Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    @ЖенаМајкаКралица а ти сакаш детето да му го земеш скроз на таткото, да не може да го гледа ни за викенди?

2. ЖенаМајкаКралица

ЖенаМајкаКралица Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    30
    Не ќе му дозволам да ја гледа кога сака ама тој сака на цело да ми ја земе а и олус ме уценува ми се заканува цело племе ќе ми го истребел ќе ме убиел ме брка од дома ама ја секако без детето не си одам

3. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Драга...прочитав многу одговори за твоево прашање.Многу е тешко да се одземе дете од мајка па и невработена да си.Социјално ги интересира да си психички стабилна пред се,ако немаш сега работа во моментов,ќе имаш по 1 месец нели?Така да работата многу не игра улога.Битно е да имаш покрив над глава.Оди кај твоите ако можиш.И поднеси тужба.Јас се разведов невработена,кај моите сум,со дете од 2 год.Немам никаков имот на мое име.Немам ништо за разлика од таткото со сопствен стан и сигурна работа.Детето си е кај мене сепак.Не е едноставно да одземат дете посебно толку мало.Шансите се премали.За гледање на детето како ке се договорите со таткото.Не е точно дека од старт се одлучува да е за викенд кај него.Еве ние во социјално потпишавме изјави дека може да го гледа кога сака во согласност со потребите на детето и во договор со мајката.Ако настани проблем да ме тероризора или мене или детето,тогап ќе барам пд социјално да определат.Нас никој ништо не ни одреди.Развод,процес од неполни 3 месеци,ама спас за цел живот.Ако сакаш,можиш.Глава горе.Само најважно е на почеток да имаш кај да одиш и поддршка финансиска.Ако можиш кај твоите ич не размислувај,куферите и патот пред тебе.Мир пред се,среќна мајка среќно дете :*

На kikin, Annora, stetoskop и 9 други им се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.680
    Ама ти си се развела спогодбено. А што е со неспогодбениот развод? На пример, таткото поднесува барање за старателство. Тогаш е хорор. Ако таткото има подобри услови, лесно ќе го добие детето. Другарка моја остана без детето, кое тогаш имаше 3 години. Она невработена, со живеалиште кај нејзините. Таткото со сопствен имот и со стабилна работа. Не му требаа врски на бившиот.

5. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Се разведов со тужба.И мојот го бараше.Ама јас убаво пишав.Премали се шансите да и се одземи на мајка дете.Но некажав во ниту една реченица дека тоа е невозможно.

6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.680
    А во социјално што направивте околу старателството?

7. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Јас кажав одма јасно и гласно и пред се самоуверено дека детето го сакам кај себе.До тој момент не ја знаев неговата изјава,дотогаш велеше го сака и тој.Таму го прашаа дали се согласува со мојата изјава за детето да е кај мене,тој тогаш кажа да.Многу тешко заради невработеност би одзеле дете.Ако е здрава,права и присебна,таква мајка тие знаат дека ќе работи секако кад тад.Кај пријателката твоја се си мислам има некои вмешани прсти :^)

На Dalia93 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.680
    Е па кажал да. Значи, дал согласност. А ако те тужел, можно е пресвртот да бил поинаков. Што се однесува до пријателката, она немаше ни финансии да го чува детето. Со кои пари? Живееше кај нејзините, а они невработени. Бившиот докажа на суд дека е способен да го чува детето. Има стабилна работа и имот на свое име. И финансиите имаат улога.

9. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Ама не се приоритет за носење одлука.Искрено во случајот од твојата пријателка,ако е мајката здрава психички и физички,и покрај тоа и одземаат дете,кое го родила и е дел од неа...тогаш за мене се тие монструми! Немала пари свашта...па чим е нормална ќе работи и ќе им обезбеди се на децата.Мајка си е мајка.Монструми

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.680
    Мене ништо не ме чуди. Се обидуваше на многу начини да го добие детето, ама џабе. Они не можат да бидат сигурни дали она ќе работи или не. Само не знам до кога ќе се толерира тоа да не се плаќа алиментација.

11. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Тие пред се треба да се сигурни во психичката состојба на мајката.Чим е психички стабилна личност,таква мајка нема да дозволи никогаш ништо да им фали на децата.Здрава,права мајка ќе помести планини ако треба.За жал тие одлучиле врз основа на моменталната ситуација,и а и очигледно не им било многу гајле за емотивниот и психичкиот развој на детето па и го одзеле како да е играчка

На Meckicja, SummerGirl и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    А зошто да не го земе таткото ако е посоодветна опција?

На zuto и Meckicja им се допаѓа ова.
  13. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.602
    Ti koga bi se nasla vo takva situacija bi mu go ostavila deteto na bivsiot maz? Jas ne bi..

На Annora, joy1, stilas7 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.374
    Допаѓања:
    171.434
    Таткото може од инат да го земе детето кај него
    И ај да речиме дека на суд ке добие старателство
    Гарант барем 90 посто од мажите ке го земат од инат и после тоа ке го тупне на мајка му да го чува а он не си врие петок сабота по дискотеки обични денови кафе шеми низ град

На JuLleE, joy1, makedonkamak и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Единсветна опција каде таткото е посоодветен да го има стрателството е ако мајката е неспособна за чување на детето,психички нестабилна,наркоманка и сл.Секоја здрава и права мајка е најдобрата опција за своето дете .

На JuLleE, joy1, makedonkamak и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Da
    Zavisi znam slucaevi kade sto majkata go ostavi deteto na tatkoto I ne saka ni da go vide ima uste eden takov slucaj kade sto majkata go ostavi deteto na tatkoto I se premazi za drug

17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Мојот маж, да, би го оставила, ако тој може да и' обезбеди повеќе од мене.
    Бидејќи го знам доволно и знам дека ќе биде покрај нејзе цело слободно време.
    Таков е и сега.

На таков маж не би го оставила, ама за таков маж не би се ни омажила.

Затоа што е мајка? Кога е мало и ако го дои, да, разбирам, ама ако не е повеќе на доење, зошто таткото е по дифолт лоша опција? Зборувам за услови во кои мајката е психички стабилна и не е наркоманка.
    И јас познавам разни примери. Исклучоци се, но има...

На SummerGirl и zuto им се допаѓа ова.
  18. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.435
    Допаѓања:
    5.393
    Jas imam pisuvano niz temive znaci me odgleda tatko mi kade majka mi 21 godina ja nemam videno. Ima i ima tatko mi bdeeshe nad mene vo site uspesi i padovi i nitu me tutnal kaj baba i dedo bese ostaven Sam na sebe so dve deca koj gi izrasna vo zdravi i pravi osobi. Majka mi se premazila i tolku od prikaznata. Znaci ima i ima masko i zensko ne e bitno se dodeka se pruza ljubov. Dozvolete mu na partnerot da se dokazuva vo zivotot kako roditel ako vie ne se sakate ne znaci deka ne go sakate deteto. Sekoj ima pravo i ne se tepajte ne go navreduvajte partnerot pred deteto sepak toj mu e roditel. Ke si gi delite obvrskite dvajcata i posle razvodot. Sekoe dete zasluzuva obostrana ljubov. Ne gi stavam vo ova lugeto odadeni na porok, a ako Ima drug druga ok neka e ziv zdrav toa ne ve pravi podobar ili polosh roditel.

На mareane, Annora, makedonkamak и 17 други им се допаѓа ова.
  19. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    И јас сум од оние со здрава, права и работоспособна мајка која не е пијаница и наркоманка, а не ги заслужи децата.
    Не ми се допаѓа генерализирањето за татковците, ама оти веќе се генерализира ќе кажам дека голем процент од жените после развод се далеку поискомплексирани и поисфрустрирани од мажите и неретко тоа го пренесуваат на децата, што воопшто не влијае позитивно на децата.

На SummerGirl, Milobebence, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Kolku kosta razvodot celiot proces