

Taka da nekoj raboti ednostavno ne se resavaat. Edinstveno resenie e razvod.
    Ako mislis deka nema drugo resenie, teraj kako sto te nosi intuicijata.(y)

17. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    715
    Жалосно шо дозволила тилку време да помине...но секоја чест,би и се поклонила на храброста...И јас го велам истото.Можеби ќе биде се во ред некое време,можеби и 5 год,но на крај секако ќе пукне тиквата кога и да е.А по мене е подобро на време и да не си го губиме времето еден на друг...Јас сум ептен мека на карактер,шо знам сега дека ќе се труди,циле миле,се најубаво ,ако треба од дома нема да мрдни ,а мене ќе ми падне жал и ќе се откажам од развод.По некој период пак истото ќе се случи.Јас не верувам дека некој може да ги промени карактерните црти што ги има,туку само да се воздржува и да ги прикрива.Ти благодарам за твојот совет и тоа искуство од пријателката го гледам и кај себе доколку сега не превземам нешто

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    715
    Пишував и ми се избриша ццц Сакав да кажам дека си во право,ќе биде погневен ако тој несака ,а јас ако напнам...Но со сите овие совети што ми ги даде,нема ли да му дадам надеж така ? Нема ли да помисли дека сакам сепак да се потрудам околу нас? Тој не сака развод,а јас не сакам покрај него :(

19. korisnichka

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Haha zelen za brak :D zvuci poznato, sega stobe toa e, nemoj premnogu da se nerviras. Ќе си дојде сѐ на свое место. Поздрав

20. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    3.560
    Сите семејства имаат различни проблеми, сите деца различно воспитани ама еве пример имам брачеда со која неодамна разговарав на оваа тема и која сеуште го памети викањето на татко и врз мајка и ,тоа кај децата остава најголема трага ( мајка и од тоа пусто сожалување остана со неспособен во брак кој што е најтрагично дури беше млада жената беше циле миле сега кад се сељак покондури) ги трпеше тие психички млатретирања се дури не избега од дома и мајка и ментално не се разболи, секој момент тагувајќи по изгубениот живот сама.Затоа ни 5 ни 1 година адвокат и понастрана од тој идиот, па уште какви совети читам: давај му секс,моли се бога,разговарај ( небаре може да се разговара нормално со некој кој е кометентен да беснее пред мало дете) како ти да си парче месо. Немаш потреба од плашење само напред, ги имаш родителите почни од таму.

На blond.bunny, supertoasty, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.