Очигледно не сака, па еве некако да и се 'достави' исповед и да прочита.. Мада јас многу 'меко' настапувам во вакви ситуации, преголем емотивец сум, пристапник и поборник за семејството по секоја цена, и љубовни свршетоци ко од филмски романтики..така да мои совети и нека не се земаат во обзир најдобро, јас имам розови наочари, море и зеници
@Acko 85 PP, Работи на тоа да бидеш сакан и одговорен татко, вреден и чесен човек со кој утре ќерка ти ќе може да се гордее. Труди се да останеш на вистинскиот пат, не за да смириш со поранешната сопруга, тој воз е одамна заминат, туку поради себе и твоето дете. Шансата да бидеш добар сопруг буквално си ја прокоцкал, но сеуште можеш да бидеш добар родител.
seto vo red neznam kako da se izrazam zato so vie zenive mozi gresno da me sfatite ama jas koga i da se vidam so nejze gledam nesto drugo vo ocite nejzini se si mislam deka i taa go saka istovo sto i jas ama od nekoj X pricini ne go iskazuva to .... a sega ne sum ja videl od avgust mesec pa mozi da e izmeneto seto ili na loso ili na dobro ce vidam za nova godina ako dade gospod da se vratam ziv i zdrav doma
Друже, ако сакаш и Господ биди, не само бивш специјалец..џабе ти е. Срамота за специјалците што имале припадник со лабилен карактер во нивните редови. И да, сите скопјанки се исти. Барем оние со цврст карактер - не поднесуваат пијаници и коцкари. Кажи ни ти нас - зошто сакаш да ја вратиш и најважното ЗОШТО ТРЕБА ДА ТИ ПРОСТИ? Затоа што ти ја сакаш не е доволен одговор!
Ацко за жал ти си направил толку многу грешки. А жена ти трпела, па на крај пукнало. Се освестила. Проблемот тука нема да го решиш. Ако мислиш дека си се променил твое е да разговараш со неа. Ама одлуката е нејзина. Ти во меѓувреме труди се да бидеш добар родител,не го запоставувај детето. Се надевам дека за него имате разбирање со бившата сопруга и нема повуци-потегни како да е играчка.
e sega vaka da ti kazam edna rabota posto gledam si mnogu intelegentna i pametna si vikam ce me sfatis i ce me razberis ... ova moja profesija e mnogu ubava i slatka i bas poradi toj mojo labilen karakter sigurno duri ti si steknuvala znaejne i intelegencija jas sum bil na mnogu interesni mesta i mozebi pritisoko i streso od rabotata si go napravija da ispadnam kako so vikas ti labilen i da pobaram utexa vo alkohol i kocka ne e opravduvajne vo nikakov slucaj ama pak ko ce vidam odokolu deka mnogu MAZISTA od sekojdnevievo kako doktori advokati i drugi profesi streso si go leca so tepajne i maltretirajne na svojte zeni ili odejne so duplo pomladi zeni od niv pa pak si velam deka ne sum bil megju najlosite a na prasajnevo zosto treba da mi prosti ..... pa sega vo momentov i izminative nekolku nedeli go pominuvam vo stacionar a to e bolnica vo voeni uslovi da ti pojasnam a imam mnogu vreme da razmislam za se i da sfatam kolku sum zgresil i izgubil a mislam deka razbra dosta i sigurno ne treba da mi lepis epiteti PIJSNICA i KOCKAR samo na osnova sto si gi priznav greskite i manite javno a ne me poznavas
Ги призна грешките и маните ЈАВНО ама АНОНИМНО, значи не е ЈАВНО. Излези во новина, или на фб напиши исповед со име и презиме, на инстаграм и такви ми ти нешта, паќе стане вирално, ќе дојде до женати, ќе допре до неа... бар денес може
Другарче, правиш муабет со магистер по безбедност.. ако некој може да ти пишува за специјални единици на форумов, тоа сум јас и уште 4-5 души - па повели. Не знаеш тука кој каква работа работел, некој во канцеларија, некој од сабајле во 4 на нива, а некој во планина.. Друго, бидејќи си интелигентен, научи точка и запирка да ставаш, очи ме заболеа. Трето, не треба да се споредуваш со другите, доктори, адвокати, уличари... гледај што ти си направил и зошто, а не што другите им правеле на жените.. И за крај, знам што е стационар..не бери гајле. Има таму одвише време за размислување. А џабе си размислувал кога само своите грешки ги пишуваш... за твоите грешки да ги разбереш, не ти треба престој во стационар.. И после толку време мислење, ти немаш одговор зошто би требало да ти се врати жената.. Е нема и јаре и паре..
ne kosristam fejsbuk i instagram edinstveno viber i skajp za komunikacija so cerkami a eve od denes i prv pat nauciv i da ucestvuvam vo forum ... ama gledam po ova forumov nekojsi pomal del od clenojve se prisutni so golemo zadovolstvo o samopretstavuvajne kako sto sakaat tie a vo realniot zivot nemozat da bidat a ova okolu novina i mozi da se napravi interesen predlog
Za da mozat site grupno seirot da ti go fatat ...I shto fajde od takvo "javno"priznavanje??? Podobro e na chovek ochi vo ochi da mu priznaesh za chustva,emocii i tako dalje otkolku pred publika toa da go pravi..
Лелеееееееее, не ја слушај жити бога..какви новини бе,брука само ке падне и ништо друго Бубале, не се фарбај плава, плиззззззззз
epa epten sum radosen aj sega objasnime zosto ti kako magister narekuvas nekoj so ne go poznavas PIJANICA I KOMARDZIJA pa posle jas ubavo ke ti napisam zosto mislam deka treba da imam i jare i pare a okolu pisuvajnevo se nadevam ke mi oprostis oti ne sum naviknat mnogu mnogu na vakvive komunikacii i sum nov vo ovoj virtuelniov svet odnapred blagodaram
nekogas lujgeto sto ne gi poznavas mozat da ti bidat najdobrite kriticari i od niv najmnogu da naucis
Jas ne bi se slozila so ovoj del deka nekoj shto ne te poznava e dovolno kompetenten da te kritikuva I pri toa da bide "dobar kritichar "..
@Acko 85 PP, Нема зло во тоа да и кажеш дека си се сменил и дека би сакал да пробате уште еднаш. Но, апсолутно не се согласувам со советите да ги користиш средбите со детето за да се зближите, ниту пак одоколу да и се приближуваш за да ја омекнеш. Искрено, тоа ми е многу ниско и „педерско“. После се што си и приредил додека сте биле во брак, верувам дека таа жена заслужува искреност. Тоа што ни го кажуваш тука на нас, кажи и го на неа во живо нареден пат кога ќе бидеш вратен, но почитувај и го конечниот одговор и не инсистирај повеќе (ако одговорот е негативен) Ова никако! Знаеш што се демначи (stalker), така? Нема ништо пострашно од поранешен партнер кој одбива да продолжи понатаму!
Абе човече.. Нешто не си арен? Зошто те нареков пијанца и комарџија?? Сам кажа дека си пијаница и комарџија или се попишмани? Еве јасно и гласно да ти кажам нешто... Ти на жена ти душата си и ја извадил, треба да те тужи за психичко насилство, тортурата што ја истрпела со тебе нема да и помине и за 100години! Тебе ти е лесно, одиш, ќе се начукаш, се враќаш дома, на жена ти 101 сочна реченица, 50% од нив пцовки, а таа ти чува дете дома.. Душата и се тресе дали и следниот викенд ќе се вратиш начукан и дали само на вербална расправија ќе остане или и рака ќе кренеш.. Дали ти РАЗБИРАШ што таа жена претрпела?! Не разбираш. Ама јас ја разбирам. Кога ќе поминеш низ истото, ќе правиме муабет... Кога ке дојде дома жена ти начукана и ќе ти се издере прописно, кога место парите за јадење да ги потроши во маркет, ги троши на коцка..или на чизми. Е тогаш ќе збориме!
Nikogas nitu sum iskoristil nitu sum imal na um da go koristam deteto za da se zblizam so nea naprotiv koga sum doma vremeto go koristam strogo posveteno na deteto i se trudam toa da bidi nastrana od site zbidnuvajna i probemi ama na pocetok na skolskagodina dobiv edno prasajne od cerkami zosto i jas ne sum bil na prviot ucilisen den tamu zosto samo taa bila so majkata sama ...e neznam ama nekako to me dobole i mene a i bivsata sopruga