Фала ти! Се најдобро ти посакувам! Zdravo, toa sto imate kerkicka (neka vi e ziva i zdrava) ne znaci deka bilo koj vo brakot treba da tolerira takva nepocit kako vo slucajov tvojata sopruga prema tebe.. I da svesna sum deka moze deteto e pricina za da razmisluvate da ostanete so soprugata no moe mislenje e deka toa e apsolutno pogresno. Kerkickata ke porasne i ke stane svesna za vasiot neubav odnos i megusebnata pocit vasa a toa sigurno nema da i obezbedi ubava sredina za rastenje i ziveenje. Ni najmalku ne treba deteto da e pricina za tolerancija na nesto sto gledate deka nema poenta. Apsolutno, probajte da ja podobrite sitacijata, dokolku e mozno no dokolku ne e, ne si trosete zaludno od vremeto i mladosta. Zivotot e pred vas i treba da najdete licnost so koja ke vi e ubavo. A vasata kerkicka ke bide srekna i dokolku vie se razvedete i se grizite i ponataka za nea normalno..Toa e moe mislenje, ne mora da se slozite Sekoe dobro.
Zdravo. Bi sakala da slusnam mislenje od nekoj sto pominal niz istoto ili mozebi poveke sovet. Vo brak sme godina i pol, imame 5 mesecno bebe. Cel bremenost bev sama bidejki osobata so mene zamina vo sttanstvo na rabota sekako zaradi pari. Se vrati se rodi bebeto i namesto kako normalen roditel soprug da bara rabota odma i da zarabotuva toj so prst ne mrdna lezejki i spiejki celi 6 meseci cekajki da mu davaat pari od doma i tie od moeto porodilno. Vo meguvreme sekoj den beb zrtva na verbalno nasilstvo so vreganje i stres zaradi koj go izgubiv mlekoto i prestanav so doenje bebeto e celo vreme na AD. Vreganjeto bese vo smisla kako jas non stop sum kazuvala deka treba da raboti da ne spie bla bla.. Bez vrska neli se etoa od svoe licno nezadovolstvo preneseno na mene. Sega posle 6 meseci mi kazuva deka spored nego edino resenie e pak da odi vo stranstvo na rabota 6 meseci i da me ostavi mene i bebeto sami. Jas sum odlucna utre da podnesam baranje za razvod bidejki mislam deka se ova e katastrofalno za bebeto i podobro sega da se otkacam od taa negativna i neodgovorna osoba otkolku utre so porasnato bebe da go pominuvam istoto. Sekoj sovet e dobredojden, vo ovie momenti stvarno mi treba nekoja poddrska. Vi blagodaram
Здраво, najprvo bi sakala da znaes deka tvoeto zdravje i zdravjeto na bebenceto nemaat cena, taka da najprvo probaj da ne se nerviras tolku bidejki ti si mu potrebna na toa bebe i toa mnogu. Za sitacijata, ako osekjas deka mozes da razgovaras so nego i da te razbere odnosno da najde nekakva rabota NO po moe nikako vo stranstvo ( brak i semejstvo na dalecina ne odat) vo red e da se trudis no dokolku osekajs deka takvo razbirane nema i ednostavno odnosot ne funkcionira togas tvoe e ponatamu da odlucis dali ke zivees so takva licnost ili ne.. Moze i moevo ne e ispravno, ne te naveduvam na nisto, sepak ti najdobro si znaes... Ete, mojava sitacija e kompletno sprotivna od tvojata, so soprugot sme ili na dalecina ili koga sum dojdena kaj nego, toj e na rabota od sabajle do vecer a cesto vikendi e na kompjuter i raboti od doma. Mojot stav deka ne mozam vo stranstvo i vakov nacin na zivot ne go zema bas vo predvid..
Ti blagodaram. Jas probam veke so meseci da go ubedam deka toa resenie sto toj misli za vo stranstvo e sebicno i deka toa mu odgovara samo nego a e katastofalno za familijata. No zaludno. Jas zboram i po nekoe vreme pak slusam deka toa MORALO. I se vrtime vo krug jas sum 24/7pod stres a treba da se grizam za toa bebe. Ednostavno e neblagodaren i mislam deka zasluzuvam poveke. Sepak se odluciv za razvod. Familijata ili ti znaci i se boris za nea ili ne ja zasluzuvas!
Zdravo i od mene. Jas bev so eden slichen kako toj tvojot vo vrska eden period i bukvalno toa go praveshe odeshe vo stranstvo da vozi kamion, dojdi ovde potroshi gi site pari do denar na gluposti za pomalku od mesec, dva i chekashe od majka mu ili od tatko mu da mu pushti od stranstvo i ne sakashe da raboti ovde tuku lezheshe i shetashe i koga ke mu dojdeshe nozh do grlo pak vo stranstvo. Posledno, (jas mislam deka me lazheshe) deka koga ke se vrati, ke sme si odele zaedno da zhiveeme pod kirija, ke se verevme, ke najdel rabota, a parite koi ke gi sobere demek ke sme gi trgnele na strana za stan da sme soberele da kupime. Znachi rsbotata stanuvashe seriozna, ama posledno go gledav deka istoto go praveshe tamu, vozi i prviot sloboden moment pikni se vo kafana i troshi pari, znachi parite nemashe da mu ostanat za ovde. Mene mi dojde preku glava i mu raskinav, nemozhec da se zamislam vo brak so takov. Znachi begaj od takov shto podaleku greota e deteto da gleda takov brak i da raste so tatko shto ne e voopshto dobar primer. Jas prvo shto si pomisliv beshe toa, dete so vakov ne fala. Znam deka e poteshko da se donese vakva odluka so dete, otkolku bez nego, ama iskreno mnogu poubav zhivot ke ima bez da zhivee vo takva sredina. Izvinete na kirilica od mobilen sum
Се повеќе мажи одат во странство да заработат. И жените ги земаат. Дали сте збореле со вашите родители и дали имаш можност да седиш со нив на пр за да не си сама. И јас да сака маж ми би одела негде, ама тоа не е причина за развод. А, како тоа твојот чека од неговите, и они го поддржуваат во тоа? Размисли два пати за доброто на детето. Не треба да трпиш насилство, ама ако сака да оди нека оди, па види како ќе ти биде. Што работел претходно овде и нели може пак истото да го работи? Твоите што викаат? Ти не сакаш да одиш со него? Не те прашувам да ми одговориш само гласно размислувам за тебе. Се најдобро
Problemot e sto toj voopsto ne vika da ideme site tuku da ide SAM. Ni ednas ne napravil plan za site. Tuku fino lepo toj da sj setka a jas sama tuka. Taka ja pominav cela bremenost. I plus da napomenam ovde mu se nudese rabota ama NE MU SE SVIGALA. Pa normalno koj bi trpel toa. Jas da nemav bebe vo slucajov znam kako da ja resam situacijata vo 5min ama ajde.. Se lazes radi deteto
Според напишаното погоре претпоставувам се работи за работа на брод? Не сакам да звучам негативно ама тоа треба да е последен избор. Јас знам дека кога еднаш ќе работиш за големи пари после не можеш да замислиш да работиш за просечна мк плата Но...... Тука веќе има семејство на кое е му е потребно неговото физичко присуство, не само парите. Да не спомнувам што се се дешава на брод во однос на односи помеѓу персоналот. Ама сите што ги знаев што беа во брак ги изневеруваа своите партнери со кој ќе им дојде буквално. Еден колега, македонец исто женет со мало дете, не го виде детето како расте, нонстоп на брод. Во тој договор кога ми беше колега со колку спиеше, тек па другите договори. Каде и да работи, дали брод дали копно не може самостално да носи одлуки за да замине.
Se mi e toa mene jasno samo se lazev da ne slucajno se premisli radi deteto ama ne.. Pobedi sebicnosta
Он ќе шета, ќе си тера ќеиф, ти ќе му го раснеш детето и во целибат ќе живееш. Се под конец. Па ако е за така, штом си самец во брак, па што ќе ти е. Барем биди официјално сама и дај му друг правец на твојот живот. Ејјј се изнервирав. Требало да му речеш ај седи ти дома чувај дете ја ќе идам. Па тогаш што ќе рече. И јас сум била на брод, сум била и на копно преку океани, мојот сопруг исто нонстоп патуваше но откако сме во брак изнајдовме решение пак да сме во странство ама заедно.
Spored mene ova ne e pricina za razvod treba samo da sednat dvajcata I mazot I zenata da se dogovorat sto kako nakraj kraeva i da ode za stranstvo mazot I kolku zeni ima sto sami si gi gledaat decata mazite im se na rab vo stranstvo
Дали си озбилна со ова што го пишуваш? За каков договор зборуваш кога тој овдека лежечки си го терал животот? Тоа дете не го донела од дома, па САМА да се грижи за него. Секако дека може и сама да го чува и израсне детето, НО дали е тоа решение, т.е. не решение него дали е фер спрема жената па и спрема детенцето? Зашто покрај маж да нема маж? Ако сака да оди, пакувај куферите и заедно со СЕМЕЈСТВОТО. Многумина не го знаат значењето на зборот брак, семејство или пак погршно го сватиле.
Tocno. Dogovorot spored nego e si odi go nema pola godina jas sedam sama toj sk setka. Da napomenam deka ovde mu se nudese rabota od 400 evra ama ne mu odg. Mislam deka se e jasno. Mene mi treba familija vo zivo a ne na viber. I plus faktot sto moze da go izdrzi toa so malo bebe tolku vreme da go nema.. Nema sto da se sedne
Мој совет ти е да не брзаш.... дај му уште една шанса пушти го да оди ти остани секако и со развод и без него ке си бидеш сама... само вака ке дадеш уште една шанса дека кога ке се врати нешто ке се смени... минев развод не е лесно ни за време ни после тоа затоа ти велам не се брзај за развод е најлесно за 2 месеци разведени сте.... е ако не се смени ништо од кога ке се врати тогаш се знае жалам и ти посакувам се најдобро !
A A so razvodot sto ke postignes pak ke bide deteto bez tatko togas on sekako ke zamine vo stranstvo ti ke nemozes da go sopres I ke molis za alimentacija da ti dade
@Ana_zvezda86 Добро пред брак он работеше ли нешто?Цело време ли е на релација странство тука? Нели пред брак се договоривте,направивте муабет,како би се одвивал вашиот брак? Најчесто тие што работеле надвор од тука отпосле не им се работи тука за 400 е.А и за луѓе со кредити тука 1000 е месечен приход баш и не е доволен.Имам зет цел живот работи по странство,сега е тука зема плата 400 е ама и он не е задоволен.Вика и кога сум надвор од Мк и кога сум тука малата нема време да ја гледа.Тука е до 18 ч на работа дур он дојде она веќе си легнува.А со таа плата што попрво. Пред да се решиш на развод треба да си дадете шанса,да имате уште милион разговори,па кога ќе се види дњка веќе нема што понатака,развод.
Да требаат пари, на секој му требаат пари ама најбитно е здравјето на мајката воедно и на детето. Членката пиша му се нудела и тука мкд работа али нејќел. Тој ако беше за фамилијата повеќе ќе си работеше тука блиску до нив, ама изгледа послободен си е во странство. И мажот ми имаше работа со дупло повеќе плата во Скопје (и тоа ск-бт 3ч макс е) ама се вративме Битола дека НАС како фамилија повеќе ни одговараше, значи не се само парите во прашање.