Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297

неможе Загрижена да се разведе затоа што не е во брак со господинот туку се разведени одамна.....сега само живејат (ако може така да се каже) заедно со детето...

2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.684
    Допаѓања:
    10.136
    За адвокат мислам дека мора да имаш ама други трошоци нема да сноси мајка ти. Знам мајка ми кога поднесе тужба за развод, пресудија во нејзина корист и оној требаше да ги сноси сите трошоци, околу 60 000 денари. Значи таа си го плати само адвокатот и ништо повеќе. Адвокатот и ги среди подоцна и сите документи,менување презиме итн.

3. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Исто во петитумот, предлогот за пресуда,може таа да си напише тој да ги сноси сите трошоци,па ако ептен има тој докази дека не може да ги сноси сам трошоците ,тогаш ќе ги поделат.

4. piereta

piereta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    pozdrav do site...imam eden probelm za koj do sega ne mozev da zboruvam, no blagodarenie na Vas jas imam hrabrost i moram dad se soocam so vistinata...
    Vo brak sum 2 godini, deca nemam, se omaziv od ljubov kako i sekoja normalna devojka.Mojot soprug e pomlad 2 godini od mene i mislev deka toa ne e nikakva precka, bidejki nie funkcioniravme super.No odednas rabotite se smenija-rabotevem na isto mesto i dvajcata vo ist den ( 3 dena po svadbata ) dobivme otkazi..finansiski padnavme celosno..ziveeme vo zaednica so roditelite negovi( nikogas ne mi smetase toa ) no sega veke ne....so tekot na vremeto jas sum edinstvena zena vo kukata koja cisti i pere i gotvi...svekrvami ne mozi.:( sekogas sum tuka da primam naredbi od sekogo i da stojam mirno pred site...site gi cenev i pocituvav, ne mi smetase da se obratam so "mama" i "tato", vospitana sum da pocituvam, no jas ne se vklopiv vo toa semejstvo.Negovata majka ima pregolemo vlijanie na nas, sto odamna mi premina vo nervi..( da moram na sekoe izleguvanje od soba da kazam kade odam i sto prava so kog zboruvam..toa sekoj moment da se znae sto se pravi i koga sum bila intimna so sopurgot..no, ajde da pominam preku toa...tatko mu me cenese koga imav pari pa sega ne cinam, ne vredam, i me navredil i mene i moite roditeli koi nisto ne mu pogresile ( izvninete pisuvam so solzi nemam komu da kazam), za nego site zeni se kurvi bidejki toj cel zivot so takvi go pominal, sekogas sum bocnata so muabet za nesto sto me boli, bidejki moite ne cinat za nego:( i na kraj mojot prekrasen soprug...pred 4 meseci dobivme iselenicka viza za stranstvo, kupivme karti i mislevme ete mozebi ke bide dobro..( jas barem taka mislev) za da pred 2 meseci go nacekam mazot mi so druga:( mislam deka toa me ubi...se cuvstvuvam mizerno....zgora na toa tatko mu mu cestitase i rece deka taka trebalo da pravi eden maz, a jas samo molcev...dosta mi e od toa molcenje i od negovata nezainteresiranost da me zastiti kako zena, naprotiv me ismea, me ponizi ( tuka da ne gi zaboravam samarite i psihickiot teror) a sega treba da zamineme stranstvo da ziveeme....mi prizna nema da prestane da flertuva i da se dodvoruva na drugi..( da ist na tatko mu)....sto da pravam...pomognete mi...nemam veke ni volja za zivot ni sila....p.s...a toj odi stranstvo blagodarenie na mene, jas sum nositel na vizata nego kako na soprug mu sleduva.....pomossssssssss

5. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.101
    Замини си во странство сама!

На bibiiii, maca78, dlikedevil и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Да се разведеш и да не го трпиш во никој случај! Дали знаат твоите за ова? Дали тие се запознаени низ што се ти поминуваш и дека во таа куќа те третираат како амал, како слугинка и плус те понижуваат? Ако незнаат веднаш да им кажеш! Тие ти се родители и ќе те заштитат, никој нема деца за фрлање!
    Веднаш да покренеш постапка за развод и да се тргнеш од тој човек! ако можеш сама замини во странство и започни нов живот, уште поголема среќа имаш што немате деца, можеш кога сакаш да си заминеш. Ако не биде сега, во иднина твоите деца ќе го трпат тоа!
    Мој совет ти е тоа, покрени постапка за развод, поделете се што е во бракот стекнато, парталите спакувај и бегај одовде, оди таму каде што си решила, немој да дозволиш животот да ти го уништи тој тебе, а во иднина и ако имате деца и на децата!

На MSkorpionka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Andzelika

Andzelika Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    176
    Да се разведеш. Искрено не гледам зошто би останала со таков човек. Па плус и психичко малтретирање од неговите, а он си стоел на страна па плус и фраерот е мангуп, брка девојки по страна, а ти седиш дома и се замараш со неговите.

Знам ќе помислиш лесно ви е на вас да кажете. Јас искрено на твое место, би се спакувала и би си одела. Ете ти плус, ако можеш без него да одиш во странство- одлично! Никој не е толку вреден, за да се погазиш самата себе и да поминеш преку ова. Почитувај се малку повеќе.

8. piereta

piereta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    da, veke kazav na majka mi :( iako ne sakav da vidam nejzini solzi i da ja skrsam od bolka, no morav, taa mii e najbliska prijatelka i znaev deka ke me razbere, vprocem jas sum nejzino dete bez razlika na godinite i situacijata..se konsultirav so advokat i utre ke napravam polnomosno i ke mu gi dostavam site dokumenti sto mu trebaat bidejki uste 3 nedeli sum tuka i ke mora da zaminam.So ogled na negovite roditeli i nego, jas se mora da napravam bez nikoj da znae bidejki se plasam za sebe i za moite najbliski.Advokatot rece deka ke mi pomogne i deka najdobar nacin e da ne go otkazuvam patuvanjeto da zaminam so nego kako sto se planirase i da se pravam deka e se normanlo, bidejki ako toj razbere za toa nema nikogas da potpisi razvod..:( advokatot rece deka postapkata ke ja zapocne i stom bide doneseno resenie za razvod ke mi gi isprati dokumentite so slobodna bracna sostojba kade i da sum i posle toa mozam da zaminam kade sakam...Vi blagodaram na site za ogromnata poddrska toa mnogu mi znaci, bidejki od strav za sebe nie cesto znaeme da gi precutime rabotite kolku i da e tesko...ne molcete, soberete hrabrost i ke bide se vo red....jas iskreno se nadevam deka ke bide i so mene taka...pozz i ke vi pisam kako se odvivaat rabotite, pa mozebi so mojot slucaj nekomu ke pomognam.kisss

На MSkorpionka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Hellen

Hellen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73
    Пиерета,

Слушај си ги советите на адвокатот. Среди си го животот на најдобар можен начин. Си имала среќа со виза за надвор, те сакал Господ да видиш се` навреме и да можеш да почнеш одново. Биди храбра да поднесеш се уште малку. Со среќа со разводот! Главата горе ! Те чека убав живот без овие лудаци кои си ги сретнала.....

10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Катастрофа! Значи се повеќе и повеќе се згрозувам од тоа какви можат да бидат луѓево, без осетни, без почит за другите, без чувства, без грижа ... :fubar: Цццц, убаво вика мајка ми круша под круша паѓа. Таткото ако бил женкар можно е и синот да е ист. Немам зборови како да те утешам или да ти кажам што мислам. Ова не личи на ништо! Тие се бедници ... тие ќе изгубат многу кога ќе се оттргнеш од нивните животи. Затоа послушај го адвокатот како ќе ти каже тој така прави ... Се надевам дека конечно ќе успееш да го откачиш и тој бедник од маж твој ... па ќе бидеш можеби сама ама слободна и своја. А за среќата никогаш не знаеш кога ќе ти се насмее. А верувај тркалото се врти ... ќе им се врати полошо.
    Со среќа и што поскоро ако може нека се случи разводот, а тој после нека се чуди што изгубил.

На Hellen му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    разведисе под хитно без око да ти трепне
    копиле тој мажот ти (без навреда)тоа таму кај нив живот не е тоа е тортура башка што воопшто не те цени дома што му готвиш чистиш што му ги периш гаќите пA уште ќе те понижаваат и тој таткому страмота резил да му е да го научил синчето како да се перка со други а не го научил како да биде човек како да ја почитува сопругата и да има семејство тоа е вистински маж што на секое поле е успешен а не како овај твојот пропалица невидена добил отказ па што?луѓето секојдневно добиваат откази од работа и што треба да кренат раце од животот?треба да одат да си го растурват семејството?треба да се умри?не нека гто мрдни газот и ако е толку маж нека најди др.работа и нека го издржува семејството ама тоа за него е шпанско село како што читам од твојот пост и каква иднина ќе имаш ти со него а?никаква
    оставиго овај човек заминиси сама во странство ќер си најдеш работа и ќе си почнеш нов живот разговарај со твоите родители кажиму што ти се случува ќе те сватат и подржат сигурна сум
    размисли убаво дали сакаш овие маки да ги скратиш или понатаму ќе трпиш поголеми
    со среќа

12. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    разведи се и кога ке бидеш брачна состојба: СЛОБОДНА одма шут на копилето и нека се врака назад во Мк,штом преку тебе добива он виза факт е дека кога нема да си му жена ти на твојот адвокат ке му дадеш задача да го даде документот каде што треба и одма да го транспортират на копилето назад...е тогаш златна моја ке пее типчето: а ти си жена за сва времена :)

Ти посакувам срека во животот и што поскоро да помине периодот од тој твој хорор живот со кретенот...има една добра песна од Владо Јанески вика: а секое лошо за добро е што и да е ке помине

Поминав развод знам колку боли тоа ама сега тоа го гледам како едно големо искуство и имам голема сила после тоа,па ке те награди и тебе Господ со срека не се секирај :*

На piereta му/ѝ се допаѓа ова.
  13. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Пирета, сите сме родени еднакви....така треба и да остане. не гледам зашто би премолчела пред ова големо понижување од страна на твојот таканаречен сопруг и неговата фамилија.
    Бракот треба да претставува заедница, а не здобивање со куќна помошничка- која ќе ги врши работите на мајка му! За татко му па...типичен кретен, типичен балканец, во најлош стадиум.
    Тој што го имаш како сопруг на ливче хартија, не вреди ни да плукнеш на него. Штом ти самата си го начекала со друга, не ни треба да се двоумиш. Наредниот потег е твој!
    Позитивната работа во целата ситуација е тоа што немате дечиња, а тоа олеснува многу работи. Остави го без око да ти трепне....или оди во странство или остани тука. Сигурно ќе најдеш некоја работа која ќе биде доволна за тебе.

Поздрав и само храбро :*

14. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Разводот во денешно време станува природна појава.Животот е еден,и секој вреди и заслужува да го живее баш како што сака.Во тие моменти треба човек само да биде храбар и да издржи што би рекла јас машко.Ти посакувам по разводот да имаш убав живот.

На Gioia му/ѝ се допаѓа ова.
  15. woow

woow Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    88
    Искрено, згрозена сум од тоа со какви луѓе си се споила во животот.
    Маж ти - недораснат, курвар, неодговорен, расипикуќа, неморален, не знае да цени, ...
    Татко му - стар курвар, ненормален, никаков родител, грозота од човек, ....
    Мајка му - не можам да сватам како таа не те прифатила како што треба, штом свекор ти бил курвар, тогаш знае каков е животот со такви. Таа требало да те прифати како своја керка и да го поднаучи малку нејзиното синче, да не биде како неговиот татко...

Веднаш да си се разведеш без око да ти трепне, те чека дефинитивно мноооогу подобар живот во странство. Од овој живот полошо нема да накапеш.
    Со среќа драга моја, те поддржувам со цело срце и се најубавоооо, од убаво никогаш да не куртулиш...

На bibiiii и piereta им се допаѓа ова.
  16. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Секојдневно слушам за вакви слуачеви, лево-десно сегде се окулу нас, искрено им се радувам на оние асални стабилни искрени бракови и врски, навистина е реткост да наидеш на такво нешто, и навистина е тешко да го препознаеш и избереш оној вистинскиот.

Конкретко ќе и се обртам на Пиерета, девојко, жено (како сакаш сеедно) слушај си го адвокатот и што е можно поскоро разведи се од тој идиот, кога ќе биде се завршено удри му една клоца и прати го кај татко му и мајка му, и сега нека му честитаат и нека го величаат за постигнатото.
    Добро е што немате деца, или зеднички имот кој би ја искомлицирал и оддолжил целиот процес, вака би требало за брзо време се да се среди, а тој расипикуќникот до тебе нека иде татичко сега да го тапша по рамо, да му честита, и да си го чува за украс.
    Не се разочарувај, не се завршува животот ако се разведете, баш напротив ќе бидеш негде далеку каде нема ништо да те врзува и подсетува на него, избриши го од твојот живот, прекнижи ги сите тие несреќни денови и живеј ги животот по твои правила.
    Никогаш не е доцна за промени, со среќа и секое добро ;) .

17. piereta

piereta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    на сите Вас од срце Ви благодарам за искреноста и поддршката што ми ја давате.Долго време се двоумев дали да проговорам за мојата болка но сега гледам дека сум можела и порано, но ајде никогаш нее касно, нели....Да веќе првиот чекор го сторив, направив полномошно на адвокатот и заминувам за странство...тоа е мојата последна одлука, кога тој ке свати дека сме разведени јас ќе бидам некаде далеку...Позз до сите вас уште еднаш и едно НАЈГОЛЕМО БЛАГОДАРАМ!Ќе пишам како ќе се одвиваат нештата...

На crnokosata му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Многу почитувам вакви одлучни жени! Браво! Убаво ќе му направиш и ќе му се одмаздиш барем. :devil:

На sonce777, enca.69 и piereta им се допаѓа ова.
  19. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Бравос пирета разумно и трезвено од тебе мило ми е мене дека ги послуша советите од нас и како што виде сите бевме едногласни да се разведеш и продолжиш со животот
    ти посакувам секое добро :*

20. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    би се развела заради две работи...ако физички ме малтретира(ме тепа) и тоа не се издржува и ако е алкохоличар или зависник од дрога