Единствено што можеш да направиш е, кога е смирена топката т.е. не се карате, да ја започнеш темата, да ја прашаш зошто се однесува така и што и фали од тебе. Моја претпоставка е дека старее, а гледа дека ти си далеку помлад од неа, па се плаши да не те заведе некоја помлада и да те изгуби. Ако е тоа случајот, најди начин, дај и до знаење дека тоа нема да се случи. Секако ако ти сеуште ја сакаш
Zasto mora da se zgresi za da se napravi nesto. Ako mislis deka vredi i zasluzuva zenata so koja si, togas bori se za nea. Sepak moze e period vo koj se i e preku glava pa ti si i najblizok vrz kogo ke si go isturi nezadovolstvoto. Imate kerkicka, potrudi se, moze ke uspeete. Nikogas ne se znae. Ne krevaj race taka lesno. Sigurno ti e tesko no moze vrodi trudot sto ke go vlozis. Mnoguuu srekati posakuvam
Јас мислам дека не сте се познавале доволно за да стапите во брак. Зошто стапивте во брак? Чија иницијатива беше? Каква беше таа во врската?
ja zasakav ednostavno , vo vrskata bese super. Eve na den denesen praznik taa i pocna nasilna da e , nit raka imam krenato vrz nea nisto. I me maltretirase i pak raka ne krenav samo solzite moi ke vratat i denesniot den.Da i e maka i aram sto me da recam takA mavase so tupanici . I pak ke napomenam ne vrakjav na udarite ni se branev sakav da vidam do kade ke odi.Zalno Mi e zal za princezickata moja samo drugo nisto, nemase da go trpam ova.Poradi deteto trpam neznam sto da napravam
Abe prijavija ja ce i go odzemat pravoto na staratelstvo...zosto deteto da ima traumi zosto da ve gleda kako se karate tepate .. Poubo dete so eden roditel otkolku iskompleksirano
Ова е веќе семејно насилство. Очигледно не сакаш да си повеќе со неа. Доколку е така поднеси барање за развод. Е сега ретки се случаите кога таткото ги добива децата по развод, но доколку кренала рака на тебе сигурно ќе крене и на ќерка ти.. Најдобро да се консултираш со правник и да ти каже кој е најдобриот начин. А доколку сакаш да останеш со неа, пробај да ја дознаеш причината за нејзиното однесување, можеби е психички проблем. Ако е тоа одма на психолог или психијатар.
Najmnogu mi e za deteto mene ... neznam od kaj da pocnam i so da pram. Nie sme vo stranstvo so viza ne sme mkd. Neznam stvarno so da pram.
Немојте со совети од типот Може била нервозна; Постара е, разбери ја; Може нешто ја мачи.... Да седнела да му каже смирено зошто се однесува така и да се извинела ај во ред, нека ѝ даде втора шанса. Ама континуирано да е вака па и до тепање, се знае што е решението, особено за доброто на детето.
:/ me koci deteto mene najveke inace ke si zaminev jas odma... sto so deteto jas sum mnogu osetliv covek , neznam dali toa bi go izdrzal i kako
Ќе се снајдиш... подобро сам со детето и без неа... немој да дозволиш детето ова да го гледа бидеќји ќе влијае премн лошо на него
Ти ако не си тогаш тешко на детето со неа.. ќе го поремети... Судот одредува кој ќе го гледа детето... остај рекла казала
Вработен си? Имаш кров на глава на твое име? Доколку дигнала рака на тебе лесно ќе дигне и на дете, а во странство казните за семејно насилство се строги така да најди си адвокат, консултирај се и среди си го животот на време. А доколку ја начекаш да дигне рака во нервоза на тебе или не дај боже на детето одма пријави ја во полиција
imam krov nad glava vo MK ne na moe ime a ovde kaj sto sum kirija plakjame zaedno.Mislam jas ja plakjam kirijata 700€ !!! E sega vo EU razvod kosta 4000€ ... I neznam dali posto vo mkd vencani a ovde razvod ke dozvolat ...
Токму заради детето треба да ставиш крај зашто како ти рекоа може и кон него да биде насилна и само лошо ќе се одрази тоа на него. Како што разбрав малку и финансиите ти се проблем. Ако се твоите во можност нека ти помогнат тие додека се средиш со детето.
Па баш дека си во ЕУ земја ако ја пријавиш за насилство ќе има повеќе фајде. Нема да се разведете таму, ќе треба во МК да се поднесе тоа. Ама за почеток би почнале да живеете одвоено. Чим ја плаќаш ти киријата нека си оди она од тој стан. Друго, прочепкај низ сајтовите на државата каде што си, за каква заштита и помош нуди во вакви случаеви. Документи за пријавено насилство и слично би ти користеле многу понатаму во процесот за да си ја земеш ќерката кај тебе.
Jas sum podaleku od moite poso samo vo propast sum od niv, mislam se nauciv da se drzam na distanca. Ete soprugata mi gi otvori ocite za niv iako mi se roditeli , za to ke sum i blagodaren sto mi otvori oci