Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.217
    Кој месец си? Во бременоста и хормоните малце маваат а после порагај малце повеќе само што ќе немаш време толку да мислиш како се чувствуваш.
    Уживај си со мешето, гали го и не мисли на лоши работи. Помисли само на очињата кои ќе ги видиш наскоро. Не си прави без потреба стресови. Земи читај некоја книга да те опушти, мисли само на моментот кога бебе ќе земеш за прв пат. Моментот е нај најубав на свет :inlove:

На GirlLove, SnowWhite8 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  2. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Сега влегов во 6ти месец... Психа и хормони ме убиваат....А знам дека не е така но сепак.Час сум супер час хаос....Го сакам тоа што го кажа и се трудам не ми успева,стравот од загуба не дај боже ме убива.А знам дека не дај боже вака е полошо.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Вака со стресови непотребни можеш само да му наштетиш на бебенцето, оди редовно на гинеколошки прегледи за да се увериш самата дека се е океј, и уживај во бременоста, тоа е дар од Господ треба да си среќна.

На SummerGirl12 и Billy Idol им се допаѓа ова.
  4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Читни ја @Natashka1988. Таа е мојата хероина!

На S.o.F.i, Natashka1988 и SummerGirl12 им се допаѓа ова.
  5. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Те гушкам, ама вистински! :sun:

На SummerGirl12 и IRBBB им се допаѓа ова.
  6. Medical girl

Medical girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    88
    Многу ми е тешко.. го варам дечко ми со кој сум у врска 3 год.. запознав еден тип кој одма ме привлече и отидов на кафе со него. Од тогаш се гледаме веќе 1 год со пауза од 5 месеци зошто сакав да прекинам меѓуѕоа поле 5 месеци пак ми пиша и неможев да одолеам да не му вратам. Најголем проблем е што незнам кого сакам.. Дечко ми е предобар не заслужува вакво нешто, од друга страна другиот повеќе ме привлекува иако незнам дали сака нешто повеќе со мене.. многу комплицирана ситуација

7. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Раскини му на дечко ти. Не заслужува да му набиваш рогови. Остави да си ја пронајде својата среќа. А со тебе очигледно не може да биде среќен. Џабе и да му раскинеш на вториот, не знам како ти е мирна совеста и пак да го гушнеш, бакнеш и да спиеш со дечко ти. Сакал или не нешто посериозно тој вториот дечко со тебе, ти треба да си ги сносиш последиците од неверството, треба да ставиш крај на врската со дечко ти. Не знам како го гледаш во очи. Дури и да престанеш да го изневеруваш, нема поправање на тоа што си го направила. Факт е дека си го правела будала, додека тој ти верувал и те сакал.

На warrior, chokova93, Glowy и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.803
    Тој што го сакаш не го изневеруваш. Прекини ја врската.

На warrior, smile:), Luna91 и 8 други им се допаѓа ова.
  9. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.161
    Допаѓања:
    5.378
    Да си го сакала првиот, немало ни да помислиш на вториот. Според мене, подобро е да раскинеш, не е фер кон дечко ти.

На warrior, smile:), Luna91 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.429
    Допаѓања:
    12.192
    Тешко ти е, а веќе година изневеруваш некого. Ако ти значи дечко ти, и ако го почитуваш досега ќе му раскинеше. Сепак повредуваш некого иако тој не е свесен за тоа. Некогаш љубовта се губи, го нема тој сјај како што било пред некое време али сепак заради тоа поминато време не си смеела една година да не одлучиш со кого сакаш да бидиш. Или играш на сигурна карта, еве го имам дечкото тој е покрај мене па ако не успеј со другиот, ќе имам пак дечко. Ако е така тоа не е во ред. Расчисти си ги мислите. Дечкото сигурно не го заслужува ова, раскини, нека си ја најди среќата кај некоја друга

На Luna91, MarijaMi90, Guns N` Roses и 6 други им се допаѓа ова.
  11. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Што ти е тешко?
    Со двајцата да се гушкаш љубов да водиш, подароци да добиваш?
    Раскини им на двајцата и спаси ги.
    Ти утре и во брак да си, ќе те викне некој ќе искочите пак ќе си тераш со двајца.
    Ма коронава е крива, ви олесна работа со маскиве, не со двајца уште малце да потрае со 9 души ќе варате.

На chokova93, Cupcakee31, Luna91 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Утрински го пијам кафево, излежувајќи се во кревет. Дома.
    Отворени сите прозорци, еден проврев да се направи, свежо е иначе. Рекоа ветер викендов ќе го освежи островот и пониски температури. камо да го освежеше народов и пандемијата да ја одвееше. Камо.

Да ви кажам дека сум преуморна од пандемијава, од луѓево, од работата. Уморна сум од се!
    Да си купам билет во еден правец и да ме нема, таму каде што нема интернет, ни луѓе. Таму каде што преживувањето е адреналин, каде што знаеш дека за да опстанеш мораш да направиш нешто. Каде би било тоа? Во некоја тропска шума или сува пустелија.

Веќе година и пол трае оваа пандемија, веќе година и пол страв и трепет, веќе година и пол бум вести, скандали, број на смртни случаеви. Аман!

Сакам да заврши, сакам да можеме да се разминеме со луѓето без да се погледнемe попреку, без да се плашиме. Сакам да се измешаме во диско со нив, сакам слободен живот, слобода на движење, слобода на изразување. Сакам еднакви права, многу ли барам.

Сакам да не читам како на оној му ускратиле право, на овој му дале поголемо право. Сакам да не читам како некој некого убил од умисла, како некој силувал, како некој извршил педофилија. Сакам луѓето да имаат добра душа и здрав разум, да се почитуваат меѓу себе.

Ништо не смени пандемијава, ниту нас не смени. Ниту природата се смени, само на полошо тргна.

Уморна сум и од себе, од патувањето до работа,од расправиите со колегите, доаѓа некој нов му објаснуваш како треба,што треба и на крајот испаѓаш безобразен зашто му кажуваш дека долго време работиш тука и повеќе знаеш од него. Уморна сум од интриги и сплетки,овој така,оној така.
    Уморна сум од оговарање,уста не затворија за мене. Боже, колку внимание ми посветија толку ни дома не ми посветиле.
    Уморна сум да слушам овој ваков,оној таков… овој не работел,оној работел.
    Уморна сум да објаснувам,уморна сум веќе!!!

Уморна сум да се прилагодувам на другите, да давам се а тие за мене ништо. Кога јас ќе сакам да се прилагодам веднаш сум лоша,гледам лажни насмевки,фолирање и лицемерие.

Уморна сум да давам оправдание зашто сум давала информации врзани за работата на шефот, додека други си преќутуваат. Никој не ги сфаќа озбилно работите.

Е сега кога ми прекипува од се и кога не ме занима ништо и тогаш сум лошата.

Сега и зашто не идам порано на работа е проблем,а не е проблем кога тие ми доаѓаат покасно.
    Енергијата ми ја исцицаа.
    Сакам мачка да сум се е полесно,баш те боли брига за се.

Вака како човек треба да се мачиш и измачуваш ништо повеќе!

Тоа “never give up” e секогаш за*би.

Последна измена: 16 јули 2021
    На warrior, cresa-jagoda, Hortenzija и 5 други им се допаѓа ова.
  13. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    :hug::hug::hug::hug:

Не знам што да ти кажам само за да ти биде подобро.
    За муабет ми е секогаш отворено сандачето.

Пред извесен период и јас така се чувстував.
    Ми беше преку глава од се.
    Нa крајот си ветив дека ќе ги превземам работите во свои раце и ќе гледам да си направам да ми биде мене а и на останатите околу мене блиски луѓе да ни биде убаво.
    Престанав да читам за пандемијата но секако, се придржувам околу мерките.

Не знам колку ќе ти помогне ова но те советувам да намалиш со читање околу пандемијата, вакцините и сите тие работи.
    Многу читање околу тоа ептен набива негативна енергија.
    Би ти рекла и патувај некаде, промени нешто од твоето секојдневие, макар кратко патување.
    Јас заминав кај моите и многу ми годи моментално таа промена на средина, клима, храна, запознавање на нови луѓе и сл.

На Hortenzija и buba4e89 им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ти благодарам :hug::hug::hug:

Се едитирав јас, покрај пандемијата и на работа само проблеми.
    Тие одамна постоеја само си ги собирав. Година и пол водев битка со еден колега,уста не затвори за тоа колку е над мене,чукна час го избркаа.
    Дојде и такво време да ме замоли за услуга и јас глупа прифатив,а знам не требаше и уште уста не затвори. Кој нов да дојде да се запознае со него, тој во уста ме става и нормално луѓето ме гледаат попреку,не ми даваат шанса да се прикажам.
    Со друга колешка си го имав муабетот, се зближивме, и се отворив и ете прво скокни па речи оп беше. На крајот и нејзе ја избркаа. Го сретнав маж и на станица,му велам здраво тој врти глава мислиш фамилија му утепав.

Не можам веќе најсериозно.
    Луѓево се :x

На hermosa и Hortenzija им се допаѓа ова.
  15. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    На луѓето никогаш нема да им погодиш.
    Каков сакаш биди, секогаш ќе ти најдат маана.
    Проблем е што си имала доверба во луѓето дека можат да бидат поинакви и поразлични ама всушност се истите.
    Ама дојде време да си гледа секој за себе, да биде себичен и да прави сплетки и да кодоши мислејќи дека добива поени кај колегите и шефот.
    Јас на работа секогаш гледам да одржам дистанца, и гледам да не се дружам многу баш поради сличните проблеми кои ги опиша.
    Злобни се луѓето, не можат да се помират со фактот дека има некој над нив па се ќе сторат за да наштетат.
    Знам дека звучи клише ама игнорот е пола здравје.
    Но, гледај во одредени ситуации и да се соочиш со останатите.
    Паметам дека брат ми имаше проблеми на работа со такви луѓе.
    Трпи, ќути, трпи ќути, на крај на сите до еден им очита лекција, не гледа кој е во прашање кога знае дека е во право.
    И да, почни да си угодуваш повеќе на себе а помалку на другите, ако не им се допаѓаш тоа е нивен проблем, не твој.
    Се додека си во ок односи со шефот и има доверба во тебе другите и не се толку битни.
    Во најлош случај и краен, промени работа.

На Hortenzija, KarmaEKucka и buba4e89 им се допаѓа ова.
  16. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Сите си даваат за право да одлучуваат наместо мене, да ми поставуваат ултиматуми по цена на мојата среќа и мојот мир, а јас немам никакво право на збор... Ова не е живот веќе.

На Осе и Hortenzija им се допаѓа ова.
  17. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    15.025
    Te guskam najsilno :hug:

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Jovana-95

Jovana-95 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    117
    Ве молам за помош
    Толку сум без волја ништо не ми се прави ништо не ми оди од рака немам пријатели сама сум имам маж ама и тој како да не ме разбира ми е страв да почнам на работа имам страв од неуспех мислам дека ке ме исмејаваат дека нема да ме прифатат сакам да си го одземам животот барем така нема да се чуствувам толку потиштено неволно , неможам да останам бремена имам проблем и се други работи

На chokova93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.088
    Здраво Јована,колку години имаш?Прво мора да се прифатиш самата за и други да те прифатат.Мораш сама да се избориш со себе ,прво.Со маж ти излегувајте ќе стекнете пријатели заедно .За бременост обиди се повторно и провери се на гинеколог .Не очајувај ,се е во нашата глава.Ако имаш потреба за разговор пиши ми лп

20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.803
    Пиши ми во порака ако сакаш, ќе ти објаснам подобро од свој пример.