Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    @Осе многу ми е жал за тебе. Мажот ти до толку ли нема осет бе, шо човек ќе беше, срамота...

На thelittle17, Bezimenka90, edna_malecka и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Не беше таков живеевме заедно скоро година дена ,не знам што му стана. И свекрва ми исто не беше ваква... Откако се земавме забега таа ,а откако се породив тој. Да си ги покажеше рогчињата порано се ќе беше поинаку. А и реално таа кога е тој дома е многу поинаква ,пример не влегува ни под разно во спална ,а кога сум сама влегува и гола ако сум. Во дневна ќе влезе ,ќе земе што и треба и ќе излезе. А инаку ми дреме по цел ден тука,ако и кажам нешто него му се жали сум и ја забранувала внуката.... Пак јас крива. Тоа е .

На thelittle17 и edna_malecka им се допаѓа ова.
  3. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Само клуч на врата и држи си дистанца... Друго чаре не знам. :( Вие барем имате одделна соба. Ја по цел ден морам со мајка му да седам и со нејните другачки...

4. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Бегај и ти кај тебе во соба.

5. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Немам соба.

6. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Заедничката со на маж ти.

7. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Немаме ја. :)

8. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Извини.
    Можеби не требаше да влегувам во детали.

9. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Имам спална си ја напрајв од темел. Ама не можам да ја заклучам зошто немам греење таму стои вратата од дневна отворена за да се грее и таму.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Купи си скромна греалка.

11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    @edna_malecka Од страна изгледа како да има еден куп решенија, ама кога си во заедница и сите ти солат памет и не е толку лесно. :)

На thelittle17, tinka-mace, Just_a_kid и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Е вака те сакам :inlove:
    Прво не е начин да се кријам ко глушец во куќа кај што за 2 години имам вложено повеќе отколку што вложила таа за 15 г. откако е починат татко му.
    Второ ќе ми направи поголем проблем со глумата нејзина.

13. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Епа чим скоро цела е твоја куќата.
    Понашај се како твоја да е.
    Не и се замарај.
    Игнорирај ја.
    Прави муабет од што мораш.
    Она у нејзин филм, ти у твој и тоа е тоа .

На thelittle17, Осе и Just_a_kid им се допаѓа ова.
  14. Jovana-95

Jovana-95 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    117
    Незнам како да си помогнам. На 25 години ми открија тумор на јајници ај тоа не беше доволно сега и инвитро треба да праваам неможам да се сносам со ова што ми се случи , треба да почнаам сега но никој не ме прашува како сум ти треба ли нешто премногу ли бараам ? Имам прекрасен сопруг кој тука е за мене но сакам подршка која очигледно нема да ја добијаам ве молам за совет

15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.092
    тогаш побарај специјалист да ти помогне и секогаш имај вера во себе и со блиските советувај се ,после дождот иде сонце

16. MarijaMi90

MarijaMi90 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.599
    Допаѓања:
    19.957
    Здраво Јованче. Верувам дека може да најдеш и доктор, специјалист за конкретната проблематика, којшто би имал повеќе разбирање, но сепак не можеш да сметаш со сигурност на тоа. Затоа јас сметам дека би требало да се обратиш на психолог или психијатар. Борбата за бебенце знам и од лично искуство дека е тешка, а заради другата ситуација со која се соочуваш верувам дека ти е потребна дополнителна поддршка и од пријатели и фамилија, но и стручна. Ќе се најде решение, најискрено верувам дека се ќе си заврши во ред и не едно, туку дека ќе имате и повеќе дечиња. Ти посакувам многу среќа и душата да ти биде исполнета со многу мир и радост. Мило ми е што имаш сопруг на којшто можеш да сметаш.

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.599
    Допаѓања:
    43.158
    Има ли некој што е расположен за разговор во лп, ми треба некој од страна за совет и да се искажам.

На eliesaab и GirlLove им се допаѓа ова.
  18. supersandy

supersandy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    560
    Не ми се верува како сум можела цел живот да им ќутам на другите. Удари од сите страни, провокации и стрели со негативна енергија, а јас си премолчував. ,,Нека е, ќе помине, игнорирај и времето ќе излечи се''- точно вака си се тешев.
    Е сега, кога конечно се ослободив и покажав заби (на тие што заслужуваат секако), осетив поддршка и прави луѓе околу мене. Зрачам со позитивна енергија, без разлика на бурните и за мене до сега непознати реакции кон дадени личности. Баш ми е мило што се пронајдов, било касно или рано- скроз е небитно. :inlove:

На Crna Dama, poi, thelittle17 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Некој за совет да ми пише во лп? Не можам ни да спијам на раат.

20. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    16.506
    Сега си на некое подобро место, не чувствуваш никаква болка. Многу ти беше тешко, го знаев тоа, секое твое офкање, одбивање на храна ми ја парчеше душата на милион парчиња. Те гледав како секоја ден се топиш, од ден на ден се послаба беше, кога ќе ја ставев твојата рака на мојата беше толку кревка, нежна, небаре ќе се скрши и ја држев цврсто колку што можев, знаев дека тука некаде е крајот, а јас не можев да ти помогнам. Погледот твој веќе стана далечен, не знам дали ме препознаваше, не знам дали ја препознаваше твојата душа, што најмногу на свет ја сакаше. Со твоето заминување, во мене остави голема празнина, оваа празнина со ништо нема да се потполни. Ме остави, замина, а имавме уште многу недовршени работи, знаеш? Не смееше да заминеш вака. Иако бев свесна дека годините си го прават своето и се подготвував за овој ден, боли, проклето боли, кога знаеш дека личноста што ти била се во животот, што си ја сакал најмногу од се во животот нема повеќе да ја видиш. Куќата е празна без тебе, знаеш ли? Твојот чекор, твоето дишење, твојот глас се ми е во главава. Најмногу се радуваше кога ќе ти се јавев и ќе ти кажев дека сум положила испит и тебе прва ти се јавував, зошто знаев тоа колку те правеше среќна. Тебе можев да ти кажам се, се што ми лежеше на душа, си муабетевме долго за се и сешто. Те сакав многу, те обожував, беше силна жена, многу силна, кога бев на дното ти беше таа што ми даваше безусловна поддршка, веруваше во мене, многу веруваше дури и кога јас ја имав изгубено вербата во себе, да не беше ти немаше да бидам тоа што сум сега. Наутро заедно појадувавме, јас си варев кафе, а тебе чај, со задовлство го правев тоа. Знаевме и да се скараме понекогаш и да се налутиме, а ти да ме речеше ќе ме бараш, но еден ден ќе ме нема, кога ќе го изговореше тоа мене кнедла ми застануваше во грлото. Брзо ни поминуваше лутината ние две не можевме да бидеме скарани. Последно те видов во болница, но веќе како да не беше ти, не знам ни дали ме препозна, твоите очи гледаа како во некоја длабочина, со твојот снемогнат глас ми рече само те сакам, не можеше повеќе да зборуваш, ми рече многу беше убава во белото костимче. Тоа беше последно што ми рече. Беше мојот ангел чувар. Те сакам бабичке моја најубава, најсакана.

Последна измена: 3 февруари 2021
    На Bojana890, Hortenzija, Smilly и 14 други им се допаѓа ова.