Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.091
    Ти ќе попуштиш психички .Мора да се промениш за твое добро.Кој и да е не му давај моќ над тебе и твојата самодоверба.Излези макар сама ,за твое добро . Останатите батали ги ,ти имаш живот за себе не за другите

На GirlLove, Осе, Crna Dama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Можеш да ми пишеш, радо ке те ислушам :inlove:

На Dashing:) му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Јас приметив дека те нема, затоа и те означив на темата каде си. Немој да мислиш дека и мене животот ми е сјаен баш. Те разбирам малечка моја, бидејки и јас бев во истата ситуација како тебе. Затоа можам да ти ја разберам болката твоја. Но да не пишувам тука ете јави ми се лп ако сакаш ке ти олесни можеби ако пишуваш со мене :hug:

На hermosa и edna_malecka им се допаѓа ова.
  4. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    756
    Допаѓања:
    629
    Многу лош период.. Не знам ни од кај да почнам, мислам дека и нема решение.. Сестра ми има психички проблеми, сама си зборува, се кара, дома само караници, се оболевме сите. Не сака доктор не сака ништо, си верува дека е стабилна, но не е.Неможам ни да мислам на себе од што ги мислам моиве, тешко ми е на душава кога ги гледам такви тажни. Се беше добро до пред една година, сеа ко ѓавол да влегол.Сакам мир, сакам да се смеам од срце а не да мислам се дека нешто лошо ке се деси уф

На Anne Boleyn, thelittle17, Crna Dama и 2 други им се допаѓа ова.
  5. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Ако сака некој да ми пише лп. :)

6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.788
    Допаѓања:
    19.629
    Се вознемирив малку... ама ми олесна после се.

Брат ми е аутистичен и престојува во место сместен во Неготино, таму детето што било со него в соба имало корона, а брат ми немал. За момент ми прошетаа триста мисли во ум, пошто е најтежок случај на аутизам и не може да се грижи сам за себе, ниту пак да лежи.. да во случај дојди да биди со потешка слика на корона. :'(

Го тестирале испаднал негативен, ама и си се тешам пошто е нулта група на крв, потешко добиваат корона, по мене знам..

На eliesaab, cresa-jagoda, thelittle17 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.091
    Незнам што ти згрешив толку да заминеш без збор,без причина..Не си била вистинска личност а ти верував иако даваше знаци на неискреност .Боли само тоа да го знаеш

На Indiegurl, The_Boss, buba4e89 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    1.566
    Има ли некој расположен за разговор во лп? :)

На Trajche87 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Исклучи се од активности со твоите.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Пропаднав скроз, се изгубив. Постојано имам некои стравови, постојано размислувам за тоа како моите сегашни одлуки ќе се одразат во иднина, и постојано мислам дека правам грешка, дека треба да престане сѐ ова што се случува, дека мојот чекор напред е всушност чекор назад, оддалечување и осамување. А тогаш што? Не знам. Се плашам. Се плашам од сегашноста, се плашам да ја променам таа сегашност, да зборувам отворено за разделба, а уште повеќе се плашам од тоа што ќе донесе иднината. Се плашам од сопственото дете, се плашам од тоа како би била и мајка и татко, се плашам од сѐ...

На thelittle17, Crna Dama, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Marang

Marang Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2020
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    343
    Пред 4 години се запишав на факултет којшто не го сакам.
    Така ме убедуваа другите: профитабилен е ценет е и такви манипулаторски муабети.
    А јас дете, а пред се човек кој сака да му угодува на другите ги послушав.
    На крајот на секоја година барав спас, но ништо. Секогаш велев "ќе пробам уште оваа година, уште оваа" и останав да тапкам во место.
    Ама оваа година имам огромен судир со идентитетот, анксиозност и депресија МАКСИМУМ.
    А пак се плашам да сменам нешто, бидејќи никој не ме поддржува.
    Немам повеќе сила за ништо ново.
    А вака се чувствувам дека го промашив патот во животот.
    Дека секогаш ќе има нешто што фали, дека нема да успеам да бидам целосно среќна заради фрустрации.
    Ќе се каам што не сум направила ништо за да сменам, а да сменам ми е страв.

12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.788
    Допаѓања:
    19.629
    Ако учиш нешто што не сакаш и не се пронајдуваш, промени, ако треба паузирај некое време од факултет, работи нешто, па потоа запиши се. Слушај паталец ко мене, што го зафркнаа нешто слично како тебе. :)

На nevermet18, hermosa и Marang им се допаѓа ова.
  13. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    16.506
    Ништо не е поважно од твоето здравје, доколку не го сакаш факултетот што го учиш не си го троши времето залудно, жално што твоите родителни не го гледаат тоа поважен им е факултетот од здравјето на детето, а реално Медицински факултет е многу тежок и да имаш голема желба да го учиш ќе ти се одмили а не па ако немаш желба.

На Marang му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Marang

Marang Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2020
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    343
    Ви благодарам на советите и разбирањето, многу ми значи.
    Оваа година ќе се запишам на она што го сакам. Можеби ќе згрешам, но ако згрешам сама ќе си згрешам. Барем ќе знам дека моја била одлуката.
    Можеби изгубив 4 год од животот, но подобро така отколку да го изгубам животот барајќи се себеси.
    Во прилог една слика за мојата ситуација, и за сите што се наоѓаат во слична.

Прикачени фајлови:

На ForeverYoung, IRBBB, Flooora96 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. noteforself

noteforself Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2020
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    385
    Не се препознавам себеси во последно време, сѐ ми претставува терет, немам желба ниту мотивација за ништо, секој ден е монотон
    Не можам ниту да спијам како што треба, рано треба да станам а око не можам да склопам и се чувствувам вознемирено без никаква причина, сакам само мир, ништо повеќе:(

На Crna Dama, nevermet18, edna_malecka и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Y Grint

Y Grint Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2017
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    86
    Некој за порака, потребен ми е совет и разговор :(

17. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Се мислев дали тука или сдк без цитирање да пишам ,оти сѐ ми е јасно ,само сама себе не си сум јасна.

Короната и свекрва ми ко здружени да ме полудат :@
    Од корона изгубив драги луѓе + секое поткашлување на било кој раце ми се тресат... Одма на тоа ме удира ум :(
    Па кога се разболи малото по крштевката одма па ,лее тој страв :worried:. Среќа брзо и помина ,ни тест не ни препорачаа. За крштевката ич да не почнам. На тој свет чин ,кај што требаше да си имам мир и среќа ,ме изеде жената ме изеде .
    Кај се нервирав дека само јас таа мм бебето и кумовите сме моите по карго поклони пуштаа ,уште и коментари |( прво во црква чевличките и беа големи и и паѓаа па и ги извадив ,попот пее она до мене требаше нашите да и ги ставиш ,што го остави босо детето ,ке му смрзнат тие ноги и реков срамота е и толку она си продолжи ...зар во црква да се карам!? Кумата и става капче оваа од другата страна го поправа |(
    Видоа што работи заврши церемонијата и фатија си излегоа ,ни се сликавме ни ништо. Мм па вол да не му побегнат цигарите и тој си излезе ,останав сама со неа ,пак напна облечи ги твоите чевлички. Женоо значи срам ми е и кажав на кумата дека имам многу да не зема три пати рече не може сега зборот неа да и го газам ,значи се качуваме во кола си одиме не замрзнува. Излегуваме надвор кумовите си одат... Одиме дома ми вели што бевте ко муви без глава зошто не се сликавме :^) е ај ти кажи ЗОШТО !??:punch::punch:

Сега немам ниедна слика со бебето од крштевката :swear:
    Ептен се напнав ,мислев ќе подзаборавам ама не еве цел месец помина ,ко ќе ја видам на тоа ми текнува:@
    Беше нешто настината не идеше две недели ,си фатив ред со бебето и што е најважно ја одвикнав од цело време во раце. Еве сега пак почна да иди,се во раце ја носи и нормално пак се навикна(wtf) па утре во градинка Ставре ќе ја држи во раце. Вчера вика бебе мамам она одмаа ааа второто женско ќе е ,сакав да и кажам да само што додека живееме под ист покрив јас и ти нема второ :!: . Ама ајде не ми се караше . Заради глупава корона не сме мрднато ,немам со кој паметен муабет да си направам :swear:
    Уште повеќе па се нервирам што градинката немало да е готова до септември ,па ќе мора она да ја чува :envy:
    А фатена е за тетрапак млеко ко пијан за бандера (lalala),не е чудо да и лупне уште првите саати :@

На thelittle17, MeowMeow, Inana123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Milaa111

Milaa111 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    47
    Ахх овој живот...до кога вака? Што ке се прави вака?...навистина не ми е јасно веќе!
    Само опсесивни мисли не можам да се контролирам веќе се чвствувам како да ке полудам. Легнувам да спијам само некои чудни сонови што ме тераат да мислам преку цел ден "Што ли може да значи овој сон?". Долго време сум со опсесивни мисли (околу 2 години) и се повеќе и повеќе преовладуваат, не можам да се контролирам повеќе.(facepalm) Многу ми е тешко многуу..
    Душа ми излезе:sweat:
    Ако има некоја членка која може и би сакала да ми помогне нека ми пише ЛП.

На Crna Dama, Kjara15, Just_a_kid и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.966
    Допаѓања:
    15.987
    Среќа е кога знаеш дека има некој што те чека кога ќе се вратиш назад, дома....

Очигледно, сум далеку подобра со него, иако преку камера....

Ми вети дека ко ќе ме гушне и нема да ме пушти.

Среќооо!
    Па каде беше ти, сите овие години..?;(

Нека заврши изолација, аман!!!

Нервно ме фати, уште толку.
    Плус и треба да добијам....

20. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Уствари сега на мене ми се наредија коцките, сама сум, немам причина за живот, толку многу ми стана монотон животов..
    Немам нитуедна другарка.
    Почнам да се гушам во самотијава.
    Ако ми е..

На macor24, Indiegurl, Black__ и 2 други им се допаѓа ова.