Zosto si zapnala deka treba da raboti,koj pisa deka ne raboti majkata.? Ne mozes ti da sudis za necij raspad na brak, necii finansii i necie dete.. Osetliva e temata i toj sto e zasegnat go zabolele tvoite detski muabeti. Nemalo da dava pari za zenata...pa ne dava za zenata bre..dava za deteto ili decata! Dali moze ili nemoze ne e predmet na rasprava. Sumite gi istrese od rakav, bitno naglasi deka zenata ceka od mazot da ja izdrzuva! Boze sacuvaj! Kako komentirate vo temi sto nemate nikakvi dopirni tocki, nitu ste roditeli,nitu znaete sto znaci griza za svoe dete. Se nadevam ke smenite mislenje pred da oformite semejstvo(so vakvi principi, zalno vospitano)! Tocno taka.
30% (18.000ден) на детето кое он си го направил, 70% на уживкање, шеткање и трошење на парите на други жени (42.000ден). А дете на одмор треба да оди? Јазик, спорт, облека, образование, храна, соба за него?
А бе да плаќаа 30% од вистинската плата сите, супер ќе беше. Работата е што повеќето бараат да бидат пријавени на минималец а остатокот да му бидат исплатени или како бонус или на рака. Се со цел да плаќаат што е можно помалку. Па ќе видиш дека повеќето плаќаат само 3000ден.
Не сакаат сите да оформат семејство, и не на сите им се тие приоритети во животот, не знам како ти сфати по риплеите дека јас сакам семејство некогаш да оформам хахаха
A epa ok togas jasno zosto ima vakvi stavovi. Covek sto ne ni saka da oformi semejstvo ne moze da ocekuvame da razbere sto znaci da se grizis za istoto.
Па да де, зошто појма нема како е. Ќе беше ок мислењето ако не беше одма со напад кон мајката, дека мајкава чека на "преголемата алиментација" од таткото за да не оди како бездомник неизбањата и по кафани како непроживеана.
Дали некоја има што е разведена? Бившиот изгледа ќе го фалсификува тестот за ковит, дали ако пријавам во судот би ми помогнале и би провериле дали е фалсификат. Оваа потврда тој нема шанси да ја направи приватно, а треба да го носам детето на средби.....
Значи тој и да е позитивен никогаш не би одел на тестирање, мислам дека е од тој тип на луѓе кои не веруваат во вирусот. Нема шанси да оди да се тестира дури и да е бесплатно, а не па што и пари ќе му побараат. Само судот не знам дали би сакал да провери дали тестот е фалсификат.
Со цел да не плати за тестот, а да го види син му. Знам дека таква работа ќе напрај, само господ нека ни е напомош ако префатиме од него корона, тоа е - што сакам и јас во банана држава. Им велам дека не е во ред тој, дека го нема од раѓање детето видено, дека не плаќа алиментација итн, тие уште го поддржуваат. А законски е - ако не го гледа детето воопшто односно има негрижа подолга од 4 месеци, дека центарот треба да му го одземи старателството, само што тоа не функционира во мк. А не вака ќе се прави стрес над мало дете кое е навикнато да нема татко. Жалам само за детето, нема ништо да остани од неговиот мир и среќа, ќе се збуни едно 6 годишно дете. Законите се однопаку правени. Испаѓа - да не се разведувам законски требаше, да не го побараше детето никогаш. Сега се јави по разводот, можи е во паника да не се премажам.
Зарем треба да направи тест пред да го види детето? Кој му го бара тестот? Ти за да бидеш сигурна дека не е заразен или Центарот за социјални работи? Инаку преку матичен ако закаже не се наплаќа ништо. На државен трошок е. А ако оди на приватно да се тестира тогаш се плаќа.
Nemoze da se zabrani toa. Znam deka ti e tesko, no toj my e tatko, dosega ne se grizel i voopsto ne e e za opravdyvanje, naprotiv za osuda e, no mora da ima pricina za da ne dozvolat da se gleda so deteto. Teski se takvite situacii no mora so ladna glava da se resavaat!
Abe edno sto e vo panika da ne se premazis sto posto ) dosadno mu e sigurno pa ajde si vika dete imam ke si poigram. Baraj prvo neka isplati se sto trebal do sega posle neka si igra.
Lugje, imam potreba za sovet od vas bidejki ne mozam da se iskazam na nikoj drug momentalno. Skoro 8mi mesec sum bremena i doktorkata mi rece da sedam doma i da odmaram ovie dve tri nedeli. Ne znam kako da pocnam da pisuvam ne sakam da ispadnam pateticna bidejki navistina mi e bolno ova sto mi se sluci i ne znam kako da postapam. Soprugot raboti da, no po cel den ne si ide doma, bega od mene na nekoj nacin veke gledam deka e mnogu smenet i bara da go razberam da sedi sekoja vecer po dva saati nekade i da pie rakija. Ok, mozebi do negde toa e normalno i vo red e seto toa, no on znae vo koja sostojba sum, deka po cel den sum sama doma imam bolki, plus pijam redovno asentra za anksioznost i panicni napadi a prva bremenost mi e.. Vecerva mi popustija nervite i pocnav da placam i da mu vikam dali ima oset da si dojde doma, kako ne mu e zal.. Se iznervira oti mu rekov i pocna da se dere jas nego da ne sum go komandala, deka on imal pravo da sedi kolku saka i pocna da mi se zakanuva deka ke mi ja udri edna oti sum go vadela od pamet. Mu rekov kako ne ti e sram voa so go pravis i pocnav da placam i mu rekov deka nema da dozvolam da me udri i mi vrati na toa deka sum ne zdrava i ljutkava(so ovie zborovi) i da si odam sabalje ke me odnese kaj majka mi. Mi se zgadi od nego iskreno ne e prv pat da se raspravame posebno od koga ostanav bremena, no ova vecerva go nemav slusnato. A za deteto mi rece deka ponatamu ke sme videle (vo smisla deka moze da mi go zeme) i toa najveke me zabole.. Na covekot do koj pred nekoj chas mu veruvav najmnogu na svetot!? Ne znam sto da pravam mnogu sum isplasena i mnogu mi e tesko.. Moite ne znaat nisto i mi e sram da im kazam
Не останувај кај него. Кажи му на некого, нема што да ти е срам. Детето не може да ти го земе, детето не го даваат на таткото, а тој глуп муабет сите мажи го прават. Не останувај кај тој кретен
Ne mozam da poveruvam deka seto ova se sluci i svesna sum deka toa se preteski zborovi i mnogu me zabole ova iskreno.. Samo mi treba malku hrabrost oti jas sum takva odma se obvinuvam sebesi za se i mnogu sum cuvstvitelna i naivna..a najmnogu me iznervira toa sto si lezi vo drugata soba i ne se zamara kako mi e.. Si gleda film onaka ladno kako nisto da ne se slucuva
Оставај го таков дур е време. Оди си кај твоите. А дете ни на сон не може да ти одземе. За тоа биди си спокојна. Не останувај со човек кој пие, со тек на време прав алкохоличар ќе стане. Со таков пекол ќе ти биде животот, не само тебе, туку и на детето. Затоа не останувај во токсичен брак. Гледај си го здравјето и бебето. За него не вреди здравје и живот да си уништуваш.
Naednas mi stana mnogu dalecen kako da ne e toj covek.. Posle se sto pravev za nego on vaka mi vrakja.. Zosto go pravi ova, kako moze da nema cuvstva bas sega? Samo ednostavno ne mozam da svatam