Развод не е пријатна работа и се дрзнав да ти пребарам мислења и некако за скоро цела година откако си пишала дека имате преубави моменти заедно се распрашуваш за развод. Добро што ви се случи до развод да стасате? Не можете да си дадете уште една шанса?
eh koga e covek zaljuben ne sekogas ja gleda realnata slika...taka da onie raboti sto do vcera ni izgledale super,veke utre moze da stanat katastrofa zasto verojatno i ne bilo kako treba uste od pocetokot samo ne sme primetile
Јас прашав која е постапката за развод, а не би да навлегувам што и како се случило. Да можевме да си дадеме шанса, ќе го направевме тоа до сега, немаше да пишувам во развод. Но работите се такви како што се. Стојам зад тие мислења што сум ги напишала бидејќи во тие моменти така сум се чувствувала. За жал повеќе не. Поздрав.
zalosno e toa sto se slucuva se pocesto se raspagjaat brakovi,lugjeto stanaa sebicni i mislat samo za sebe.No nemoj da gubis nadez jas veruvam deka za sekoj covek ima nekade nekoja srodna dusa sto ceka... A sto se odnesuva na decata mislam deka podobro da ziveat so razvedeni roditeli odkolku vo semejstvo prepolno so stres karanici i nervozi.majkite posebno ( sekoja cest i na takvite mazi) maksimalno davaat se od sebe za svoite deca taka da veruvam deka ce im bide dobro.
Мое мислење е дека подобро децата да живеат и да се навикнат на ситуацијата дека родителите се разведени и среќни, одколку да живеат во несреќно семејство и да се истрауматизирани од кавги и слично. Јас сум за децата да бидат со мајката.И да си го гледаат таткото. Не дека таткото нема да се грижи за детето, сепак мајка си е мајка. На почетокот се изгледа така розево, но кога ќе ги тргнеш розевите наочари реалноста е друга. Кога го бараш проблемот во сите други, а всушност е во самиот човек тој проблем. Секое лошо за добро е.
Kako shto.imam slushano voedno i citano okolu razvodot i decata. Deteto do 7 godini treba da bide kaj majkata. Zatoa shto nie mazite nemozeme da mu ja pruzime taa majcinska ljubov. Nastrana od toa deka neznaeme da gi sakame ili ne gi sakame. E sega majkata ako e so nedajboze posebni potrebi ili alkoholicarka narkomanka i red drugi raboti, togash normalnlo e deka kje bide drugiot staratel. Megjutoa mnogu golema uloga za dodeluvanje na deteto i finansiskata stabilnost i rabotata.
Одприлика за колку време ќе ми стигне покана за на суд, ако во Понеделник е поднесено барањето за развод? Колку време поминува од прво до второ рочиште?
За 3 недели отприлика . Од прво до второ рочиште ( кое ќе и последно ако се договорите за спогодбен развод) пак некаде 2-3 недели. Значи за месец дена би можела веќе да бидеш слободна. И решението за развод ќе го чекаш околу десетина дена,од кога ќе платите и двајцата по 1200 ден Ова е доколку немате деца и не бараш/ бара нешто имот или друго за делење по разводот.
За жал имаме за делење , но тоа би било после разводот , за да не се влечеме и за тоа по суд. Се надевам дека брзо ќе заврши се. Фала
Тоа е посебна постапка , несврзана со разводот. Ја покренува некој од Вас двајца. Ако не се покрене, нема да има постапка.
Па се договоривме што да си земам од куката, бидејки мебелот 90% јас го купив со мој кредит. Не сакам да одам и за тоа на суд
Vo brak sum 7 god.imame dete od 5 god.Sega sme pred razvod.Ako toj pokreni postapka za razvod me interesira kolku ke me kosta mene cela postapka dodeka da se razvedime. Ako nekoj znae sto se treba da spremam jas dokumneti i kolku ke me kosta seto toa. I ako jas podnesam tubzba ne mazot mi kolku ke me kosta seto toa
Тој што поднесува тој плаќа, мене така ми рекоа. Венчаница, извод од детето и копија од лични карти од двајцата. Околу 10000 за спогодбен
Dvajcata po tolku ke platime ili cela procedura e tolku i se deli na dvajcata. I dali ke mi treba advokat za seto toa Ili plaka toj sto podnesol tuzba za razvod 10000. I dali treba advokat za seto toa