Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. Pepi1106

Pepi1106 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    26
    Tula malku greshish. Bidejki graditelot na temava si bara opshta pomosh , kako mislenje i slicno. A ne bara da i kazem nie dalida se razvede ili ne :) ..... licnlstite koj se ucesnici vo samata situacija ednostavno im.se vrzani ocite i racete i neznaat shti da pravat. Dokolku na na nas da recam ili drugite licnosti nadvor od samata deshavka znaar mn popametno da izigraat i pravilno..... kje zemam za primer gledate serii. Od dve epizodi izgledani vie go znaete narednite 7 koj shto kje kaze kako kje postapi i shto kje izreagira..... zatoa shto sfs videle i islushale del.od problematikata i go.znaete odgovorot odnapret. Taka i ova :)

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Diksi 85

Diksi 85 Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    29
    vo ponedelnik treba da se sretnam so advokat,lugje drzite mi sreka da go izdrzam ova sto me ceka

На mira.mira, muchacha_a, ♣ Alba Viduam ♣ и 3 други им се допаѓа ова.
  3. happinnes11

happinnes11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Здраво женски, ми треба одговор затоа што никаде неможам да најдам. Дали за развод спогодбен треба и двајцата да сте во Македонија или може и преку маил да прати, потпише и скенира? Ве моламмм за одговоррр

4. Diksi 85

Diksi 85 Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    29
    Bi trebalo da moze stom e spogodben,no sekako ce moras preku advokat taka da toj najsigurno ce ti kaze

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  5. happinnes11

happinnes11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Zaso da plakam advokat koga mozam samo da gi potpolnam formite?

6. Diksi 85

Diksi 85 Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    29
    Hmm...izvini ne sum tolku zapoznaena so tie raboti,samo go kazav svoeto mislenje.Posledno koga bev na advokat za mojot razvod ,mi kaza deka dokolku e spogodbeno tie formulari sto gi spomnuvas treba da se potpisat od dvajcata partneri i potoa se podnesivaat vo sud za da bidete i zakonski razvedeni.Kako i da e se nadevam deka ce ja zavrsis rabotata na najlesen mozen nacin.

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pepi1106

Pepi1106 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    26
    Ne me fakjaj za zbor. No mislam deka moze so advokat. Moite koga se razveduvaa tatko mi beshe vo stranstvo i celata rabota si ja brkashe preku advokat bez da doagja vo mk. E sega dokolku trebalo licno, da doshol a jas da nemam poima za toa. Togash druga prikazna. Ama vo sekoj slucaj treba da moze so advokat. No sepak konsultiraj si se so strucno lice (advokat) pozz

На Diksi 85 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.455
    Колку време трае разводната постапка? Во план сме да ја почнеме, па да си знам однапред дали брзо оди. Нема да биде спогодбено најверојатно.

9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    ако не е спогодбено може со години да се влечка. имавте дете така?

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. iloveyou29

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.455
    Да, за неполн месец ќе полни 2 годинки.

11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    ако се договорите со маж ти околу посети и алиментација многу побрзо ќе е, максимум 6 месеци. ако не се договорите со години може да трае. еден совет од мене, пробај алиментација да договорите вие, ако оставите судот да реши може ќе гледа колку заработува ама може и само 2-3 000 ден да додели (совет од жена од центар за социјални грижи ова )

На Petar80 и iloveyou29 им се допаѓа ова.
  12. Diksi 85

Diksi 85 Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    29
    togas najdobro da se dogovorite da probas okolu deteto iako sekako sudot na majkata go dodeluva.spogodbeno e trae mesec do dva najvise a tuzbeno godina obavezno

На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. iloveyou29

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.455
    За алимемтацијата мислам нема да е проблем, повеќе ми е за старателството. Тој сака спогодбено 50/50, јас не сакам така.

14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    како сакаш ти? целосно старателство не постои. постои опција викенди да ја гледа. од искуство околу мене мажите после неколку месеци и за викенд не ги зимаат така да..

15. iloveyou29

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.455
    Па да, така некако за викенд или колку одреди судот. А тој сака две недели кај него, две кај мене. Тоа ми е долг период без неа, многу сме приврзани неможам да издржам.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Diksi 85

Diksi 85 Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    29
    nema sansa sudot da mu dodeli 2 nedeli kaj nego dve kaj tebe.ic ne se sekiraj :)

На cresa-jagoda и iloveyou29 им се допаѓа ова.
  17. iloveyou29

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.455
    Не, он тоа сакаше така да се договориме ама јас не прифатив. Фала ви девојки

18. Diksi 85

Diksi 85 Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    29
    nema na sto se nadevam se ce pomine vo najdobar red:)

На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.363
    мислам дека после година дена судот автоматски ги разведува(после нели поднесено барање).Ова во случај едниот да одлага да несака да потпише развод.

На SummerGirl, LiliBoz, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  20. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Обично се години се влечкаат заради несогласување заради старателство на децата, непуштање на детето да оди кај другиот родител итн.

Јас би ги советувала сите што се во процес на развод највеќе да мислат на детето, а најмалку на себе. Многу од нив забораваат на траумите кои тоа дете ги доживува и буквално вршат иживување врз детето мислејќи на одмазда кој бившиот брачен партнер. Навредливи и подмолни работи заборавете ако сакате детето да ви порасне психички здраво, без трауми, анксиозност и огорченост кон вас. Жал ми е за тоа што го гледам околу мене, буквално цел живот деца трауматизирани од родители кои мислат дека на другиот му наштетуваат со тоа што не го пуштаат детето да си го види родителот, а забораваат дека тоа дете всушност САКА да си го види таткото/мајката.
    Не заборавајте дека тоа дете еден ден ќе порасне и ќе ги согледа работите такви какви што се(биле), и буквално разводот ќе го обликува на некој начин во човекот кој што ќе порасне и неговото мислење кон вас како родител.
    @iloveyou29 Најверојатно детето ќе биде доделено кај тебе од понеделник до петок вечер, а кај таткото од петок вечер до недела вечер. Обично така е практиката на судот. Јас би те советувала на пример доколку не си во можност некоја вечер да го чуваш детето да направиш контакт со таткото и да го прашаш дали би сакал да помине неколку часа со него.
    Верувам дека ова би било во сечија полза, плус добро е да си во добар однос со таткото. Договорот е најбитен во оваа постапка, те молам немој да ги заборавиш потребите на детето да биде со својот татко.
    Ти посакувам среќа, брз развод без проблеми.

На Lolipop23, Petar80, pravnicka_2604 и 12 други им се допаѓа ова.