Ako uspeam da go snimam vo toj moment bi bilo odlicno ne se setiv do sega , posle ke kazuva deka e e verodostojna animkata deka ne e on mozebi na snimkata ako uspeam da mu ja snimam facata ako ne dovolno mislam ke bide derenjeto negovo da go snimam pa neka odrekuva kolku saka Zasto i taka malata mi e postojano vo race ako mi e tell vo blizina pa da fatam nekoj Prekrasen Moment od negovoto odnesuvanje I uste nesto da ve prasham, predlozete mi ako znaete nekoj Dobar Advokat da iskontaktiram so nego , da mu ja objasnam situacijata i da pocnam od nekade veke ,
Не се изложувај на трошоци, не ти треба полномошник. Разводите се неспорни, спорна е само издршката, но околу висината судијата ќе одлучи (зависно од неговиот личен доход). Поднеси тужба, и во рок од три дена ќе ви закажат рочиште. Семејните постапки се од итен карактер (времена мерка).
Нема во рок од 3 дена да закажат рочиште и овие постапки не се времена мерка, нешто сосема трето е. Прво ќе ги викаат во Центарот за социѕално во постапка за мирење и доделување на старателство.
A moze li vo moe ime da me zastapuva advokatot na toa mirenje zasto ne sakam da odam nitu pak da se smiruvam so nekoj monstrum ,
ЈАс мислам дека мора да појдеш, ќе изјавиш дека не сакаш да се помирите и тоа е тоа.. Ако сакаш да бидат децата кај тебе мора на секоја покана на социјалното да одиш, бидејќи тие одлучуваат за доделување на децата.
Стручен бев на Семејни, во рок од една недела ги закажуваа, а во последно време дел од предметите за развод ги закажуваа во рок од три дена. Секако дека прво ЈУ МЦСР ке ги повика.
Да ќе ги повика ЦСР еднаш или два пати, па потоа треба да даде мислење што ќе го достави назад до суд со предметот па потоа да се одреди термин за рочиште и кога да видиш месец поминал. Значи откако ЦСР го вратил предметот во суд тогаш можеби за 3 дена да се закажат ама ова во малите градови, поголемите или СК нема шанси од сега за во јули ги закажуваат.
Ako odgovorot e vo generalizirana forma, vo toj slucaj g-gjo/ce ne ste nisto podobri od onie koi gi konstatirate pogore, ako ne togas ovaa replika e nerelevantna. Poz
Ti plakas redovno alimentacija? Odis noke zaedno so majkata na tvoeto dete na infuzii bidejki toa gori od temperatura? Koga gori od temperatura dezuras cela nok ili spies bidejki utre si na rabota? Znaes koj broj obuvki nosi tvoeto dete? Mu go znaes rasporedot na casovi na uciliste? Se zamisli ,a? E tokmu poradi ovie raboti netreba da vi se dava pravo za staratelstvo(sekoja cest na isklucoci) Zatoa ,pred da potrcate po nekoja i za 200gr.smrdlivo meso da si go rasturite semejstvoto,zaprasajte se dali ste dostojni da odgleduvate dete ,posle site gluposti koi gi pravite.
Се сложувам со се напишано. Но нели е еднолико, нели има и обратност. Нели и некоја за 200/300 грама мускул да проба го сје.ува бракот
Да прочитав, но не е убаво атакт кон човекот може не бил он виновен за развод и може би се од она што пиша би сторил за својте деца но ете судот и ги доделил на неа
Pa ke gi dodeli be Petre. Po 3-4 kg medju noze ....so zivot se deli na poroduvanje i sega nekoj sto pustil kapka-dve...ke go cuva ili vospituva. Sto da stori za svoite deca? Zelnik ke im mesi sekoj den? Neka plaka alimentacija,neka trca po kursevi,uciliste,lekari.... Orden ne se dava za ova.
Се сложувам така е хаха, сега и без тињ капка две немало да бидат тие деца. Него муабњтот беше не треба таква помисла кон секое машко дека не би сторило ништо за децата ако е разведен. Дегинитивно ти си премногу огорчена
Kako prvo ovaa drskost mozez na tie okolu tebe, vo sprotivno konvrzacijata tuka zavrsuva. Kako vtoro ne e nas tovar vasata i tvoja nesredenost pa da generaliziras to sto vie ste nesposobni da go postignete so ostanata populacija. A SE NAREKUVAS RODITEL. treto ti si "OK Majka" zatoa sto go pravis ona sto pogore go naveduvas. G-gjo/ce ili devojce odgovornosta ne lezi vo toa, ako ne si bila svesna so kogo stapuvas vi brak i razvivas semejstvo odgovornosta za neuspehot e samo tvoja i na nikoj drug. Del od navedenoto ne me ni interesira od pricina sto jas sum tatko i sopru i nemam namera da prestanam da bidam i seto ona sto pogore go naveduvas da ne te parafraziram ako cekam nekoj kako tebe da me osvesti sto e moja zadaca ondak ili sum na pogresno mesti ili voopsto ne go zasluzuvam epitetot TATKO. Taka da te molam da ne me vklucuvas vo kontekstot na tvojte sekojdnevni frustracii i licni neuspesi i ne ja baraj svojata uteha vo neuspesite na drugite tuku gledaj kako vistinski da ja postavis svojata zivotna cerga i da izlezes na zivoten pat. I na kraj da - ova voopsto ne e mesto za eden maz kade treba da se "dokazuva" pred licnost kakva sto si ti. Tonot na mojot govor e neumesen za ponezen pol no e odngovor vo poblaga forma na tvojot izraz. I gospogi/ci zaboravete na sondromot balkanski ili si roditel ili nesi, toa nema nikakva geografska preodrednica. Poznavam mnogu prekrasni tatkovci i mnogu prekrasni majki. Denesniot semeen neuspeh ne znaci kraj tuku osnava i solidna pricina za nov pocetok. Nema formula za roditelstvo i nema merka za toa koj poveke go saka svoeto dete/deca ili koj povekje pridonesuva. Da kazes deka si rodite i kontinuiran vlog koj vo zaednica dava vistinska nasoka na pravilno prifakjane na semejni vrednosti. No ne znaci i deka razdelba ne moze da donese uspeshna prikaska. Poz
Wow covece.... Karakter.... Hahaha Sredena sum si jas...ne se sekiraj...mojata cerga mozes da ja sonuvas samo.Moite uspesi,na son mozes da gi dozivees. Molci i ne zboruvaj ako ne si videl kako izgleda koga majka se maci da gi izvede decata na prav pat,a tatkoto se zapnal staratelstvo da zeme a jadniot sam za sebe neznae da se grizi a ne pa za dete. I daj te molam...ne prodavaj tuku pamet. Odi vo drugite temi.