Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080
    Умно кажано од сите како беше она подобро спречити одколку лечити. Инаку лесно е сите да дадеме совет а само вие @Lady..M и @Azalea Bonsai ги знаете најубаво работите и подобро неуспешен брак со убав живот одколку брак со суров живот.Па и не е крај света двете сте млади иако едната со детенце но и тоа подобро да порасне во сакасе и љубов на еден или двата родители иако не се во брачна заедница.
    Тука можеме само совет или мислење и муабет да направиме а и за тоа е форумов но еве бидете умни и одлучни и донесетеси прави одлуки како пто мислите и двете тоа е најумното за вас

На DVAANGELA, Dust, Cinderella12 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Јас лично имам една огромна маана,шо сум голем мекуш на срце.Еве веќе 3 месеци сум кај моите дома,а уште не сум пресекла.Секогаш ме води некое чувство дека го оставам на пола пат ,го сожалувам и тапкам в место :( А никогаш нема да бидам среќна ако прво другите ги правам среќни знам.Одлука тешка како планина,можи и повеќе :) Сепак ти благодарам за поддршката ;)

На asdht, Cinderella12, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080
    Понатамошните одлуки си се твој Дамичке.

На DVAANGELA, asdht, Lady..M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.625
    @meckicka значи ти уствари сакаш да имаш дете со него, колку он да престане да те тепа, и да си бидете среќно семејство?

Не трчаш по лекари 10 години оти дете сакаш да имаш, туку за мажот да го задржиш... Те заболе тебе дали тоа дете ќе биде млатено, и со какви трауми ќе живее...

И те приметувам дека ти тука доаѓаш колку да се исповедаш, а не по помош и совет...
    Па дури и изговори си вадиш... Па и за шупакон од муж шо го имаш. Он да сакаше деца до себе, до сега на лекар ќе отидеше, а ти ќе беше трудна со тројки.

Таквите како тебе ама ич не ги жалам. Ај првите сто пати кога ќе се пожалите, али после ц.
    Ти си мазохиста, и сама си го бараш. Штом сеуште си седиш таму, ќути си и трпи си.
    Не не замарај нас и блиските.
    Ова време што се троши на тебе, може да се искористи на некој на кого стварно му треба помош.

На TIGARCE86, Glasna, mama31 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    .ne sedam greska si

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080
    Си замина.ли конечно.

7. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Не разбирам, целава процедура околу вештачко оплодување ја планираш со сопругот, а не седиш со него? Пошто на другите теми пишуваш дека правите испитувања и двајцата.

На Monella, okcenzi и Petar80 им се допаѓа ова.
  8. andriela

andriela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    ЗДраво сакам да прашам нешто. Сакам да се разведеме спогодбено со мажот меѓутоа не ми е јасно како треба да се напише тужбата и што треба во неа. Ќе ве замолам за помош ако некој знае или ако некој поминал низ ова да ми помогмне да ја напишам и да ја подадам на суд. Благодарам

9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Ќе одите заедно кај адвокат, со лични карти, извод од венчани,ако имате и деца и нивни изводи.
    Ќе наведе во документот адвокатот дека тој и тој венчами тогаш и тогап поради тоа и тоа се согласуваат спогодбено да се разведат, на првата страна тоа е наведено и гласи тужба, а од др страна е решението, дека се сложувате на условите заразвод, наведувате кај кого ќе се децата ако имате и колку ќе е алиментацијата и потпишувате овластување на адвокатот и тој си брка работа. Ќе ве чини 20000.

10. andriela

andriela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    а без адвокати може ли да се среди тоа некако?

11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Не знам, мислам барем еден адвокат мора да го води тоа.
    Прашајте во суд :/
    Спогодбено е најефтино. Регуларно ќе ве чини многу многу повеќе ..
    Деца имате?

12. andriela

andriela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    да едно

13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Мора околу старателство да се додели,мора адвокат, судски...
    Не е лесно и едноставно.
    А сложни сте и двајцата сакате развод?
    Ако сте согласни одете кај еден адвокат и договотере се како ви одговара. Алиментација испод 3000 од дете помалу никако, или 30% од платата.
    Ако одите со регуларен развод,догло трае, ќе морате во социјално на помирување, детето ќе одлучи социјално каде да биде...подолго трае имате двајцата адвокати, поскапо е...
    Лошо е во секој случај развод за детето е шок, ама подобро разведени него со птоблеми кои верувам ги имате чим дошло до ова :/

14. andriela

andriela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    да баш поради тоа за доброто на детето е разводов, овака само проблеми гледа, а ако не сме заедно барем ќе расте во мир и спокој, нема да ја одвојам од него никогаш но најубаво е вака. Сложен е и он за развод но не сака да идеме двајцата кај адвокта вика бркај си ти сама документи јас што треба ќе потпишам

На Glasna, Lolipop23 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Прво ќе Ве повикаат двајцата во Центар за социјални работи на разговор, дали има услови за помирување или не.
    Доколку се изјасните дека нема, ќе Ве прашаат кај кого ќе биде детето под старателство и дали ќе има некои посебни услови за другиот родител.
    Претпоставувам детето кај мајката ќе биде.
    И давјцата ќе потпишете Изјава дека сте свесни за разводот и толку.
    Рочиштето за развод на бракот ќе следи после ова, бидејќи ЦСР до судот ќе прати допис за детето и за предлогот за развод.
    Отвори си на pravdiko.mk и имаш некои основни работи за разводот.
    Најубаво е, за да не се трауматизирате и двацата во суд, да си ангажирате еден исти адвокат и да го ополномоштите да Ве застапува и двајцата (обично секој адвокат во канцеларијата си има правник па двајцата Ве застапуваат како спротиставени страни), па Вие воопшто да не се појавите во судница.

На zeka, toogood и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Еве ти објасни погоре, тоа е тоа, оди кај адвокат, носи твоја и од мт лични карти, венчаница и извод на родени на детето и ќе спреми тој све, маж ти ќе потпише и ќе платите 20000 и тоа е тоа :/

17. asdht

asdht Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    36
    Moze Andriela. Advokat ti treba samo da ti ja sostavi tuzbata i ke te cini okolu 2000 den. odite vo sud si ja podnesuvate sami i si tece procedurata. Na ovoj nacin ke gi platite samo taksite od po 800 den na pocetok i na kraj od donesuvanje na presudata.

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mama27

mama27 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    175
    Ke ve molam dali moze nekoj da mi odgovori .? Se raboti za moja prijatelka vo Amerika saka da se razvede odovde bez nivno prisustvo kako odi postapkata. Tuka se registrirani, decata vejke se polnoletni . Dali nekoj ima nekakva informacija za vakov slucaj. Vi blagodaram.

19. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Ako zivee vo Amerika togas treba da se razvede vo Amerika.
    Ne razbiram zosto vo Makedonija, edino ako ne i teknalo na nesto nezakonito.

Dosega ne sum slusnala nekoj od Kanada da odi vo Mk da se razveduva.
    Mnogu somnitelni potezi.

На Glasna и zalosna им се допаѓа ова.
  20. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    neinformiranost ti se vika toa:emo:

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.