Pa svekrva I pshihichki ja maltretira,ednostavno se izzhivuva so nea,a I soprugot ne mislam da e poaren so nea.Sve na sve imam vpechatok deka zivee vo disfunkcionalna sredina...
Shto nema vrska??? Sakash da kazesh deka psihichki ne te maltretiraat???Pa ondak koj tebe te obvinuva za sozdavanje potomok???Neli svekrva ti I soprugot tvoj (dogovoreni) raspravale krivi drini na majka ti???Taka???(ova sve ti go imash pishuvano na forumov)..i sakash da mi kazesh deka so "ponormalni" si imash rabota???Hmm..
Психички ја малтретира зашто она и дозволува. Нека направи неколку копии од спермограмот и на секое такво малтретирање нека и мавта со него пред фаца. Треба и она да има свој став, да пресече некогаш. Ако пак маж и почне физички да ја малтретира ќе го пријави во полиција.
сериозно? маж ти те малтертира физички и ти сакаш да создадеш дете во таа средина?? што ви е бе луѓе? како он да е последниот маж на земјата, па и последен да е нема со него да седам не па дете да раѓам во такво семејство? Стварно не знам како размислувате....Што е битно он како дете што има прележано и оераирано, сега има лош спермограм и тоа е тоа, по темите тука има милион со сопрузи со лош спермограм, па пијат витамини ,одат на прегледи. Ама не е тоа битно, битно е дека физички те малтретира. И еве објасни ми кога ке имате дете што ке му кажеш на тоа дете било да е машко или женско, нормално е мажот да ја тепа жената?? И во ред ке биде и тоа дете да трпи трауми со тебе? А што ако и него почне да го малтретира?
Majka mi kaza koga sakam mozam da si odam si imam rab si imam stan si imam se koj ke me zemal mene takva debela nema vrska ne sum debela i da ne me zeme nikoj jas sum si nezavisna oti sum obezbedena so se
Девојко/жено.. Со цел памет сакаш дете да му родиш на човекот што те малтретира? Најсериозно? Како планираш да го растеш тоа дете не знам..
Neznam neznam sakam samo da se dokopam do otpusnoto pismo sto tolku vesto go krijat on e bil vo koma cel mesec
Imas poddrska od doma, toa e mnogu bitno. Gledam vo temata za vestacko imas pisuvano mnogu, trcas po doktori, za sto? Resenieto ne e dete, kako mozes da sakas dete od covekot sto te laze i plus te maltretira fizicki? Dali sakas da gledas kako ti strada deteto vo takva okolina? Razmisli ubavo.... Covek sto te tepa i navreduva ne te saka! Kako moze da krie od tebe tolku godini za toa sto mu se slucilo? Velis hemikali imal zemeno, pa moze se imal trueno za nekoja devojka pa ne saka da doznaes? Kako i da e razmisli ubavo pred da doneses odluka!
Mene ne mi e jasno edno: zena, zdrava i prava, so zivi roditeli i rodnini: TRPI TORTURA od doma, pa uste saka i dete da mu rodi?!?!?!?! Stvarno ne mozam da razberam. Verojatno ima nesto mnogu silno sto ja drzi vo toa disfunkcionalno, bolno semejstvo.
И не само што сака дете да му роди туку уште лечи неплодност со него. Мислам ајде, да проба да го направи - да се фати од прва, втора - ок, ќе разберам. Има многу такви случаеви. Ама да се мкне по болници за да го излечи неговиот проблем, а овој во меѓувреме да ја малтретира? Не знам кај кого во случајов има дисфункционалност во однесувањето... И мислам дека за ова дефинитивно треба да се консултира специјалист.
@meckicka не ти треба доказ. Тоа што го бараш од докторите, веќе ти кажаа дека нема да го добиеш. Нели има психичка и физичка тортура, тогаш немаш избор...па и мајка му вмешана Ако имаш поддршка и ако си самостална, тогаш почни од ново.Ќе помине време, ќе се опоравиш психички, сепак тоа ќе биде стрес и за тебе и тие околу тебе. Не чекај, нека не ти минуваат годините во разни истраги и барање вистини, бидејќи и тебе ти тече биолошкиот часовник. Остави и не се врти наназад.
Зошто сакаш да се докопаш до отпусното писмо???!!! Што ќе ти смени тоа, ќе се заљубиш во маж ти, ќе и простиш на свекрва ти? Што? Биди искрена со себе, сакаш дете со таков човек, во таква средина, во таква дисфункционална фамилија? Еве не мора да бидеш искрена со нас, ама размисли и биди искрена за себе, одлучи за себе не за нас. Не не слушај нас, сите имаме различни мислења, ама размисли дали сакаш да паднеш толку ниско, мислам ти си веќе падната ниско но мораш да се искачиш најпрво за себе. И немој да имаш дете со таков човек. Детето чека на тебе, но со вистинскиот човек покрај тебе. Ти плус имаш поддршка, имаш стан, семејство кое е покрај тебе. Не си го губи времето. Подобро да имаш дете од непознат донор, отколку со некој кој те малтретира а тоа значи дека НЕ ТЕ САКА. Зар ти го сакаш него? Дебела била? Се слушаш ли што зборуваш? Најголемата глупост и најглупата причина што можеш да ја наведеш за да останеш со некој кој не те почитува како жена, а не па како сопруга.
И што кога ќе се докопаш до отпусната листа? Ќе одиш по комшии и ќе мавташ за да докажеш нешто на некого?! Ти живееш за одмазда? Ако бил во кома или било што друго и да се случило, не значи дека влијаело на неговата плодност. Ниту дека не влијаело. Знаеш ли исто така дека тоа што се обидуваш да го направиш е кривично дело?
Јас само ќе кажам дека многу будали жени крепи земјава... Ни зависиш финансиски ни стамбено од него, уште неможе ни дете да ти направи, згора не се мајка му те малтретира, и ти го трпиш.... Незнам еве... А колку што разбрав имаш веќе и преку 30 и кусур години... Незнам навистина што чекаш, а толку многу сакаш да имаш дете.
А и што ќе промени тоа отпусно писмо? Состојбата е таа што е . Имаш сперматограм како доказ, ако веќе толку ти значи. А нема зошто, оти ти со мт си омажена, не со комшии и роднини, па да им докажуваш.
A kakov dokaz sakas ti zeno? Zosto ti treba dokaz ne mi e jasno? Maltretirana si i fizicki i psihicki kade od mt pa i od cela negova familija,mesto da si zamines ti deca sakas da ragas. Vo pravo e offspring ... sto samo krepi zemjata.