Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    955
    Јас си кажав мое мислење и никаде не кажав дека така мора да биде. Ни пак ти побарав да ми разјасниш ти што мислиш. Ако ти не се разбираш, еве јас се разбирам и затоа и пишав. И не си ласкај, не се однесуваше на тебе конкретно, затоа и не те цитирав ;) А тоа што не живееш во Мк си нема врска со муабетот според мене, ама и тоа ми е сеедно. Не ми објаснувај повеќе, не ме интересираат твоите објаснувања.

2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    Чим не те интересираат нејзините објаснувања, значи не сакаш да прифатиш дека има луѓе кои не размислуваат како тебе.

Има.
    Замисли... не сме сите исти.

3. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    955
    Не е точно. Напротив прифаќам различни мислења. Не ми се допаѓа начинот на кој таа скокна мислејќи дека мислењето ми е само за нејзиниот случај. А колку ги има такви... Тоа што не ми се допаѓа е личности кои не работат и очекуваат од партнерот издршка и по разделба. На тоа ми беше насочено мислењето. Па оттаму и одговорот на нејзиното километарско објаснување кое мене ми е повеќе изговор.

4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    И да не си мислела конкретно на нејзе, и на нејзе се однесува, пошто и таа мисли обратно од тебе.. затоа се обидела да ти објасни, од каде и' доаѓа ставот.

Слушај ги луѓето кога зборуваат
    Без разлика колку нелогично ти звучи нешто.

Се разбира, не мора да го прифатиш нивното мислење, туку да знаеш дека не мислиме сите исто за се'

5. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    955
    Да не скокнеше како што скокна, може и ќе ме интересираше што сака да каже. При такви (за мене) испади не ме интересира.

Како што кажав сосем ми е јасно дека секој не мисли исто и тоа е нормално и потполно легитимно.

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    Воопшто не 'скокна'.
    Напротив.
    Аргументирано ти елаборираше објаснување.

7. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    955
    И воведниот дел и беше елаборирање?

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    Реков веќе, се пронашла себе си, затоа одлучила да ти одговори.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  9. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    7.208
    @WildMk остави те молам, не сакам да ја полниме темава со офтопици заради мене.
    Ете може сум згрешила што сум се објаснила, девојката рече дека не треба да се објаснувам и да не ја цитирам повеќе и јас го почитувам нејзиното мислење.
    Иако според клучните поими од нејзиниот пост е очигледно, дека нејзиниот пост е инициран од моето мислење, па си зедов на слобода да одговорам.

Инаку бракот е една комплексна заедница и според мене ако би имало такви договори многумина би се запрашале два пати, ако не и повеќе пати дали треба да влезат во една таква врска.
    Друго што при развод не се зема во обзир е исто така времето инвестирано во една врска или жртвата направена за едниот од партнерите да има или да гради кариера или да се исполнат желби и сонови и сл.
    Небитно. И на крај најлесно е да се каже дека еден не работи или работи премногу и слично, од страна. Ама има нешта што не се гледаат и не треба да се видат од другите. Долга тема, баталувам. Само сакав да се информирам подетално, ништо повеќе.

На cresa-jagoda, Biljarkata, crazylady и 4 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    Во право си
    Се извинувам што се замешав.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  11. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    955
    Тоа е ок, ама напиша многу работи кои ги претпостави само а воопшто не ги имав ни напишано ни побарано. Соодветно на тоа беше и мојата реакција.

Мене мислењето ми беше општо, иницирано од нејзиното прашање.

12. Mala_plava

Mala_plava Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    78
    Ostanav trudna so toj decko ne se gledam do sega imav drug koga doznav deka sum trudna morav da mu kazam ne razmisluvav za posledici i mu kazav toj zapna za brak moite roditeli isto taka se se sluci prebrzo i se verivme sega razmisluvam nemozam ne mi e ubavo deteto go sakam nego ne nemozam na takov nacin na zivot kako negviot odamna se odviknav od toa i mi bese super razmisluvam da si go cuvam sama no roditelite mi se besni ne veruvam deka bi imala pomos sakam da si zemam stan sama no nemam dovolno finansii ve molam za mislenje blagodaram

13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.040
    Допаѓања:
    268.570
    Новиот дечко што мисли за ситуацијава?
    Сакаш да си со него? Сака тој да е со тебе?

14. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812

Mnogu promeni...
    Mnogu faktori bi vlijaele na vakva odluka....
    Prvo dali imas rabota so koja mozes da go gledas deteto?
    Dali so tatkoto razgovarase za da go rastis sama?
    Kako stignavte do tockata brak ako ne ste razgovarale megu sebe,koj odlucil za vas?!
    Godinite koi gi imate?
    Ne e bas ednostavna temata za da se presece crno belo.

15. Mala_plava

Mala_plava Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    78
    Imam rabota ne dovolna za da go gledam sama tatkoto saka ili zaedno ili ne go priznava moite sto kje rece narodot nogu golem haos.. Ednostavno ne sum srekjna jas so nego zavrsiv i sega se od pocetok tesko e navistina barem da dodeluvaat stanovi na samohrani majki polesno bi bilo mislam taka bi se odalecila od site toa najvise mi treba ama kaj nas tesko..

16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Не може таткото ако го направил да не го признава.
    Ќе давам пари ако ми одговара, ако не, не давам. Не знам дали тој е толку неинформиран дека не оди тоа така по негова желба, или информиран е ама тебе те лаже.
    Ти ќе си бараш да си плаќа за детето пошо го направил и има одговорност кон тоа дете.
    Ако не, тужба.

На cresa-jagoda, tina2018, Bezimenka90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. babaDara

babaDara Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    622
    Во државава алиментациите се многу мали, дури и смешни. Така да подобро без алиментација отколку поради таа алиментација цел живот до 18 години да прави проблеми.

На DAngel, Nausicaa и Biljarkata им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.115
    Допаѓања:
    180.779
    Има @babaDara право. Веројатно поарно раат да си @Mala_plava . Комшиите ќе зборат и ќе им помине, нема вечно да си кај мајка и татко, ќе се осамостоиш со време. Сега видов, и друг дечко имаш, што со него во приказната?

19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.343
    Допаѓања:
    113.065
    Со него се гледала кога дознала дека е бремена. Се скарала со него за да биде со таткото на бебето кој всушност не го сака.

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.115
    Допаѓања:
    180.779
    Абе малку нејасно е... може ради латиницата.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.